Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná väzenská dráma s nie priamo hviezdnym, ale určite kvalitným hereckým obsadením. Najväčšiu a zaslúženú pozornosť na seba strháva smoliar V.Kilmer, ktorému to posledné roky vôbec nešlo. Konečne prelomil zlé obdobie a spolu s S.Dorfom tvoria dvojicu, ktorá zdieľa spoločnú celu. Biele bratstvo, černosi, mexičania a vzájomná nevraživosť, to sú vražedné kombinácácie, pri ktorých si nikto nemôže byť istý, či sa dožije nasledujúceho rána. Výborná réžia a dusná väzenská atmosféra, to sú veľké prednosti tohto nadpriemerného filmu, ktorému ja dám s čistým svedomím päť hviezdičiek, pretože ma prekvapil a takýchto drsných väzenských drám mnoho niet. Body zráža trošku klišovitý záver, ale inak nemám čo vytknúť. Film 90%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři poctivé hvězdičky za snímek, který se rozhodně nemá za co stydět. Začátek je téměř perfektní. Nečistě švenkující kamera sice znemožňuje precizní orientaci v prostoru, ale vzhledem k jejímu postupnému uklidnění až tak nevadí. Úplně první scéna je příjemně atmosférická a svou syrovostí navazuje na to nejlepší z nové francouzské vlny, s jednou jedinou výjimkou. Nesnaží se totiž - bohužel či bohudík - o natahovanou intenzitu a pomalé doznívání traumatu. Díky trefně zvolenému hudebnímu doprovodu dokaží scény patřičně zapůsobit. Snímek nenudí. Největší trefou do černého je však obsazení, kterému kraluje dvojice Dorff-Kilmer zdatně táhnoucí celý děj na svých bedrech. Problémem tak zůstávají vedlejší linie. Zcela neopodstatněně narušují hlavní děj a ke konci na plno doznívá jejich zbytečnost. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje možné spoilery!!!! Kdyby tenhle film vysílali někdy kolem vánoc, řekl bych si, že to snad byla lepší pohádka než Tři oříšky pro popelku a pouštěl bych si ho třeba každý rok. Jenže Zločinec žádná pohádka není, je to kriminální drama, pro mě bohužel tak věrohodné jako zpěv Ivety Bartošové. Co se mi nelíbilo? Určitě v první řadě herci, Vala jsem nikdy neměl rád a ten jeho obtloustlý obličej, ten tomu vůbec nepřidal, Stephena, toho bych ještě skousnul, ale hlavního " padoucha" Harolda, to ani náhodou. Připomíná mi spíš Chrise Rocka a obsadil bych možná do nějaké komedie, ale ne jako sadistického dozorce, který si to ještě evidentně užívá před svými spolupracovníky. Ale co mně nejvíc vadilo, to byla obrovská spousta klišé, kterou jsem už teda hodně dlouho nikde neviděl. Jen namátkou- milující manželka, odhodlaná manželka, zoufalá manželka, ale nakonec napravená a u uvědomělá, dále potom např. nováček se skamarádí s masovým vrahem, dozorce vytáhne na vězně nůž a co mně úplně zlomilo vaz, kriminálníci a vrazi, kteří se každý den málem pozabíjí, kryjí spoluvězně vlastním tělem při střelbě, tak takovouhle peachovinu, tu hned asi tak někdo nevymyslí. Sečteno, podtrženo, to si opravdu raději pustím Mrazíka, i když jsem ho viděl asi už 50 x. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Názor po prvním zhlédnutí: Špička mezi vězeňskými filmy a zároveň více než zdatný konkurent Kultu hákového kříže. Otázkou je, jak by na mě Felon působil, kdybych o jeho ději věděl něco předem. Vyhýbejte se spoilerům, jinak se připravíte o silný emociální zážitek! Pomalu se chystám použít prubířský kámen druhého zhlédnutí, tak jsem zvědav, zda si tenhle Zločinec udrží mé maximální hodnocení. Věřím, že to zmákne. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročnou stylovou žánrovku tenhle kousek beru, ale důrazně odmítám představy, že jde o jakousi hlubokou analytickou sondu do stavu amerického vězeňského systému a zároveň silné a přesvědčivé psychologické drama. To přitom nemám o americkém vězeňství, které z podstatné části přešlo do rukou soukromých společností, které se snaží maximalizovat zisky na úkor svých oveček, velké představy. Je to přehnané, natočené na efekt a emocionálně manipulativní, jak už v tomhle proudu americké filmové produkce bývá často zvykem. Brutalita ze strany dozorců je samoúčelná a celá řada scén by při snaze o realistický přístup neobstála. Ale jak už jsem výše napsal, pokud jde o zábavnost, určitě neurazí a jako nízkorozpočtové béčko je to určitě od tvůrčího týmu trefa do černého. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • V jednom momente filmu John (Val Kilmer) spomína svoju dcéru. Hovorí, že teraz bude mať 27 rokov. Podľa jeho tetovania na jej ruke by však jej aktuálny vek bol 22 alebo 23 rokov. (Arsenal83)
  • Manželku poručíka Jacksona (Harold Perrineau) Stacy hraje Brittany Perrineau. Ve skutečném životě jsou manželé od roku 2002. (kesinaa)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama