Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (213)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V pořadí 5/6 díl paranormální série. Tento snad už poslední navazuje na třetí díl příběhově, tím asi chtěli navázat na nejúspěšnější díl kritiků, ale nevyšlo to podle plánů. Série vykrádá sebe samotnou a to co fungovalo dá se říci do 3 dílu nejde cpát divákům do nekonečna. Je to opět průměrně klasický paranormal aktivity bez výraznějších momentů. Paranormál sbohem, ani jeden díl mi nestojí za druhou projekci. 50% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem duchařiny a už vůbec nemám zalíbení v tuto sérii. Na krásný český překlad Jiný rozměr jsem kdysi vyrazil jen kvůli kamarádce a po pár opravdu divných až patetických scénách jsem si opravdu užíval spíš její přítomnost a zápal do pro mě nezáživného filmu, než 'horor' samotný. Když se budu jednou opravdu nudit, možná se k sérii ještě vrátím. Přeci jen původní díly jsou sem tam i vskutku vychvalované, tak uvidíme, o co jsou lepší, než vadný závěr celé série. [viděno v Kino Šumava Klatovy 28.10.2015] ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, že z něčeho takového jako je Paranormal Activity se snad stala další nekonečná série a ještě navíc každý díl vydělal svým tvůrcům nehorázné peníze. Tentokrát se rozhodl namastit si kapsu Gregory Plotkin, který měl od druhého dílu na starosti střih. Christopher Landon již zřejmě neměl dost inspirace k sesmolení dalšího scénáře a tak proběhla změna i na tomto postu a jeho maličkost vystřídala hned čtveřice scénáristů. No a že by to byla změna k lepšímu, se zrovna říci nedá. Téhle sérii už totiž nepomůže ani svěcená voda, natož zhmotněný démon Tobi. Co se týká kvality, tak tento díl skvěle zapadl do podprůměru svých předchůdců, takže žádné velké fanfáry neočekávejte! Děj nám nabídne další nešťastnou rodinku, která byla předurčena k teroru nadpřirozených sil a přestože se zde značně přitvrdilo, tak nevím, zda digitální para teror byl zrovna to pravé ořechové. Několik lekaček tu sice proběhne, ale že by se rozpoutala nějaká atmosférická bouře – tak to ani omylem. Již značně vyčpělý příběh nám přesto nabídne jistou spojitost s předchozími událostmi a to díky starým videokazetám. Což se mi asi jako jediné líbilo i fakt, že se opět dozvíme několik novinek ohledně tajemného Tobiho. Ten má prostě na debilní rodinky skvělý čuch a docela se divím, že mu trvalo tak dlouho, než uskutečnil všechny své plány. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Uff, tak to bolo naozaj finále „na úrovni“... Alebo skôr podobný bordel ako sa v PA objavoval minule! Tvorcovia sa s tým akosi moc neobťažovali. Ale čo na tom, aj tak som čítal, že to je len koniec ságy, nie úplný koniec "Paranormal Activity", takže predpokladám, že o pár rokov sa v Blumhouse Shit Company opäť vyprodukuje nejaký mizerný spin-off, aby sa na tom spokojne ryžovali ďalšie bubáčiky. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto dílu PA ze všech dosavadních bál snad nejvíc. Po spíš takovém zklamání z předešlých tří dílů se jednalo o příjemné osvěžení, které sice začínalo typickou nelogikou typu „nevěřím tomu, ale na video, kde je jasný důkaz, se nepodívám“, ale pak to byla jízda, lekačka za lekačkou a napětí do samotného konce. Hlavně tedy díky lekačkám jsem se po celou dobu sledování (na prahu půlnoci, mimochodem) krčil pod peřinou, zuřivě se jí držejíc a očekávajíc, co kde zase vyskočí a jak moc nehezké to bude. O to méně mě potěšily efekty, kdy onen „stín“ představující „démona“ nebyl kdovíjak propracovaný a spíš působil na svůj rok docela laciným a nepříliš uvěřitelným dojmem. (A to nemluvím o úkazu v závěru, nad kterým doteď kroutím hlavou a co mi bohužel pokazilo celkový dojem o celou hvězdu.) Ale jinak příjemná, mrazivá zábava a velmi silné 3*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Katie Featherston (Katie) měla původně natočit jen první tři filmy. Jelikož si ji ale režiséři a producent Oren Peli velmi oblíbili, byla jí nabídnuta spolupráce i pro další díly. (SidneyP)
  • Film existuje v dvoch verziách s alternatívnymi koncami. Verzia, ktorá bola uvedená v kinách v ČR a SR, má o dve minúty viac ako verzia s alternatívnym koncom. (BoredKid)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama