Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

freddy 

všechny recenze uživatele

Super filmík. Tom Cruise a Cuba Gooding Jr. zde rozehráli zajímavý příběh, na jehož konci se ční Oscar pro druhého jmenovaného. Už to naznačuje, že tohle není jen obyčejná komedie, ale že to je pozoruhodná sonda do života sportovního agenta a jeho jediného klienta, na kterém závisí agentova existence. Jsou zde emoce, je zde humor, jsou zde i zajímavé myšlenky. A to působí jako úžasně vyrovnaný celek. Film se mi prostě líbil, akorát jsem byl trochu ztracen v prostřizích ze zápasů amerického fotbalu, jehož pravidla, ač jsem velký fanoušek všech sportů, jsem dodnes nepochopil. To trochu snižuje můj dojem. Takže nakonec jsou z toho solidní čtyři hvězdičky... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Koňo...v 90. rokoch sa tlačilo divákovi na city nejakou veselou formou (mám na mysli malého Roya)... V každom prípade, pre mňa totálne neznámy film a rozhodne výborné prekvapenie teraz na Vianoce. Absolútne som nevedel o čo v ňom ide a romantická linka ma nielenže zaskočila, ale sa mi tam i bohovsky lúbila! A Renée Zellweger má prinajmenšom rovnako príjemne mäkký hlas ako Liv Tyler. Uff... 75% ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Musím rozdělit film na 2 části a to na práci Jerryho jako agenta a na tu rodinnou pasáž. Prostředí dojednávání smluv, trhání velkých ryb na velkou návnadu, přičemž to Tom dostával pěkně sežrat. To mi moc nesedlo stylem jakým nám to Crowe naservíroval, ale rodinná část...skoro bych řekl WOW. Tom a Renée byly rozhodně na vrcholu, jak fyzicky, tak herecky (Tom určitě). Nechápu to, ale tak prostá a tak krásná (asi mi na ni názor podělal Deník..) a Tom klasicky playboy. Jejich herecké výkony včetně prďoly to vytáhly na 3,5* a opravdu musím uznat, že zahrát agenta na nominace je kumšt. Ten netradiční vztah zahráli opravdu skvěle, což se nedá říct o C.G. Jr., který mi místy lezl na nervy. Radši dám 4, protože 3 je pro minimálně výkony a sympatie málo :) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

L. Ron Hubbard by zaručene tleskal ve stoje, kedže tu jeho zarytý obdivovateľ Cruise predvádza úkážkovo upätý a oskarový kalkul z ktorého sa hlavne pri romantickej línii robí docela mdlo. Cuba je excelentný pokiaľ hrá sám na seba a okolie, akonáhle dôjde k privátnym konverzáciam s Tomom, zaváňa to afektom. Snímok to bol svojho času pre mňa a tata kvôli tématike hráčskeho agentstva určite prestížny a až dodnes si z neho vybavím niekoľko hodnotných okamžikov, ale z dnešného pohľadu sa už jedná skôr o jemne polopatistický a tvrdo ukecaný pokus o dojemnú drámu s ponaučením... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Postava Erica Stoltze se jmenuje Ethan Valhere. Stoltz hrál postavu jménem Valhere i ve filmu "Řekni cokoliv...", který také režíroval Cameron Crowe. (don corleone)
  • Pro roli Dorothy Boyd se počítalo s Cameron Diaz, Courtney Love i Mirou Sorvino. (don corleone)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama