Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad výborný. Dokonalá fiktivní rodinka určující životní styl svého okolí, z čehož jednotlivým členům plynou provize. tady bylo všechno v pořádku a docela by mě zajímalo, jestli obchod na podobném principu už náhodou nefunguje. Nesedla mi ale druhá linie, ve které jednotliví aktéři vypadávají z rolí daných jejich zaměstnavatelem. Tam to byla celkem křeč. I přesto se na to dalo koukat a ta hodina a půl se dá považovat za příjemně strávený čas. 65% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Téma (kritika?) dnešní konzumní společnosti je celkem "neomleté" a velmi trefné a v The Joneses je zpracováno na výbornou.Nejvíc si cením, že nás film netlačí k jednoznačným závěrům,ale jen poukazuje na aspekty a rizika daného životního stylu,pokud je doveden do extrému.Navíc je to celé podáno dost odlehčenou formou a ústřední dvojici(Demi-David) nechybí "chemie" a působí sympaticky...80% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka, která umí plynule přecházet z komediální polohy do polohy vážnější. Námět skvělý, ale řekl bych, že ne zcela využitý. Film spíše jede podle osvědčené šablony nenáročných komedií, ale funguje i jako satira na současnou konzumní společnost. Herecké výkony na tento typ filmu nadstandardní, Duchovny je vyloženě perfektní a přirozený jako vždy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Upatlaná fantasmagorie na téma ,,reklamní praktiky, jsou fujky, pomni, spotřebiteli ", do které se přitom napasovalo vcelku dost product placementu, račte si povšimnout. Naprosto zbytečný kříženec mezi výpotky Rosakundy Pičerové a antiglobalizační agitkou. Vztahové propletence, ve filmu znázorněné, mohou překvapit jen dvanáctileté odbornice na život v Bradavicích. Ku konci veledíla jsem byl již znechucením natolik oslaben, že i mě málem zlákal jeden z propagovaných výrobků, vážně jsem totiž záviděl vygumovi, který se svlékl do hanbata, přikurtoval své sýrové nohy k sekačce a zakloktal si na dně bazénu. Žiji jen proto, že momentálně vlastním pouze strunovku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se vedle vás přistěhuje nová na první pohled spořádaná rodina, asi by vás nenapadlo, že jsou to najatí prodejci, kteří mají za úkol vnucovat vám nenápadně výrobky vabraných firem. A právě o to v tomto filmu jde. Nápad samotný je skutečně velmi zajímavý a troufám si říci i originální, a pokud jde o jeho realizaci, tak jsem ve výsledku docela spokojen. Námět byl dle mého názoru vytěžen až do dna, dějové zvraty, kterých bylo pomálu, mi docela vyhovovaly, a jediným zklamáním byl samotný konec filmu, který byl až přehnaně pozitivní a veselý vzhledem k tomu, co se před tímto koncem ve filmu odehrálo. Dále musím pochválit prostory, kde se film odehrával, jak interiéry, tak exteriéry byly úžasné a pro nás, kteří asi nikdy v žádné luxusní čtvrti bydlet nebudeme, to byl úžasný vhled do tohoto světa. Pokud se zaměřím na herecké výkony, tak tam jsem byl maximálně spokojený, David Duchovny zahrál perfektně a na svou roli se vyloženě hodil a ani ostatní jeho kolegové za ním nikterak nezaostávali. Film celkově vnímám jako nadprůměrný, a to především díky originálnímu nápadu, bohužel jednu hvězdičku strhávám za konec, který se sem příliš nehodil, a ve výsledku tedy uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)
  • V pôvodnom znení sa po 16. minúte filmu udeje chyba, keď po noci, kedy sa Jenn (Amber Heard) snažila zviesť Steva (David Duchovny), ráno pri káve Duchovny osloví herečku jej vlastným menom ("Amber, we should talk about..."). (Arsenal83)
  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)

Reklama

Reklama