Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V punči je nachcáno, proběhla felace / stroboskop krví zbarví se do ruda / infekce krutě řádí už na place / radši se podívej - máš ještě žaluda? Herecké panoptikum hrůzy a v něm přiměřená porce zábavy, gore efektů a stříkající (zvracející) krve. Řeknu vám, ti Američané zabijí kvůli školním pitvám víc žab, než Francouzi, volavky, čápi a řidiči kamionů dohromady! Práci Ti Westa budu i nadále sledovat - talent v něm dřímá, teď jestli ho probudí.. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nezmyselná strata času. Komu sa páčila jednotka, nech na toto radšej ani nesiaha. Jednotka mala vynikajúcu atmosféru chaty a seriózne poňatie, ale tento film nemá ani jedno. Film sa proste nedokáže rozhodnúť, či chce byť vážny a dávať nám slušné gore efekty, alebo chce byť komédia a vrhať na nás splatterove spŕšky krvi (5 metrov ďaleko striekajúce krvavé grcky). K tomu už spomínané krvavé scény vždy rozdeľujú desať minú trvajúce stupídne dialógy. Miestami som mal pocit, ako keby som pozeral Prci, prci, prcičky, lebo tí teenageri čo tam dorábali bolo až choré. Tento film patrí medzi jasné americké sračky a výsmechy hororov. 20% Dávam za pár vydarených gore efektov. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Jak čtu tady komentáře, tak jednička Cabin Feveru je tu naprosto nepochopena. Mě například vtipná přijde a to hlavně díky Rothovu zaměření se na absurdní obyvatele městečka spolu s lehkou infúzí Twin Peaks atmosféry. Jednoduše miluji první díl, přišlo mi to jako skvělá hororová komedie s postavami které nebyli černobílé (viz pokus o znásilnění jednoho ze sympatických hrdinů). Dvojka ale nezaostává a Ti West tu zmnohonásobuje faktor nechutností a humoru. Kde Roth to více hrál do lehké absurdní až lehounce surreál komedie, tak Ti West tu více jede do Watersova stylu s trochou prciček a Tromy. No a je to skvělý! Už od začátku jsem prostě cítil že tohle neudělá jedničce ostudu a nemýlil jsem se. Hlavní hrdinové jsou prostě typičtí archetypy školních komedií, ale minimálně toho introvertního jsem si mega oblíbil. Je to prostě fakt stejná prdel jak jednička, jen s více fekálním humorem a górem, ale i tak jsem si to prostě užil, protože estetika byla zachována. Jo a párty policajt se tu taky mihne což potěší, jde vidět že herec co ho ztvárňuje si tu roli vyloženě užívá. Jo za mě pecka! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám tohle dílo tak jsem od Westa vyděl dva filmy a oba dva byly průměrný. A zase tomu není jinak. Cabin fever mě onehdá totálně šokoval. To byla doba kdy jsem začal kupovat DVD a moje sbírka sčítala asi jen 50 filmů. Byla zvrácená a já to měl rád. Teď přišla dvojka která je ale dost pozadu, stylové titulky jsou parádní. Začátek jakž takž ale pak se mi zdá že dojde Westovi šťáva a ždímá a ždímá a sází na brutalitu, ta je sice pěkná ale pro člověka jako já už nic moc. Viděl jsem horší. Na film se dá koukat ale uplně v pohodě. Už ted se těším na Westův Inkeepers, ale nevím jestli se mám těšit na Cabin fever 3 a 4. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kromě dvou oldschoolových pecek, jmenovitě Dům ďábla a The Innkeepers, si Ti West (pro mě jeden ze dvou nejlepších hororových režisérů dneška) střihl skvělou "mírně" krvavou a nechutnou teenage záležitost. Pokračování Cabin Fever nás nešetří hned od úvodních titulků a krev, potažmo zvratky, z obrazovky neslezou víceméně až po titulky závěrečné. I tady už však dává Ti čuchnout k tomu, že má ze zlatých let hororu vážně pořádně nakoukáno a ve své tvorbě se to nebojí použít. Dovedu si představit, že předobrazem jednoho z těch dvou geeků, kteří se vysrali na maturitní ples a radši čuměli doma na starý hororový fláky, byl on sám :-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno