Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aby Sherlock vyvázl ze složitých plánů nebezpečné a atraktivní Irene Adler, bude potřebovat všechny své pozoruhodné schopnosti. (Netflix)

Recenze (36)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najobľúbenejšia séria z celého Sherlocka. Tvorcovia sa rozbehli a najmä ponúkli ten najznámejší prípad, a to Psa Baskervilleského. Tentokrát šlo o psi, ale modernizácia v tomto prípade bola dokonalá. No a ostatné dva diely taktiež výraznejšie nezaostávajú, čo vo výsledku znamená, že sériu číslo dva som videl trikrát, pričom tie ostatné "iba" dvakrát. ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední část první série si brutálně našlápla, skončila v té nejvyhrocenější situaci a druhá série pokračuje přesně tam, kde ta první skončila a na tempu rozhodně neubírá. Z adrenalinového tempa Velké hry se celková atmosféra přehoupla ve Skandálu v Belgravii do nebezpečného thrilleru plného výborných scénáristických kliček. Cumberbatchův Sherlock neubral na svém šarmu a Freemanův Watson je víc uštěpačnější oproti první sérii. I šperkování mezi hlavními protagonisty seriálu se vyhouplo na další úroveň. Druhá série Sherlocka je výborným scénáristickým dílem, plným perfektních hereckých výkonů, plným chytrých a inteligentních zápletek a hlavně přeplněný Sherlockovým kouzlem a humorem. Posledních pár minut druhé série (stejně jako celý Reichenbach je jedno z nejlepších děl na poli seriálové tvorby. Doyle vytahuje ruce z hrobu a tleská Cumberbatchovu Sherlockovi. 100% ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte lepšie ako prvá séria? No možno aj áno, stále je to dobrý Sherlock a tie záhady a epizódy majú svoje čaro. Škoda že netflix ponúka iba tieto 2 série. Ktoré boli vynikajúce. A zaslúžene sa Sherlock zaradí do mojej seriálovej top 10. Ďalšie 2 série už budú s dabingom ale verím že to ostane na rovnakej úrovni ako doteraz. 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem to psal v komentářích k jednotlivým epizodám, ale musím se k tomu znovu vrátit. Druhá epizoda druhé řady se vyjímala mezi oběma skvělými díly jako exkrement v kredenci. Tedy poněkud nepatřičně. Nějak jsem to celé nepobral, mám z toho pocit, jako by se tvůrci taky něčeho nadýchali, a úplně proto vypadli z rytmu. Úvodní ani závěrečné epizodě jsem naštěstí neměl, co vytknout, na ty byla radost se dívat, a celá druhá řada tak u mě dopadla velmi dobře (ale mohlo to být lepší...). ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rekapitulácia hodnotení znie nasledovne: 4-4-5. Napriek tomu nemôžem hodnotiť 2. sériu celkovo inak ako naplno, vysvetlenie je nasledovne rozvrstvené: 1. Časť s Irene Adler bola na prvé pozretie priťažká, pri druhom môžem pokojne vypáliť 5 hviezd. 2. Pes Baskervilský bol thrillerové predstavenie, z ktorého som skoro pustil do gatí, no - podobne ako v prípade S01E02 - nebol to úplne môj sherlockovský šialok kávy. A potom je tu 3. dôvod = 3. časť 2. série, ktorá je jedným z najdokonalejších filmárskych počinov, aké som kedy videl. To zmietlo akékoľvek pochyby zo stola... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Na konci Sherlock (Benedict Cumberbatch) prohlásí: "I am going to see a man about a dog," což je slangová fráze, která znamená: "dojít si na velkou". Zároveň jde o narážku na titulního psa. (Timak)
  • V originálnom príbehu "Skandál v Čechách" sa Sherlock (Benedict Cumberbatch) pýta Watsona (Martin Freeman), koľko schodov vedie do ich bytu na 221b Baker Street, pričom ten nemá potuchy. Sherlock mu odpovedá, že ich je 17, pretože ich sám pozoroval. Kvôli zachovaniu presnosti vedie na prvé poschodie múzea Sherlocka Holmesa v Londýne takisto 17 schodov, rovnako tak v Cardiffe. (JOZZZKO)
  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)

Reklama

Reklama