Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem na Svatého Valentýna letos koukal na 47 Meters Down: Uncaged, tak jsem sháněl velmi podobný film. Tenhle mě totiž bavil a chtěl jsem další exotiku, jeskyni i obludu. Když jsem viděl upoutávku na tohle, neváhal jsem ani vteřinu. Žralok vyměněný za krokodýla a jedeme. Ovšem každou chvílí jsem byl zklamaný a unuděný čím dál více. Herci jsou docela sympatičtí, ale cpát milostný trojúhelník tam nemuseli. A pokud, tak z něj mohli vytřískat mnohem víc v momentě, kdy by zůstali osoby, co si nevěří sami spolu. Žádný gore se naštěstí nekoná a některé scény jsou solidně děsivé. Vystupující čelist z tmavé vody vede. Ovšem jak už jsem psal výše, film nemá žádnou gradaci a spadá do neustálých klišé. Ve výsledku už jsem si přál, aby byl konec, protože atmosféra vzala roha. A konec je vyložené výsměch. Bez spoilerů ho ale nelze rozebrat. Tohle bohužel nelze doporučit. (30 %) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po nepodarku "Jungle" a (pre istotu) následnej 7-ročnej odmlke mi Traucki opäť urobil radosť. Pekne nakrútený aligátorský jaskynný survival. Mínusom je iba klišé. Lebo keď už je skupinka kamarátov uväznená v jaskyni, samozrejme divák zisťuje, že mali medzi sebou aférky a hentá je tehotná s hentým... proste aby reč nestála, však o čom inom by sa mali tí chudáci baviť. Nakláňať sa na okraji brehu s baterkou je tiež bohovský nápad. Aligátor vyskakuje len vtedy, keď to scenáristovi vyhovuje, a keď sa už zdá, že je všetko nebezpečenstvo zažehnané, podľa očakávania to tak nie je. Takže inteligencie to veľa nepobralo a neprekvapí to dokopy ničím, ale ja mám prírodné horory rád, postavy sú sympatické, kamera krásna, spracovanie a útoky aligátorov presvedčivé, na film sa dobre pozerá a je to aspoň zábavné. Hodnotím rovnako ako Crawl. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené a podle mě i víc, než předchozí díl (se kterým to má společného asi jen krokodýla). Sice to stále má utahaná místa, ale i tak to má atmosféru, dívá se na to dobře, prostředí jeskyně zapůsobí a má to i slušnou kameru. Snad jen postavy mohly být vymyšlené líp a ne tak kýčovitě. A moc mi tam nesedělo to přehnaně akční finále, když se po zbytek filmu atmosféra vyvíjí pomalu. Ale jinak jsem spokojený. 3* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva páry, průvodce a dobrodružství v divoké přírodě severní Austrálie. Objevená šachta totiž může vést do rozsáhlé neobjevené jeskyně, za které by jednou mohla být turistická atrakce. Teď je ovšem třeba ji řádně prozkoumat. Ovšem naše banda (mnozí bez zkušeností) do ní vleze v době, kdy mraky nad nimi rozjedou solidní slejvák, prostor se tak rychle plní vodou, navíc není tak prázdný, jak si parta myslí. Prostě pro hladového predátora ideální příležitost k lovu. Nepotřebuju efektně natočené ukousnuté končetiny za každou cenu, ale tohle? Pusto, prázdno, nikde nic. Nic ale bylo zřejmě i v hlavách tvůrců, kteří přišli se scénářem na několika stránkách a vyslali pětici (docela sympatických) výletníků do podzemní dutiny. A prakticky jen opakujeme to, co už od režiséra Andrewa Trauckého známe. Má za sebou krokodýlí dobrodrůžo Krvavá laguna či komorně laděný a bez speciálních efektů natočený Útes smrti. Také ten je plný únavných scén, kdy hrdinové plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev. Tady je to jak přes kopírák. Baterky neustále sledují temnou hladinu a minuty se vlečou. Navíc i tehdy postavy poukazovaly na svůj zamotaný milostný vztah, tady máme jednu těhotnou, ovšem kdo bude asi otcem? Tip diváka bude rozhodně správný, stejně jako nebude těžké tipnout, kdo ze skupiny zařve jako první a kdo přežije. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér zatraceně nedoceněného The Reef který osobně považuju za možná nejlepší žraločí film hned za kultovními Čelistmi si sice vybral trochu slabší chvilku, ale že by si film zasloužil 47%, to teda ani omylem. Atmosféra v jeskyni je slušná, krokodýl dokáže nepříjemně vybafnout, herci v pohodě, smrti slušný a stopáž přiměřená. Velkou díru v žánru film sice neudělá, ale pro nadšence do animal hororů je film příjemnou jednohubkou na sobotní večer. Takovýhle mizerný hodnocení si nechte pro televizní SyFy píčoviny. Pohodová jednohubka.59%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama