Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aby Sherlock vyvázl ze složitých plánů nebezpečné a atraktivní Irene Adler, bude potřebovat všechny své pozoruhodné schopnosti. (Netflix)

Zajímavosti (22)

Sherlock (2010) (seriál)

  • První dvě série si vysloužily 3 ceny BAFTA. 1. série uspěla v kategoriích "Nejlepší dramatický seriál" a "Nejlepší herec ve vedlejší roli" (Martin Freeman jako Dr. John Watson). 2. série pak získala jednu hlavní cenu za "Nejlepšího herce ve vedlejší roli" (Andrew Scott jako Jim Moriarty). (gogos)

Sherlock - Reichenbašský pád (2012) (epizoda) (S02E03)

  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)

Sherlock - Skandál v Belgravii (2012) (epizoda) (S02E01)

  • BBC obdržalo viac ako 100 sťažností kvôli nahote Lary Pulver (Irene Adler). Zarytí fanúšikovia sa však sťažovali na úplne inú vec, a to, že v predlohe "Skandál v Čechách" bola Irene čestná žena, ktorá by sa nikdy nespojila s Moriartym (Andrew Scott) alebo by nedajbože ukázala svoje prsia Sherlockovi (Benedict Cumberbatch). Steven Moffat však nesúhlasil a povedal: „V origináli bolo Irenine víťazstvo nad Sherlockom odsťahovať sa a utiecť preč s jej manželom. To veru nie je víťazstvo feminizmu." (JOZZZKO)

Sherlock - Skandál v Belgravii (2012) (epizoda) (S02E01)

  • V originálnom príbehu "Skandál v Čechách" sa Sherlock (Benedict Cumberbatch) pýta Watsona (Martin Freeman), koľko schodov vedie do ich bytu na 221b Baker Street, pričom ten nemá potuchy. Sherlock mu odpovedá, že ich je 17, pretože ich sám pozoroval. Kvôli zachovaniu presnosti vedie na prvé poschodie múzea Sherlocka Holmesa v Londýne takisto 17 schodov, rovnako tak v Cardiffe. (JOZZZKO)

Reklama

Reklama