Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

mortak 

všechny recenze uživatele

Instantní polévkové sny z pytlíku byly vždy specialitou Hollywoodu. Je mi záhadou, proč se tento film stal slavným, když jeho scénář je nepochybně generovaný počítačem. Mimo úvodního vystoupení v baru, který vám zvedne... promiňte... který vás zvedne ze židle, vše běží dle plánu, jak v každém tuctovém harlequinu. Mimochodem: proč se vlastně tyto filmy natáčí? Vždyť se v životě všem ženám splní jejich sny. Tedy alespoň to pořád říkají: Jsem šťastná, jsem šťastná... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V době ČR (pardon, ČSSR) premiéry mi mohlo být kolem patnácti a tahle osmnáctka se svářečkou, co bydlí sama jenom s drsně vypadajícím čoklem v bývalém skladu (dneska by se tomu říkalo loft a bylo by to prestižní bydlení, tehdá to bylo myšleno jako znak nižší společenské vrstvy, to jsou mi paradoxy), po odpolednách trénuje baletní figury a po večerech řádí na barovém pódiu, mezitím balí šéfa, chvíli je něha a křehkost sama, chvíli rozbíjí okna a je sprostá jako dlaždič, aby za chvíli brečela knězi ve zpovědnici, a při tom všem z ní čiší živočišná radost ze života a z pohybu, tahle holka mi tenkrát otevřela oči. Z dnešního pohledu se to může zdát legrační, ale tenkrát mi poprvé naplno došlo, že je vlastně jenom na mě, co se svým životem udělám, a že mě vlastně můžou čekat docela zajímavé věci. A ani teď po letech v tomhle bijáku, kde má každá druhá postava svůj sen, který se holt někomu splní a někomu ne, nedokážu při vší cukrkandlovitosti vidět jenom blbej řadovej muzikál o tom, jak chudá holka dík své kráse k princeznovství přišla. Ta osmdesátková popina je tu vlastně nejslabší stránkou, i když dneska už i k ní člověk cítí jistý sentiment. Zato taneční scény dokážou ještě dnes i mně, totálnímu pohybovému dřevu, zprostředkovat ten „What a feeling!“ pocit. Tak tedy za čtyři. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Muzikálová pecka mého mládí. Ještě dnes si vzpomenu, jak jsem byla unešená, když jsem tenkrát přišla z kina domů. Bylo to docela zjevení mezi filmy, které se u nás v té době v kinech promítaly. Jennifer Beals byla velká sympaťanda a navíc výborně tančila. V příběhu jde sice o dost naivní romantiku, ale příjemně se na to kouká i po tolika letech. Báječná nostalgická vzpomínka s bezva soundtrackem... (70%) ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Don Simpson a Jerry Bruckheimer roztáčí kola svého stroje na peníze! Dynamická hudba, rychlý střih, svižné pohyby (jak kamery, tak představitelek), zkrátka a dobře - intelektuálně nepříliš náročný celovečerní videoklip, na který se dobře dívá. (No dobrá, s odstupem let je to poněkud horší, ale jako kulisa k rozcvičce je ideálním doplnkem) Tržby USA: 92 921 203 $ Počet kin: 1140 Rating: R ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někoho může napadnout jako hlavní postava holka, celkem pohledná (nebo aspoň na tu dobu určitě splňovala ideály krásy), co pracuje jako svářečka a v noci tancuje ve strip baru. To je jako kdyby ostravský horník po večerech pletl vlněné ponožky. Ok, fantazii se meze nekladou a dnešní svět vede k genderové vyváženosti, ale tohle byla první věc co mi překvapila. Jinak mi ale Flashdance zas tak víc nepřekvapil a dopadlo podle mého očekávání. Klasická slaďárna, holka najde svou lásku, občas se pohádají, ale nakonec jim to klape. Zároveň se chce dostat že svého stereotypního života a prosadit se v baletu (přičemž netancuje na Čajkovského labutí jezero, ale na popové a disko hity z 80 let). Možná má v sobě Flashdance nějakou skrytou message. Jako třeba:,, I ženy mohou svařovat" nebo,,balet a krasobruslení není jen pro klasickou hudbu'". Ale nevím jestli to byl záměr autora tímto muzikálem vysílat nějaká skrytá poselství, spíš asi ne. Je to hlavně film o problémech mladé slečny (ve které se určitě řada holek najde) a o hitech tehdejší doby. Ač se vám hudba může líbít nebo ne, nutno podotknout, že je zvolená dobře a určitě poznáte řadu písní, co jste slyšeli. Třeba omylem(na rádiu,které nemůžete přeladit, nebo kantáre v nějakém retro klubu, ve 4 hodiny ráno) nebo jde o hity vašeho srdce a nedáte na ně dopustit. Stejně dobře fungují i taneční čísla, kterým je ale dán menší prostor, což je škoda. Velkou část tvoří konverze o tom, jak je život na h*vno, jak jsem se konečně zamilovala a rady do života: ,,Nebuď tak hloupá a nedělej stejnou chybu jako já". Pokud od filmu nečekáte nic víc než pohádkový příběh a hudbu z 80.let Flashdance je přesně film pro vás. Ale pro člověka, který k té době nemá úplně vztah a nejraději by ji vymazal z dějin to úplně není. Což byl i můj případ. 5/10 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Režisér Adrian Lyne odmítnul režírovat film dvakrát, než se ho ujal. (don corleone)
  • Skladba "Maniac" měla být použita pro stejnojmenný film Maniac z roku 1980, ale nakonec se nepoužila. Pro uvedení ve "Flashdance" se pouze přepsal text. (don corleone)
  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama