Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

otík 

všechny recenze uživatele

Robocop nám tentokrát trochu změnil vizáž, ale je to zcela nepodstatné. V této slátanině, která je jen další nastavovanou kaší skvělé jedničky a trapné dvojky, je příběh obdobný jako v jedničce - OCP chce získat část města Detroit a tak pomocí šíleného generála a vojenské síly vyklízejí město. Lidé se ale postaví na odpor, a na jejich stranu se přidá i Robo a o výhru je postaráno. Zvláště, když Robo dokáže létat stejně dobře jako navigovaná střela. V tomto dílu umře Lewisová, která zvládla oba dva díly, ale tady si už na ní scénarista smlsnul. Hrdinkou se tak stává málá holčička, která dokáže ovládat i smrtonosné roboty. Naprostou scénaristickou bezmocnost dokonají tři roboti asijského typu, kteří jsou sice skvělí v bojování, ale dokonale tupí. No, přesto je to slušná střílečka a rozhodně to není horší než dvojka. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nuž, od predošlých filmov o tomto plechovom leňochodovi, ktoré boli dosť tvrdé sme sa prepracovali k pokračovaniu, ktoré je mäkké ako mäkké i. No proste nemá gule. Vrátil sa síce skvelý hlavný hudobný motív, ale to nezmení nič na celkovej demencii celého filmu. Vytratil sa humor. Pár hlášok síce plecháčovi zostalo, ale celé je to priveľmi vážne a tá vážnosť je tu už trápna. Slabota. 25% ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Začnu podobně jako u RC2. Musím říct, že jsem čekal velký průšvih. Fakt velký. A on se nekonal. Dokonce se konalo i příjemné překvapení. RC3 má totiž fajn zápletku. Vedle ní, vypadá příběh druhého dílu, jako prázdná nádoba. Je bohužel vidět, že trojka je mířena na mladší publikum, než nekompromisní první dva díly. Nutno ale dodat, že to ubírá míň než bych řekl. Co mě mrzí daleko víc je fakt, že se ztratila ona nadsázka a sarkasmus, který hrál prim v minulých dílech. Dále mrzí absence obličeje Wellera, ale v rámci možností je nahrazen. Do trojky se mi původně vůbec nechtělo ale v rámci dosledování další kultovní série a dohnání manka jsem si ji dal. A jsem za to rád. 65 procent za možná až příliš přísně hodnocené zakončení trilogie. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Jednotka je skvelá, dvojka o čosi slabšia, ale stále veľmi dobrá (neviem teda, čo proti nej všatci máte!). Ale trojka?!?! No hnoj, inak sa to nazvať nedá. Na jednej strane samurajský robot, na prvý pohľad nerozoznateľný od človeka (predsa len, doba a technika pokročila) a na strane druhej Robocop, ešte drevenejší a neschopnejší ako minule (a to prosím pokročila doba aj technika). Hlavne, že má na chrbte fajnový jetpack a lieta si ako lietadielko. A lieta si a lieta a lieta... no a spolu s ním niekam uletelo aj všetko to dobré, čo som na Robocopovi mal rád. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tenhle díl se mi docela líbil. Jistě jednička je nepřekonatelná, ale k tomuhle je potřeba přistupovat jinak. Když se podíváte na jméno scénaristy (F.Miller), mělo by být jasné, že bychom se na to měli koukat jako na komiksovou adaptaci.....nezničitelný hrdina, který navíc i létá, motivovaný smrtí svého parťáka(Lewisová) se konečně postaví proti celé OCP. Několik silných citových momentů (byť kýčovitých až hanba).....hlášky typu: "OCP je nepřítel. A čas běží. Bojujte za své domovy!". Filální souboj dvou robotických samurajů....prostě zábavná nenáročná jízda (a přídavkem je Rip Torn) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen již v roce 1991, ale premiéry se dočkal až o dva roky později, jelikož se produkční společnost Orion potýkala s finančními problémy. (HellFire)
  • I přes neustálé připomínání váhy a robustnosti RoboCopa (Robert John Burke) se vůbec nic nestane dveřím kostela, do kterých nalétne. (Armin82)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 1993 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama