Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aligátor opět řádí, tentokrát v Los Angeleské zátoce. Matka s dcerou ohlásí na policii zmizení otce a syna. Policie nejdříve odmítá na případu pracovat, až do chvíle, kdy se v Los Angeleské zátoce objeví část lidské končetiny. Stanete se svědky volného pokračování amerického fantastického thrilleru Aligátor. (Lucernafilm Video)

Recenze (76)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že sequel s názvom The Mutation prišiel až jedenásť rokov po prvom Aligátorovi a napriek značnému časovému odstupu nepriniesol žiaden technický progres, naopak využíval navlas rovnaké špeciálne efekty ako pôvodný film ho nemožno príliš chváliť. Také hlboké podhodnotenie ako má tu na csfd (15%, 54. najhorší film všetkých čas) si však určite nezaslúži. Animatronická maketa aligátora je celkom dobrá, škoda len, že zábery na ňu sú pravidelne striedané so zábermi skutočného krokodíla, z čoho zákonite vyplývajú vizuálne nezrovnalosti, čo sa týka fyzických parametrov obrieho plaza. Stále však ide o poctivú oldschoolovú ručnú prácu a slušnú zábavu béčkového razenia. Poznám desiatky iných animal hororov, ktoré sú na tom po kvalitatívnej stránke podstatne horšie než zaznávaný Aligátor 2. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Ouvej. Všechno špatně. Nedokáži si vzpomenout, kdy naposledy jsem viděl tak scénáristicky bezradný a zoufale zrežírovaný film. Když už se přiblížil náznak "napětí", tak vydržel asi tři sekundy. Takhle bezradní nejsou ani hoši (a děvčata - v zájmu zachování korektnosti) z Asylumu, ti jsou ve své demenci alespoň zábavní. Film ve kterém aktuální scéna téměř vždy popírá tu nadcházející. Navíc ve filmu není nic nové, žádná invence, jen v mnohem horším je okopírovaný nevydařený první díl. Ke všemu se film snaží o kritický přesah, což je ve výsledku, díky finále, neskutečně trapné, lidé, kteří kritiku (konzumu - uboze napsaná postava Vinnieho Browna) nezvládají, by se o to veřejně pokoušet neměli. Odpady uděluji nerad, a když už, tak tuzemským šaškárnám, ale v případě druhého Aligátora nelze jinak. Strašlivý zážitek. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animal horror o zmutovanom, prerastenom aligátorovi, vyčíňajúcom v mestskom kanalizačnom systéme. Úplne zbytočné pokračovanie po viac ako desiatich rokoch od natočenia prvého filmu. Ono ani ten za bohviečo nestál, ale istú dávku originality a nádych atmosféry mal. Zato "Aligator 2: Mutácia" je veľmi slabým snímkom, ktorý chce žiť z úspechu svojho predchodcu. Nepodarilo sa. * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spíše komedie než animal horror. A schválně, jak dlouho vám bude trvat, než mezi lovci aligátora odhalíte mladičkého Kane Hoddera? Dva použité záběry z jedničky docela pobaví. Jinak nic moc, na film o aligátoru požírajícím lidi poměrně slabé a největší průser vlastně je, že to ani tak není o aligátoru. Ale zábavné to je. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jasně slabší než jedička a to především díky tomu, že za jedenáct let se vůbec ničím neliší od svého předchůdce. To co se dalo předtím odpustit či mávnout rukou nad trapnými efekty, tak tentokrát už spousta lidí nepřežvýkala.Způsob jakým velice inteligentní aligator uvažoval a teleportoval se z místa na místo byl opravdu neuvěřitelný, za to IQ lidí v tomhle filmu bylo někde pod padesát. Hm chodit s bazukou (tarasnicí) do kanálu, na dva metry zacílit, vystřelit a zůstat stát na nohách...... Asi nejvíc mě potěšila přítomnost Dee Wallace a šílený ksichtík velitele lovců. Samotná atmosféra už neměla takové grády jako minule a dost často jsem se tady nudil. I tak si ovšem myslím, že se na tohle dívat rozhodně dá i víckrát než jen jednou. Když už nic jiného, tak se tady alespoň pořádně nasmějete! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu bylo použito několik scén z předchozího dílu. (Žralok)
  • Režisérom mal byť pôvodne producent Brandon Chase. (beso74)

Reklama

Reklama