Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

No tak na Nicolase v poslední době poměrně slušné do značné míry i průměrné videobéčko. To ovšem neznamená, že by to byl kdovíjak kvalitní snímek. Mizerné herecké výkony, hodně slabý a hloupý scénář a v podstatě nic proč snímku věnovat hodinu a půl času. Simon West není vyloženě zklamáním za kamerou, nicméně rutinní akce ani zdaleka nepřipomíná chvíle jeho největší slávy. To co je mimo akci jakbysmet. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S tím, že se Nicolas Cage v posledních 15 letech objevuje v těch nejslabomyslnějších žánrových produkcích, se dá počítat už jako s konstantou. Škoda, kdysi měl našlápnuto na víc. Simon West je slušný řemeslník, ale blbý scénář se zapřít zkrátka nedá. Nadějně to vypadá tak prvních 10 minut, když sledujete svižně natočenou loupež, a pak už to jde z kopce a ještě níž. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo. Co je na filmu špatně ? Nic zásadního nevidím. Hlavní záporák, jak tu někteří píšou je trapný, mě moc nevadil, sice opravdu nebyl moc působivý, ale to je fuk. Akce tu je, není nějak velkolepá, ale najde se tu a hlavně, film hraje na napětí, které je místy dost velké. Hudba od známého skladatele Marka Ishame je příjemná, ničím nepokažená. Film má celkem rychlý spád a i dobré hlášky celkově. A nyní zápory. Možná by neuškodil tak o 20 mil.USD větší rozpočet, více střílení a akce, soubojů a lehce lepší atmosféru o únosu. Obsazení herců mě bavilo. I herci, hrající policisty. Ikdyž vše bylo takové mírné a nic nepřekvapilo, ale já tu 4* s odř.ušima dávám. Celkově film hodnotím na dobrých 70% = **** ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je muž činu a výjimečný herec. Nejenže na svůj ubrečený obličej, který zdatně ukazuje v každém z jeho filmů, by si měl dávno zažádat na patentovém úřadu o exkluzivitu (podobně jako Ben Affleck na svojí legendární obličejovou obrnu), ale on tu dokonce přemýšlí. Poté, co se zcela nepovedla jedna zlodějská fuška, byl milý Nicky zašit za katr a celých 8 let vymýšlel plán, kterak se dostane ke zlatým cihlám v celkové hodnotě sto milionů dolarů.A pak, po 80 minutách pobíhání a demovolání různých dopravních prostředků, vleze do kanálu a vypálí v určitém místě ve stropě díru, které se nachází přímo pod zlatými cihlami. Bankovní trezor za miliony, všude ochranka a v kanále strop z heraklitu, který dokáže propálit kdejaký spratek, či neherec. Pozitivně tedy spíš hodnotím hlavního parchanta Lucase a také Mr.Hustona, jež je jako šéf gum z federl-biró poměrně uvěřitelný................ moje hodnocení = 4 z 10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde se fláká Muž zákona Steven Seagal, když New Orleans sužuje zločin? Na liposukční klinice? Zatýká Katrinu? No prostě tam není a Cage, fekální vozidlo vymetající kdejakou žumpu, se zase mohlo realizovat. Tentokráte představuje ohleduplného, citlivého, milujícího otce, jenž tak trochu krade a kterému zhrzený komplic unese dceru, co vypadá jak syn. Skoro jako Komando, chtělo by se říct, jenom s tím rozdílem, že Nicolas neunese kládu a celé je to suchopárný blábol, který mírně osvěží maximálně hlášky Dannyho Hustona. Zkrátka ideální film k nedělnímu podvečernímu žehlení utěrek na nádobí. Jen dejte pozor, až budete rozhořčeně volat Nickovi do Kalifornie, do jaké ohavnosti se to zase namočil, abyste si nespálili žehličkou ucho.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno