Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Koňská hlava Travolta s plnovousem pomalu jako Diktátor a nohu táhající, snad tisíciletej De Niro se nahání kdesi po divočině a vyřizují si účty z Kosova. Jedná se o velmi průměrný survival s několika dost slušnýma torture scénama a jakš takš zvládnutým gore, což ale jaksi nestačí na víc než o chloupek lepší tři kousky. Začalo to ve Varech, za půl roku to očekávám ve všední den hned po telenovele na TV Nova. 65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem zde nepříliš "dotažený" záměr autorů. Oba herci vynikající, jako prakticky vždy, jenže to nestačí. Zraněné duše vojáků z příšerností, které páchali, samozřejmě ano, ale ten konec mohl být jiný, mohl být promyšlenější, mohl dostat tento snímek mezi top, kdežto takhle z toho vychází jen průměr, očekávatelný průměr. Škoda. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Takový ten malý komorní survival ala Rambo, Muž proti muži, nebo The Hunted. Bohužel z posledně jmenovaného si to vzalo i to nejvíce negativní, tedy přiblblou a nevěrohodnou sondu do války v Bosně, ze které následně čerpá celý scénář a kde má být patrný onen myšlenkový přesah, který zde ve finále jednoduše není. Kdyby to byla čistě syrová záležitost boje o přežití, bylo by to o stupeň lepší, protože jak De Niro, tak Travolta jsou pošušňáníčko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci víc věnovali akčním pasážím místo stupidním dialogům, byl by to dost možná i vcelku solidní akční thriller/drama. Jasně chtěli z toho udělat emoční drama o výčitkách svědomí a důsledcích svých činů v minulosti, jenomže ty kecy o bohu atd – začnou velmi brzy nudit. Každý chtěl stejně jen vidět, jak si ti dva lukostřelci dají v lese pořádně do držky a navzájem se uloví. Když došlo na akci, bylo vidět, že to jde a až na pár přehnaných scén se mi to i líbilo. Atmosféra houstla, oba herci podali jakžtakž slušné výkony – jenže velká škoda, že se tu prostě víc kecalo, než bojovalo. Za scénu s prostřelenou tváří a pěknou barmanku dám o jednu hvězdu navíc, než jsem původně chtěl. Slabých 50% a to zavírám obě oči! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pomstychtivá ofenzíva rivalitních veteránů, v níž se oba účastníci snaží skrze nelítostná muka prosadit svá vlastní přesvědčení o válce. Johnson se na každém kroku usilovně snaží o inovaci, avšak jeho intenzivní úsilí má z nějakého důvodu negativní dopad na výsledek filmu, jehož námět měl bezpochyby velký potenciál. Charaktery postav jsou skvěle načrtnuté a k výkonům hvězdných protagonistů nelze namítat téměř nic. Obzvláště ruský Travoltův přízvuk je neodolatelný. Naturalistické rány na těle zkrášlují celkový vizuál a v kontextu s přírodními scenériemi dodávají prostředí ještě větší tvrdost tamních podmínek. Bohužel tento výčet pozitiv nemá nejmenší šanci odstranit nálepku prachobyčejného béčka. Rádoby poetické smýšlení o válce v Bosně je bohužel bez efektu. Úderná jednohubka na večer, nic víc, nic míň. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama