Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 453)

H34D 

všechny recenze uživatele

Oddychová kriminálka, která nelpí na zápletce ani smysluplném průběhu dění, nýbrž pouze na zábavě plynoucí z přepálených situací a vzájemném šibalském pomrkávání slavných jmen. Ani schopní herci však nedokáží uplést z hovna bič, obzvlášť když mají jednat podle naprosto standardního scénáře a naplňovat nikterak inovativní šablony. Přesto bych nerad sklouzl k přehnané kritice, neboť Red stále obstojně baví, ba co víc, i při své nekompaktnosti, tolik netrpí nudnějšími pasážemi. Také akční scény jsou velmi slušně natočeny, jen jich není zrovna mnoho... 6/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych se už měl dobrovolně začít pravidelně dívat na akční komedie, tak bych preferoval něco podobného Red. Dávka humoru a akce byla ve výborném poměru, ale hlavně je to o hercích. Osamělý drsňák Bruce Willis to celé táhne, ale ostatní rozhodně nezaostávají. Ať už John Malkovich jako totální pošuk (růžové prasátko nebo běh s bombou stály fakt zato), getlemanský kmet Morgan Freeman ("Nejsem mrtvej. Jenom v důchodu") nebo elegance sama v podání Hellen Mirren (každá scéna, kde vyprazdňuje zásobníky rozličných zbraní je prostě a jednoduše úsměvná). Jen mě trochu překvapilo angažování (pro mě docela neznámé a trochu nevýrazné) Mary-Louise Parker ala "Brucegirl" (čekal bych na jejím místě někoho známějšího a také, snad se dotyčná neurazí, možná i víc sexy :-) ). Krapet nedůvěryhodná změna chování agenta a závěr z Moldávie jsou trochu ze slabšího soudku, ale jinak jsem se u tohoto pohodového filmu s nadhledem bavil. "Tři kulky do hrudníku. Když jsem se probral...věděl jsem, že mě pořád miluje. Jinak by mě střelila do hlavy." ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

...a to som si myslel, že akčný film u mňa nedokáže zarezonovať. Žáner totiž nepustí a tak kvôli návratnosti a súčasnej limitovanej možnosti festivalových úspechov podbiehajú akčniaky zväčša masovému vkusu (t. j. štatistickému priemeru). RED sa trochu líši. Predovšetkým stavia do popredia nie mladosť a krásu, ale vyslúžilých veteránov. S nadhľadom servírujú humor zabalený do tuctového deja. Ukazujúceho, čo dávno všetci tušíme - zločincami nie sú ani zďaleka len tí, proti ktorým systém bojuje navonok s celým svojim bezpečnostným aparátom a médiami, ale že bezpečnostný aparát často len slúži zakrytiu trestnej činnosti veľkoformátových zločincov, zabývaných v najvyšších mocenských poschodiach štátu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po nostalgických EXPENDABLES, odvázaném A-TEAMu a rychle zapomenutých LOSERS je tohle čtvrtá velká týmovka roku 2010 - o senilní jednotce bývalých agentů CIA. A nedopadlo to nejlíp. Nesvižný, polovtipný, nevyužitý, akce málo, mezihvězdné chemie ještě méně. Co mě zároveň nudilo a bavilo, byl klasicky drsný Bruce Willis s úctyhodně vytříbenou sadou svých několika brucewillisovských grimas, které do nás vytrvale sype film co film už dobrých 20 let a více (ale máme ho za to rádi). No a Malkovich a Freeman jako by tu byli jen tak napůl. Takže taková sranda vyloženě na jedno podívání a vyhození z paměti. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Každých pár rôčkov príde film, v ktorom dostanú šancu zahrať si hollywoodsky veteráni pokope, a bývajú z toho celkom vydarené komédie. Táto je z nich zatiaľ asi najlepšia. Akčná, nadupaná zábava, ktorú si herci užívajú a divák sa ani minútu nenudí. Špeciálne sympatie získava od mňa dvojka Brian Cox a Helen Mirren - neskutočne im to seklo: "Zajčik!" :-) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Film byl dodáván do kin pod názvem "Cooper". (MeanWhile)
  • Kvůli své roli se musela Helen Mirren (Victoria) naučit střílet, což si sama herečka pochvalovala. (Lynette)
  • Příprava Karla Urbana na roli agenta Williama Coopera byla úctyhodná. Vedle tréninku se zbraněmi a zlepšení fyzické kondice herec přečetl i několik knih bývalého pracovníka CIA Boba Baera. (oje)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama