Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přes některé logické nedostatky a nevěrohodný úvod v Kosovu nemůžu "Štvance" hodnotit jinak než čtyřmi hvězdičkami. "The Hunted" je totiž krvavý thriller ve starém duchu, který se nezatěžuje přílišnou psychologizací a jde rovnou a drsně na věc. William Friedkin na režisérské stoličce dokázal, že pořád umí, a že by se od něj mohla spousta mladých tvůrců učit. Ústřední duo "Štvance", Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro, jsou neselhávajícími tahouny filmu a nemám jim co vytknout. Navíc je na nich vidět, že do tréninku a akčních scén šli pěkně po hlavě - a že se lecčemu přiučili. Jen se podívejte na Jonesův přirozeně napružený pohyb v lese...A když už jsem zabloudil do lesa - proč nezmínit výtečnou atmosféru, kterou se "Štvanec" pyšní?! A to především právě v divočině, ve městě film malinko ztratí na tempu. Naštěstí v něm nezůstaneme až do konce...P.S.: Musím vyzdvihnout bojové scény muž proti muži - v dnešní době přesycené různými asijskými styly, které filmaři zobrazují jako líbivé tanečky (a mnohdy je tím degradují), působí přímočaré, naturalistické a v tom nejlepším slova smyslu špinavé bitky jako velmi vítané osvěžení...Celá léta jsem neviděl tak působivé souboje, ze kterých přímo tryská očividná věc - že ti dva si jdou opravdu po krku. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Starodmódní chladná oldschoolová two-men show, bez triků a efektů, plíživě pomalá, psychologicky rozebírající, oku lahodící a do sedadel přibíjející. Ostře vykreslené kontury vztahu otec-syn (učitel-žák) nafukují plochou akční báchorku do třetího (perfektně mrazivě atmosferického) rozměru a povyšují ji nad všechny mainstreamové koktejlovky současné produkce. Rambo by měl určitě radost. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Taková jednička Ramba mírně postavena na palici. Syrovost a Friedkinovo zdatné ukočírování akčních scén sráží klišoidnost příběhu, kupa nevěrohodností (celá úvodní scéna z "Bosny") a kupa vyslovených dějových blbostí. Nebo byste při útěku, hnáni stovkami pronásledovatelů, taky ráčili si v poklidu ukovat nůž? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému by rozhodně slušelo více akce. FIlm začne být pořádně zajímavý až v poslední půl hodině, kde Tommy Lee Jones nahání skvělého Benicia Del Tora. Bohužel, když ještě uvážím, že na režisérském křesle sedí William Friedkin, tak jsem čekal něco lepšího. Na druhou stranu chválím, že snímek má rozumnou stopáž..... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama