Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Titanic se potopil v noci ze 14. na 15. dubna 1912 a v ledových vodách Atlantického oceánu nalezlo smrt 1 517 lidí. Originální dramatické ztvárnění osudových událostí, které vedly k neštěstí, uvádíme přesně v den katastrofy. Česká televize se tímto exkluzivním uvedením připojí k mnoha světovým stanicím, které tuto zbrusu novou dramatizaci uvádějí ve slavnostní premiéře ve stejném čase. V hlavních rolích výpravné minisérie se objevují Linus Roache, Toby Jones, Geraldine Somervilleová či Maria Doyle Kennedyová. Když Titanic veselého dubnového dne vyráží ze Southamptonu, nikdo netuší, jak strašlivý osud jej za necelých pět dní čeká. Příběh se soustředí na několik různých postav a události osudné plavby převypráví z jejich perspektivy. Divák má možnost poznat atmosféru snobské první třídy s restauracemi a lázněmi, ale i těsné kajuty služebnictva a bídu podpalubí. Na palubě Titaniku se zkrátka setkává vzorek společnosti v roce 1912 ? v příběhu vystupují kromě smyšlených postav i skuteční pasažéři Titanicu (milionáři J. J. Astor a B. Guggenheim či ?Nepotopitelná Molly? Brownová). Všechny společenské rozdíly ale smaže neštěstí, kterému se loď nevědomky žene v ústrety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné spracovanie, požičiavajúce si dosť motívov zo slávneho Cameronovho Titanicu (1997), napriek tomu nie nudné. I keď druhá časť k tomu nemá ďaleko, lebo diváka rozhodne prekvapí - je vlastne alternatívnym uhlom pohľadu na udalosti z prvej... prerozpráva ten istý príbeh z pohľadu iných postáv, respektíve s pridaním záberov, ktoré udalosti prvej časti dovysvetľujú a dopĺňajú. V tomto formáte trochu netradičný a riskantný postup, lebo sa obávam, že 50% divákov sa na dopozeranie filmu vykašle, prípadne to sfúknu metódou fast forward. Mňa to celkom bavilo, taká príjemná televízna spoločenská kostýmovka. Ak vám však ide o dokumentačné kvality filmu, prečítajte si komentár Rocky62 a radšej sa filmu vyhnite - naozaj je založený skôr na romantike a emóciách - ale ja som ho po stránke faktografickej neriešila :-) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jak píší jiní, dramaticky a herecky velmi dobré, ale výprava a efekty kvůli televiznímu zpracování ošizené. To je tak vše co se k tomu dá ve stručnosti říct. Potěšila mě spousta výborných britských herců, pozornějšímu divákovi jistě neuniklo, že velká většina z nich si zahrála v nějakém tom dílu s velkým Herculem Poirotem. Naopak mě zklamala hudba, která na začátku vypadala hodně nadějně, ale další vývoj k lepšímu nebo nějakému stupňování až k samotnému vyvrcholení se jaksi nedostavilo a bohužel i samotný konec si zasloužil lepší scénu nebo alespoň nějaký dovětek... Ale na televizi pořád slušné a odvážné zpracování. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Hned čtyři zamilované páry, jejichž lásky se do své "hluboké osudovosti" vyvinuly během několika hodin......Ach a všechny odsouzené k zániku ve vodním výru parníku. Co takhle zkusit konečně zkázu Titaniku pojmout bez té více či méně debilní růžové knihovny? Myslí si snad krom filmařů ještě někdo, že utopených, kterým zrovna hormonky nepopletly hlavu, bude menší škoda? Kouknul jsem na to kvůli Ruth Bradley, ale to jsem netušil, že má roli další blbky omámené fluidem jižanského polocigoše. 40% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že proti Cameronovi bude každý další Titanic jen odvárkem a divák chtě nechtě bude srovnávat. Přesto bych doporučoval se porovnávání vyvarovat. Tento Titanic je spíše kostýmním dramatem a rozehrává před námi různé osudy z řad zejména chudších cestujících a posádky. Příběh staví na těchto osudech a na nadějích které většina těch chudých od příjezdu do zaslíbené Ameriky měla. A snad proto vás i z tohoto důvodu snímek zasáhne. I když tenhle film evidentně nehodlal z hlediska vizuálu velkolepě ( a draze) zpracovávat tuto katastrofu, samo potopení lodi bylo uděláno velmi věrohodně, stejně tak interiéry lodi atd... Závěr (i když notoricky známý), kdy moře pohlcuje tento luxusní parník na mne opravdu zapůsobil ! Měl bych jen dvě výtky, u některých rozhovorů ústředních postav na člunových palubách je až neskutečné ticho a klid. Hrdinové konverzují a davy za nimi víceméně mlčí. Přitom při spouštění posledních člunů byl na člunových palubách docela zmatek a při zvětšujících se náklonech lodi i křik. Další co mi vadilo, že se trosečníkům ve vodě nepářilo od úst. Ačkoliv se třásli a voda byla temná, působila teple.... Ale když zhodnotím oba díly dohromady tak to na vystačí nejenom na jednu WHITE STAR, ale rovnou na tři červené. * * * ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný televizní film přímo pohřbívá jeho druhý díl, ve kterém se snad celou hodinu (z 90 min.!) opakují prakticky totožné scény jako v díle prvním, kromě pár doplňujících informací, které ovšem nejsou nikterak zajímavé a pro celkový děj nejsou důležité. Zatímco první část se mi docela líbila (s přehlédnutím černobílého pojetí charakterů), druhá část mě zklamala na plné čáře, sledovat ji bych přímo nazvala ztrátou času. Postavy třetí třídy a služebnictva dostaly spoustu prostoru, který byl využit maximálně vágním způsobem, jediné čehož režisér docílil je nervozita pasažérů i diváka. Tedy s tím rozdílem, že pasažéři jsou nervózní, protože neví, zda na ně zbude místo v záchranném člunu, divák proto, že se nemůže dočkat, až se tam něco stane - nebo až to konečně skončí. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • K účelům natáčení byla postavena doposavad největší krytá vodní nádrž v Evropě zabírající plochu 900 metrů čtverečních, která zahrnovala i vyhřívanou část, v níž vznikly záběry kajut zaplavujících se vodou a potápějící paluby. (Olík)
  • Česká televize se odvysíláním minisérie připojila ke stanicím v bezmála devadesáti zemích světa, které tuto zbrusu novou dramatizaci uvedly v premiéře ve stejném čase. (Olík)

Reklama

Reklama