Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na nejaky britsky Gran Torino, ale to pekny hovno, sice tu mame gangy a nasranyho duchodce, ale tim veskera podobnost konci. Caine se proste msti a tak zabiji cleny gangu, jenze i kdyz okolo sebe mava bouchackou a tvari se nasrane, stejne furt vypada jako rozklepanej dedek, kterej ma problem ujit pet metru, aby se nezadejchal a proste sem mu to zabijeni moc neveril. Ale je fakt, ze gangy jsou zobrazeny hodne slusne, banda desnejch zmrdu, vsichni se jich boji, vsude spina a hnus. A zabijeni je udelany docela realisticky a krvave. Skoda, ze ve filmu o nic jinyho nejde, takle to dava v ramci zanru slusnej thriller, ale chybi tady proste neco navic, takze to vic nez lepsi 3* nebudou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Harry Brown je člověk, který by si s poslední postavou Clinta Eastwooda v Gran Torinu určitě rozumněl. Možná ne ze začátku, ale později určitě. To už jste možná poznali sami tím, jak to tu všichni s tím filmem porovnávají. Já tak nemůžu jinak než doporučit, protože ten film je opravdu neskutečná jízda. Ze začátku se možná táhne opravdu příšerně, nebo spíš typicky britsky, ale během chvíle si Michaela Caine oblíbíte jako dlouho ne a budete prožívat každou minutu jeho života. A tak to má být. Film mě má dostat. Obklopit a dostat. Tak jsem celý příběh prožíval jako dlouho ne a bylo mi přitom naprosto ukradené, že je film ve skutečnosti šíleně syrový a krutý. Na druhou stranu, co jiného bychom si také představovali? Mazání medu kolem huby? ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

O Tropa de Elite se obecně soudí, že je to film fašistický, o ideově velmi podobném Harry Brownovi nikdo nic podobného tvrdit nebude, páč v hlavní roli vystupuje milý důchodce s tváří milovaného Michaela Caine. Jinak jsou si ty filmy ale v lecčems podobné – ve vylíčení kriminální spodiny jako primitivního kmene, v nabízení snadného řešení a v jisté jednoznačnosti vidění světa (fér mariňák vs svinská spodina). Nevadilo mi u Padilhy, nevadí mi to ani u Barbera, nedělám si iluze, že to na vybraných anglických sídlištích vypadá o moc líp. Jinak mě ale Harry moc netrefil, sociální tón je spíše nevěrohodný (přišlo mi to až moc aranžované), Barber z Caina nedostal nijak úchvatný výkon a scénář je značně klišovitý, i když to zkouší maskovat za realističnost prostředí... Celkově jsem nějak nepochopil, co to vlastně mělo být – sociální drama či netradiční thriller? Eastwood to dokázal o stupeň přesvědčivěji, i když některé scény z Barberova filmu se mi celkem pod kůži dostaly. Ale ne moc hluboko. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie výborne poňatý revenge snímok, zobrazujúci spôsob spáchania pomsty, ktorého priebeh mal rozhodne väčšiu hlavu i pätu, ba dokonca je z môjho pohľadu reálnejšie vyobrazený, ako v podobnom počine Gran Torino. Ale aby som bol "presný", ani jeden zo snímkov si nie je nič dlžný. Skutočne výborne dostatočne temne podaný thriller so solídnou kamerou i hereckým obsadením. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Neser dědka, juniore. Nebo jednoho krásného dne odloží triedr, jímž šmíruje neuvěřitelně akční dění u místního kaufáče, narazí na olysalou lebeň nedělní rádiovku, řádně utáhne popruhy od plenkáčů, ze šuplete s protetikou vytasí svou opakovačku z první světový a za pás zasune nebezpečně tupou rybičku. A ukáže ti, že tvůj drsnokruťácký výraz při mordování emzáků na plejstejšnu nemá v reálném žití oprávnění. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Dýka, kterou ve filmu používal Harry Brown (Michael Caine), je Fairbairn-Sykes britských Commandos. (kwaicheng)
  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama