Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

klasicka stara slupka se skvelym dolphem..chciju ztoho ten dabing to je takova klasika..driv sem si film pletl se svedem, pamatoval sem si jen scenku u ohne jak tam ten amik hlasil..ted sem si to pripomnel a chcal sem..scena s long sullym v aute to je proste klasika 80tek :D ten dabing :D ty ceska svine a bum pesti do drzky :D pecka, nostalgie pusobi na plno! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sved Lungren rusaka Nikolaia zahral urcite najlepsie (teda no..hm...netreba sa zamyslat nad tym slovom "zahral":)) z jeho akcnych kolegov,ktori sa tiez ponorili do ruskych vod (Arnie, Jean Claude). Film je drsny, hrdinsky, proste uzasny ako vsetky tie akcne fantasmagorie, na ktorych sme vyrastali :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Prvotní rozpočet byl 8 milionů amerických dolarů, ale nakonec se vyšplhal na 16 milionů. (Cheeker)
  • „Českou svini“, které Nikolaj Račenko (Dolph Lundgren) dvakrát přerazil nos, ztvárnil kaskadér Christopher Olley. (ČSFD)

Reklama

Reklama