Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející krokodýlí napínačka, jen tomu chybí větší spád. Většina děje spočívá v tom, že se naše trojice (posléze dvojice) hrdinů drží na stromě, tváří se ztrápeně, vymýšlí marný pokusy dostat se z toho ven a pod nima to sem tam zlověstně šplouchne. S tím, že pan krokodýl není žádná sci-fi mrcha, ale počítám že úplně reálnej kus. Nepostrádá to dobrý momenty, ani sympatickou Grace, ale výš než na průměr mi to nedává. (screeny) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sáhnul, protože se mi líbí filmy, kde jsou hrdinové v pasti, odříznuti od světa, bez minimálních nadějí k záchraně (např. Odsouzeni zemřít nebo ostrovní filmy). V tomto případě se několik hrdinů dostává na stromy nad nekonečně rozsáhlou deltou nějaké řeky. No prostě voda je všude a oni šplhají po stromech jak opice. V čem je problém? Je tam chytrý krokodýl. A právě ve slově chytrý vidím jeden ze zádrhelů filmu. Vždyť ten krokodýl neloví, ten si z těch chudáků dělá takovou prdel, že to je naprosto nereálné a působí to hodně divně. Chování lidí a některé scény jsou taky mimo mísu, takže požitek z pěkné přírody a docela napínavé atmosféry je poměrně často kažen. Je to škoda, nápad to není špatný, ale chtělo by to zapracovat na logičnosti a celkovém zpracování. 45% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica ľudí uviazne po prevrátení loďky na jednom zo stromov uprostred austrálskej divočiny. Ich spoločný nepriateľ je od prvého momentu viac ako známy! Síce O niečo menej krokodíla, no zato rozhodne viac logiky a napätia. Mne osobne sa to páčilo viac ako dvojka, ale ako hovorí staré porekadlo: "každému podľa chuti priatelia!" - 55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

LAKE PLACID 2, PRIMEVAL, BLACK WATER a ROGUE. Všetko horory o krokodíloch z roku 2007 a pritom práve BLACK WATER nie je o príliš prerastenom monštre a tým pádom je to uveriteľnejšie. Naviac je to podľa skutočnej udalosti, čo je vždy plus. Režisér vedel čo točí a preto príbeh sa rozbieha pozvoľna, žiadny besný strih. Tu je krásne predvedené ako sa má pracovať s napätím, kedy sa má prvý krát ukázať zabiják, kedy ho ukázať v plnej kráse, jeho zakrádanie v noci, chrúmanie obete a to všetko s pár hercami, jedným člnom a v spleti stromov trčiacich z vody tak špinavej že i keby bolo niečo centimeter pod hladinou nie je možné rozoznať čo to je. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krvavá laguna je jedním z těch povedených survival zvířecích hororů, který je, jak už zde bylo řečeno, srovnatelný s filmem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ze stejného roku i země a vedle Jezera z roku 1999 jde o nejlepší snímek, ve kterém se objevil krokodýl jako monstrum. První polovina filmu byla slabší, méně akční, nicméně druhá část naštěstí tyto nedostatky vyrovnala, takže jsem byl v rámci možností daného žánru spokojený s výslednou podobou filmu. Chování postav zde radši kritizovat nebudu, protože sám nevím, jak bych se v dané situaci zachoval. Zkrátka vcelku vydařený film, který těží zejména z realistického (reálného) krokodýla a dobře vybrané lokace. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno