Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Roy Hobbs, jenž má nevšední baseballový talent, si ze dřeva stromu poraženého bleskem vyřeže vlastní pálku, kterou nazve Fenomén (Wonderboy), a vydává se z rodinné farmy do Chicaga, aby své vlohy zúročil. Setkání s pomatenou fanynkou, která ho těžce zraní, však jeho kariéru o šestnáct let opozdí. Na prahu středního věku přichází do newyorského klubu Knights (Rytíři), ale o své místo v týmu musí bojovat. Jeho Fenomén se prosadí, ale cena je příliš vysoká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Jó, baseball je nádherně nudný sport, o kterém se točí spousty ujetých filmů, nařezat pálkou by ale tentokrát zasloužili především čeští dabéři. K tomu šíleně velkolepá hudba podkresluje celou tuhle ztřeštěnou americkou pohádku okolo blonďatého farmářského synka. Ve výsledku tu máš tak přeslazený film, u kterého si radši předem připrav inzulín (není divu, že si ho vzal do parády i Matt Groening). 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemný športový film, ktorý, ako každý správny športový film, vlastne skoro vôbec nie je o športe. Scén, odohrávajúcich sa na štadióne, je relatívne málo, no hoci sú slušne nakrútené, európsky divák asi bude zmätený z baseballu, ktorému, vraj, rozumejú iba Američania. Ja mu nerozumiem vôbec, ale vďaka výbornému hereckému obsadeniu mi to neprekážalo. Hlavným hromozvodom je samozrejme charizmatický tajomný Robert Redford, ktorý na svoj vek rozhodne nevyzerá (uveríte, že v čase nakrúcania mal už takmer 50 rokov? Lebo ja nie.). Ale určite je fajn aj zasa raz výborný Richard Farsworth (neskôr sa s Redfordom stretol bohužiaľ už len v HAVANE) a ostatní (Closeová, Basingerová, Joe Don Baker, Madsen, Starr, Brimley, Duvall) Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/163326/Prirodzeny-talent-80.html ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Potom co jsem několik baseballových utkání viděl naživo si troufnu tvrdit, že film Barryho Levinsona je docela přesný. Zachytil těch několik scén z utkáních tak nudně a v pomalém tempu, že se dostavuje ospalost a únava. Robert Redford téměř také spí a nudná vizuální stránka rozhodně nic neoživuje. Nejhorší baseballový film? Možná i nejnudnější sportovní film co jsem viděl, ale rozhodně nejhorší film Barryho Levinsona. 25 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok ma tak neoslnil, aj keď som to čakal a veľmi chcel. Možno v tom bola tá chyba. Remeselne je to za pětku, ale film je jedno veľké klišé a oproti ostatným podobne ladeným snímkom ( myslím štýlovo a nie dejovo ), akosi neobstojí. Je však akousi kinematografickou povinnosťou mať tento film rado, pretože je to milá starosvetská zábava, ktorou 80. roky oplývali. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Pán kolega nascendi vystihol vo svojej recenzii niekoľko bystrých myšlienok, s ktorými súhlasím, týkajú sa hlavného hereckého predstaviteľa, kde by som ešte rád doplnil jeden časový horizont, pozostávajúci zo 16. rokov, a ten sa priamo dotýka hlavnej športovej postavy - Roya Hobbsa. V pokročilejšom úvode natrafí na šialenú vražednú fanúšičku, ktorá ho chladnokrvne postrelí, a odvtedy sa na dlhých, filmových šestnásť liet odmlčí, a zase sa tlačí do popredia klasické klišé stárnutia... , ktoré sa zvyčajne pod rukami tvorcov premieňa na neuveriteľný fantasy prvok. Asi taká jediná výčitka k danej veci, inak Bob je takmer herecky bezchybný, čo sa týka jeho typického her. štandardu, JE - sebavedomý, správne drzý, ale najmä priebojný. Väčšinou ho v tejto polohe takto vnímam. Sekundujú mu šarmantné herečky na opačných stranách barikády. Glenn i Kim sú krásne ! Budúci režisér kultového Rain Mana - Barry Levinson, nakrúca pozoruhodný RETRO snímok zo športového prostredia, konkrétne amerického populárneho BASEBALLU, pričom nebojí sa ísť nekompromisným pohľadom do jeho zákulisia, ako to tam v skutočnosti funguje, kto tu ťahá za nitky ? Na Hobbsa brutálne tlačí vyššia MOC, beštiálne intrígy sú na vzostupe, a či sa z nich nakoniec vymaní, nechávam na každom divákovi, nech sa o tom sám presvedčí po zhliadnutí tohto celkom zaujímavého filmového diela. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)
  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)
  • Sklo hodin [značky Bulova], které byly na pravé straně výsledkové tabule a ukazovaly přesně 16:25 hodin, rozbil ve skutečnosti druhý metař Carvel „Bama“ Rowell, a to 30.05.1946. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama