Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Strašná škoda, že vinou malého rozpočtu vyzerá ten film tak hnusne, pretože herci s Mádlom na čele sú vynikajúci a jednotlivé scény sú fakt vtipné, príjemne romantické prípadne roztomilo nostalgické. Jedna z najlepších českých komédií za posledných cca 5 rokov. 6/10 jedine kvôli hnusnému vizuálu, pretože keby ten film vyzeral keď už nie výborne ale aspoň dobre nemal by som ísť problém minimálne na osmičku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Český filmy už dlouho nevyhledávám, ale občas něco snesu. Probudím se včera působilo navenek jako vtipná komedie a takto to na mě i víceméně zafungovalo. Samozřejmě se najde pár vyloženě trapných scén, ale byl jsem příjemně překvapen, že jsem to tak cítil spíše výjimečně a většině vtipů jsem se smál. Mádl je teda hroznej xicht, ale zahrál to úplně v pohodě...70% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Když pominu začátek, konec, orbitky a vemu jen tu část, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý. Ale abych tvrdil, že to vlastně nebylo až tak trapné a, že film má svá slabá, silná místa, neboli že mně pobavila ruská verze facebooku (ha ha, směju se). Jak říkám v částech, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý, protože evidentně si té role užil. To všechno kolem raděj neberu do huby. Za Mádla 3/10 ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od tradičně nesmyslného a čím dál tím otravnějšího product-placementu, nic mi na téhle oddychovce nijak dramaticky nevadilo. Pomiňme trochu odbytou sci-fi linku, jde spíše o romantickou komedii (nejen) pro teenagery, při které se občas divák opravdu od srdce zasměje. Ale na trilogii BTtF to přirozeně nemá ani zdaleka. 70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Režisér neuvažoval o Jirkovi Mádlovi do úlohy Petra od samého začiatku. Pozval si ho na kástingy, keď sa hľadala Eliška - hlavná ženská postava, aby sa dievčatám lepšie hralo, keď bude vedľa nich inšpirujúci herec. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama