Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Útes smrti (2010) jak přes kopírák. Ale stále koukatelnější a lepší. Žraloka vyměnili za krokodýla a můžeme do Australských řek. Filmy jsou si v mnohém podobné. Oba hlásají podle skutečné události. Oba mají nesympatické postavy a herce, kteří nedlouho poté co vyrazí na cestu, mají nehodu. Vlastně se oběma otočí lodička vzhůru nohama. A hodinový boj o život může začít. Ovšem zatímco Útes smrti byl ubíjející nuda, tak Krvavá laguna mě docela bavila. Krokodýl je skvěle vyobrazený a triky mluví za vše. (I když se vlastně objevuje až za půlkou snímku) Když občas projedou drsné smyčce, tak je na mrazení na ruce zaděláno. Prostředí je vybráno skvěle a hladina vody, ač je do pasu tak přesto je děsivá. Není totiž vidět skrz ní vůbec nic. Austrálie je krásná, ale ocitnout se v kůži týhle trojici by chtěl asi málokdo. Několik scén opravdu postrádají logiku, ale vem to čert. Na hranici dvou až tří hvězdičkového zážitku. (50 %) ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Minimalistický survival horor, v němž většinu času strávíme napjatým hleděním do zakalené vody, pod jejíž hladinou se skrývá krokodýl, číhající na hlavní hrdinky, které uvízly na stromě uprostřed bažin. Režisér Traucki svůj film úspěšně staví na neustálém pocitu nejistoty z toho, co se skrývá pod hladinou, a zda hlavní postavy dokáží v kalných vodách bezpečně ujít pár metrů a otočit převrácený člun. Film je ovšem nejvíce pozoruhodný v tom, že v něm hraje reálný krokodýl, který byl dokopírován do záběrů s herci. Moment, kdy se hrdinkám poprvé zjeví, je příjemně šokující - místo očekávané CGI animace či animatronické loutky z vody vyskočí opravdový krokodýl. Hrozba, které hrdinky čelí, tak působí velmi reálně. Black Water je díky tomu možná nejautentičtější a nejsugestivnější krokodýlí horor, byť ne vyloženě nejzábavnější (víc by mu sedla středometrážní délka). Traucki o pár let později využil podobný přístup ještě o něco lépe ve žraločím hororu The Reef. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Natočené podľa skutočného príbehu...to je teraz "cool"...všimli si aj v ďalekej Austrálii...horor, ktorý vyzerá ako ďalších 100, ktoré som videl. Mám rád mimo-USA natočené horory ako O 28 dní, ale toto je slabota. Hodina desať nudy, päť minút boja s krokodílom, ktorý vyzerá dobre, "nečakaný koniec", no proste nuda, herci a herečky nezaujímavé, ženy vrieskajú ako v nejakom "slasher" horore, no proste nuda, zachraňuje to iba ten žralok a pekná herečka, ktoré to prežije... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti ?? Možná tak prvních 10 minut včetně titulků. Nicméně, abych tady nebyl za hnidopicha, jedna až krutě realná záležitost se odehraje v první části filmu. Na stromě sedí dvě holky a jeden chlap, kolem dokola je jen voda a stromy. Přes stromy je záchrana nemožná, zůstat na stromě na věky taky nejde a loď k potenciální záchraně je od stromu tak cca 10m, s tím, že ve vodě číhá hladovej krokča. A teď co ? Tak chlap tam má sice dvě holky, ale ty sou mu naprosto k hovnu, protože sex ve třech v podobné sitiauci, zřejmě ženský psychicky nezvládnou, uvařit svíčkovou taky nemůžou, protože na stromech zatím nejsou sporáky a tak chlapíkovi začínájí být jasné dvě věci. Čím déle bude s oběma ženskýma na tom stromě, tím silněji se do něj budou obě ženský navážet, ať něco udělá, až by ho ty ženský svým typickým slovním psychoterorem donutily skočit šipku rovnou do tlamy krokči a zkrátil si tak ono pověstné a hrůzostrašné ženské slovní mučení ze kterého už po pár minutách má každej kluk hlavu jak balon a začíná zavidět lidem v podzemní části hřbitova. Duhá věc je, že i když má být mezi mužem a ženou všeobecná rovnoprávnost , tak k těmhle situacím to ještě jaksi nedospělo, bohužel. Nebo zkuste navrhnout, až budete v podobný sitaci jako v tomhle filmu holkám tohle : " Hele jste ženský, tak něco dělejte a zachrantě mě." No, to by vás zabily dřív než ten krokodýl. Čili podobná situace chlapovi jasně velí, že to musí být on, kdo musí riskovat život pro záchranu žen a tady bylo jasně vidět, že tomu chlapovi se do té vody tak nechtělo, tak nechtělo, ale musel, ale musel. Doufám, že si to alespoň holky po mém komentáři, začnou více uvědomovat, že jsme stvořeni kvůli tomu, abychom kvůli nim umírali a na důkaz své vděčnosti budou používat slůvko NE jen v skutečně krajních případech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Rodinka si jede zarybařit a uvízne na stromě, k loďce pár metrů a ve vodě číhá krokodýl. Než se k této situaci ale dopracujeme, nějakých 15 minut uběhne - a za tu dobu si mě postavy natolik nezískají, abych jim fandil, i když je jedna z žen těhotná. Některé scény jsou neúměrně natahované, takže místo napětí už začínám cítit nudu. Ale jo, je to natočeno realisticky, tak aspoň body za realistickou realizaci. Ale jinak sorry, nudil jsem se u toho podobně jako u těch parchantů, co uvíznou o víkendu na lanovce a vymýšlejí blbiny, jak se zachránit, jen to nejjednodušší je nenapadne. Jen u lanovky dole číhali místo krokodýla vlci. A stejně jako tam vlci žerou jen chlapy, tož tady krokodýl taky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama