Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No? Tak to som zase natrafil na riadne bizarný film, to vám teda poviem. Táto šialená jazda, ktorá preniká do vnútra sociálnych vzťahov úplne najnižšej vrstvy a ľudskej spodiny Belgického predmestia, je tak iná, tak nenormálna, tak absurdná, že si tento čiernočierny humor buď zamilujete na prvý pohľad alebo ho navždy znenávidíte. Ja som človek za každú srandu, takže u mňa to získalo status KULT! Príbeh sa zaoberá jednou podivnou a vo svojom vnútri, psychicky ťažko chorou kapelu The Feminists. Kapela pozostávajúca z výlučne nejako postihnutých hudobníkov, hluchý gitarista, basák má znecitlivenú pravú ruku atď ale nemajú bubeníka. Príbeh sledujeme prostredníctvom skutkov a rozhovoru objaveného bubeníka, ktorý patril k špičke a momentálne napísal svoju biografiu. Rozhodne sa, že to s touto idiotskou kapelou, na jednu šou, skúsi aby nezabudol aké to je byť na spodku avšak si neuvedomí, že ten jeho pomyselný spodok je vlastne vrchol oproti tomu čo uvidí. Snímka srší plnými dúškami nápadov. Napríklad sa mi veľmi páčila myšlienka, že po každej smrti nejakého charakteru sme sa vrátili k mŕtvole ktorá povedala niečo o svojom živote, niečo tajné čo si držala po celý život pre seba. Na bubeníkove prekvapenie, vedia všetci hráči hrať dosť obstojne, takže konflikty nastanú inde než pri skúšaní. Preberá sa tu otázka násilia na ženách, homosexualita, politika, rasizmus a anómia zo spoločnosti ale všetko je to podané tak skvelým a originálnym, vizuálnym vyjadrením, že som s toho nemohol odtrhnúť oči. Perfektný kúsok ale troška náročný. Každý tam asi neuvidí obsah ktorý som sem pred pár riadkami trocha rozpísal. Neviem k čomu by som tento insane film mohol prirovnať. Nenapadá ma nič... Možno tak americký bizzare...... GUMMO. ten má podobnú formu. Ten keď som pozeral na intráku, tak mi môj spolubývajúci povedal, že nie som normálny a iba strácam svoj drahocenný čas sledovaním takýchto hovadín. Takže asi tak... Rovnako náročný kúsok ()

angel333 

všechny recenze uživatele

Tvrdá severská absurdita, naturalistická symfonie, která jde u většiny lidí daleko za hranice. Kromě zvrhlostí a oplzlostí ale nechybí ani lyričnost, díky čemuž bych film nejvíce přirovnal ke Kubrickově Mechanickému pomeranči. Jestli je tohle pro vás, zjistíte už na začátku, protože vězte, že bude jen "hůř". ()

Reklama

Pafl 

všechny recenze uživatele

Ex Drummer je o věcech, o kterých chtěl být Fight Club, ale netroufl si. Ponor do těch nejtemnějších hlubin se dá udělat dvěma způsoby: buďto půjdete opatrně krok po kroku, aby vám neuklouzla noha a včas se zastavíte (tak jako třeba v trilogii Pusher) nebo se na to vybodnete a prostě skočíte po hlavě - i když to bude cákat všude okolo a bůhvíco cestou trefíte. Takový je Ex Drummer: zábavný, kritický a vtipný - pokud jste ochotni skousnout násilí na ženách nebo vtípky o zneužívání dětí. Protože tenhle film je jako skočit šipku tam kde to neznáte. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

Nevím jak a jestli vůbec budu hodnotit tento film. Je to totiž zlý film! Je to o zvrácenosti, agresivitě a násilí. Problémy se tu neřeší dohodou či kompromisem, ale vždy a jedině násilím, ať už slovním nebo častěji fyzickým. Vrcholem je ten mlátič holek! Vzhledem k hudební orientaci mě pochopitelně zajímají filmy o rockové muzice, jenže tady má milovaná hudba lidi nestmeluje, jak to znám z vlastních zkušeností, ale naopak přispívá k eskalaci násilí. To není o hudbě, je to těžce depresivní zážitek. Na druhou stranu je to velmi dobře natočené a občas probleskne i nějaký fór. Potěšil mě i " Mongoloid", kterého Tři sestry předělaly pod názvem " Manglovou". Možná nejlepší scéna je ta úplně poslední, po osvobození otce ze svěrací kazajky a to co se děje poté. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krváky mě neberou, ale když se oprostím od zaujatosti a na film se dívám s nadhledem, tak vidím zvláštní a zcela nekonformní dílko plné drogového humusu, oplzlosti, šílenosti, špíny fyzické i duševní a na druhé straně dobrá hudba, černý humor, úlet, nadlehčenost vyprávění těch nejdivočejších scén (včetně toho obrovského ptáčka, či spíše megaptáka), skoro všechno naopak včetně závěrečných titulků … 5565 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festival Fant-Asia 2007, kde získal Cenu poroty. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama