Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (375)

joehot 

všechny recenze uživatele

Vím, že nadhodnocuji, ale já tahle sportovní klišé docela rád baštím. Připočtu-li pro mě fungující emocionální stránku filmu a skvělé herecké výkony zúčastněných (Clint je ve svém pozdním stereotypu starého morouse zkrátka neodolatelný a na Timberlakea je stále lepší pohled) a doopravdy až Eastwoodovsky klidný přístup k režii, na pouhé tři hvězdy to zkrátka nevidím. Přesto by měl mít Clint za hereckou kariérou výraznější interpunkci, než tohle místy lehce rozpačité trojtečkoví. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že štýlovejší herecký odchod z plátna, ako bolo fenomenálne Gran Torino už Clint snáď ani nemohol mať. Ale vonkoncom sa nesťažujem, že prikývol na ponuku "ešte raz si zahrať". Práve Clintova typická ufrflaná postava je presne to, kvôli čomu sa nepozerám na tú šablónovitosť príbehu, jednoduchosť, až prostoduchosť so záverom z kategórie "maximálne klišé", prípadne mi je jedno, že sa to točí okolo bezbalu, na ktorý z vysoka....ehm..kašlem. Trouble with the Curve je skrátka príjemný, jednoduchý, total old-school film, ktorý nemá žiadne vysoké ambície a nie je to žiadne veľké umenie. Ktovie, či by som to tak vnímal nebyť toho nezničiteľného charizmatického dedka, každopádne u mňa spokojnosť a dobrý pocit. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Aby byl skutečně zpátky ve hře, bude si muset vypomoct vlastním scénářem a režií, ale i přesto, že má problémy s artikulací, prostatou a zeleným zákalem, je pro mě Clint Eastwood ♥ stále zábavný, škoda, že nemohu totéž prohlásit i o snímku, ve kterém se zřejmě díky pokročilému věku a k němu příslušející ztrátě soudnosti ocitl... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Hlavně před Clintem, protože, to, co předvádí ve svém věku, to je obdivuhodné, jak po fyzické, tak i po herecké stránce. Podobná postava jako v Gran Torinu, plná nesmírně suchých hlášek a také velmi černého humoru. Amy je jako tradičně velmi půvabná a Justina jsem taky skousl úplně bez problémů, ale to je tak asi vše. Problém s dráhou letu má největší problém v samotném příběhu, který je jasný už do začátku a takových šablonovitých už jsem viděl na desítky Třikrát škoda, normálně nemám problém tasit vyšší známku, i když je to na hraně, ale tady ze mě víc, než solidní trojzubec nevypadne. A jen doufám, že Clint si nechal ještě nějaký lepší film, se kterým by se rozloučil se svou zdařilou, nejen hereckou kariérou ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NERVÓZNÍ?“ … ,,NE, MADAM. JE TO JEN HRA.“ … ,,PŘESNĚ TAK, JE TO JEN HRA.“..... /// Hledači. Srdce hry. Oni rozhodují, kdo bude hrát a když maj štěstí, rozhodnou i to, jak se bude hrát. Jejich instinkt…. no, Gus je už zralej spíš na důchod. Hovno vidí, senilní, a počítač …no co vám budu vyprávět… Další Eastwoodův paličák, tentokrát ve filmu věnovanýmu baseballu a vztahu otce s dcerou. Klišoidní, vypočítavý i nudný je sbližování Amy a Justina, mezi kterejma to nejiskří a je jim věnovanej prostor, jako by měl bejt druhej díl. Zajímavý okamžiky tak přináší jen rodinnej vztah, i když žádný extra novum nečekejte. Emocí málo a příběh plnej klišé, kterej nemít v sobě kousek toho sportovního potenciálu, tak (u mě) klesne až ke dvěma hvězdám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Clint Eastwood (nejsem sentimentální, ale Bůh ví, kolik toho ještě zvládne natočit). 2.) Baseball (hmm, tomu vůbec nerozumím. Ale Ta Amy Adams je celkem k světu!). 3.) Nevím, jak vypadaj filmový klišé. 4.) Thx za titule ,,MaideN-SK“ a ,,Slitch“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Clint Eastwood původně uvedl, že role ve filmu Gran Torino (2008) měla být jeho poslední. Filmaři ale Eastwooda přemluvili a on přijal roli i v tomto snímku. (MeanWhile)
  • Gus (Clint Eastwood) má po autonehode zranenie pod okom, avšak po krátkom čase nemá na tvári ani škrabanec. (toi-toi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. září 2012 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama