Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Yimou Zhang v područí internacionálneho štýlu. Ale keďže mu to tam (rutinne) ide, tak prečo nie. Kombinácia melodrámy a skutočne brutálneho vojnového besnenia za účasti hollywoodskej star. Ale znova, ak to funguje, tak prečo nie. Je iba škoda, že záverečná 45 minútovka je už vzhľadom na zvrat, ktorý jej predchádza predvídateľná, a účinnejšia by bola podaná v skratkách. Výsledný dojem je najmä vďaka neuhýbaniu sa násiliu takému, aké bolo, pozitívny. Ono aj ten kvázi medzinárodný konvenčný štýl je účinný, ak sa pracuje so symbolmi, ak sa motívy opakujú a neskôr môžu znamenať poprípade niečo iné. Napríklad povolanie hrdinu tu nie je iba kvôli technickej funkcii, ale aj tej symbolickej. Prepojenie úvodného mužského živého štítu so záverom je taktiež silným momentom tohoto vojnového veľkofilmu. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

3,5. Christianovi to zase žeriem, ale toho pátosu je priveľa. Pri mojom rozhodovaní sa bijú pôsobivo nakrútené scény ako útek z bordelu na 1 záťah v štýle Children of Men s patetickým sebaobetovaním vojačikov v rade za sebou. Silná látka, sentiment a emócie fungujú, pôsobivosť to má, ale na vyššie hodnotenie by to chcelo väčšiu vyrovnanosť filmu. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

no a co, ze patosu je tam za kilo? a mozno aj dve? pre mna je dolezite, aby ten patos vo mne vzbudil emocie a toto sa tomuto snimku podarilo. Mozno som uz sentimentalna zenska s 30tkou na krku, ale mne sa to pacilo a aj slzicka ukapla. A vzhladom na to, ze je toto moje prve stretnutie s panom reziserom, tak myslim, ze po tomto zazitku nebude posledne. A Christian Bale sa mi po dlhej predlhej dobe v niecom pacil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI, ABYS NÁS DOSTAL Z NANJINGU“..... /// To bylo tenkrát, když Japonci ovládli Nanjing (vždyť víte). Ženský zdrhaj, zbytek vojáků bojuje a Ch. Bale je muž s (pořádnou) klikou. (Fakt dobrý válečný scény v úvodu)... Kostel ,dívky, kurvy (ty tam přišly)... svištění kulek střídá pištění a tlupa nadrženejch Japončíků (dobrý běsnící scény). Pak ještě předvést, že i jeden voják dokáže zahrát pěkný divadlo.... (zase dobrej boj)... a drama o tom, že válka spojuje kurvy a církev, z grázlů dělá hrdiny, že co Japonec to dobrák a že i poběhlice mají srdce může začít. Škoda, že to neudělali o kus kratší. Vynechat patosácký kecy – no vždyť (taky) víte, protože pak by byl ten pocit sevřenýho žaludku přirozenější. Nevadí mi ani chybějící ,,Based on a True Story“, protože v tom městě se toho stalo tolik, že pravda může bejt všechno. Prostě si myslím, že je to celkem zajímavý vyprávění.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmenou knihu od Geling Yan číst nebudu. 2.) Neznám ty věci, jak dobývat japonskej tank po čínsku. 3.) Thx za titule ,,larelay“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Zhangova velkolepá imaginace a smysl pro pompéznost zde možná kvůli respektu k dané látce není zas až tak markantní, každopádně se jedná o precizní průsečík mezi jeho wuxia filmy a civilními portréty z nedávno minulé či současné Číny. Flowers of War jsou klasickým srdceryvným příběhem o lásce, sebeobětování a na pozadí nankingského masakru silně hrají na city a na kontrast v rámci společenských nebo politických pozic. Ve většině případů to nevadí, někdy už to kulhá ke klasickému kýči (klasické povídání o minulosti postav), ale dá se to přežít už kvůli jinému mentálnímu myšlení a faktu, že film sleduje divák svázán euroamerickými konvencemi. Obě velké akční scény zaslouží absolutorium, mizanscéna a kamera u Zhanga jako obvykle na jedničku s hvězdičkou. Do popředí se (ke konci) dostávají i často přehlížené masky, které plní důležitou narativní funkci. A Bale? Neexistuje lepší ožralej a nadrženej kněz široko daleko... [Přesná stopáž: 146 min] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Po filme Ríša slnka (1987) je Jinling Shisan Chai druhým filmom Christiana Balea z obdobia Druhej čínsko-japonskej vojny. (YoZo8)
  • Snímek vychází z literární předlohy „13 Flowers of Nanjing“ od Gelinga Yana. (DailyDreamer)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama