Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (853)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní rozlučka s Rambem a ikdyž kritici brblají já jsem skoro nadšen. Sylvester Stallone na to pořád má a jde z něj respekt jak z rozzuřeného býka. Příběhově sice film nepřináší vůbec nic nového a jede v zajeté Revenge šabloně, ale odehrává se naštěstí v nepřijemném prostředí Mexika, které mne zkrátka baví a všudypřítomná špína je zde zobrazená poměrně solidně. Největším plusem je však samozřejmě finální půl hodina, která si bere to nejlepší od Sám doma a Saw a je to doslova přehlídka gore scén, při které pokud ste gurmán, tak budete slintat a potit se. Z Ramba se ve finále stává exploatační horor a větší masakr tu od Evil Dead snad nebyl. ( Při zlomení klíční kosti jsem se cítil fyzicky nepříjemně jak už dlouho ne). Kdo chce hledat chyby si je najde a kdo se chce 90 minut skvěle bavit, tak si film užije. Tohle v kinech chybělo! 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

90% vlažný, prázdný, chabě sentimentální a těžce zaměnitelný straight-to-video akční béčko, 10% důstojná ultrabrutalita — všeho všudy si říkám, že ten nejméně rambovský, nejzbytečnější, nulově nahláškovaný díl, co zaručeně nejvíc vyšumí. Krom Slye tu jen parta nevýrazných postav-herců a skvělý "sicariovský" potenciál americko-mexický hranice přišel totálně nevyužit. A jediný, co mě chytlo za srdce, je nostalgická montáž z finálních titulků. Laťka z minule nešla být výš, jako velefanda série známkuji za slabý průměr a bohužel (!!) FAIL. (2023 druhá projekce, dojem lepší a zvyšuji na 3*) ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Rambovi bolo najlepšie za reaganovskej éry, pri boji za americké ideály. Doba sa posunula a v súčasnosti už nemá bez podpory šikovných tvorcov, čo ponúknuť.Stallone si aj napriek tomu za svoju snahu aspoň malý palec hore zaslúži. Akurát nabudúce by si mal dávať väčší pozor, koho si na svoje srdcové projekty najíma. A pritom jeho koncept nie je úplne márny. Stávka na minimalizmus jednotky nie je zlý ťah a Logan alebo niektoré eastwoodovky ukazujú, že kúsky s podobne starými akčnými hrdinami môžu fungovať. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Rambo je Sám doma. Ale Kevin McCallister mu nepomáhá, musí všechno zvládnout sám. Ostatně je na to zvyklý. A tyhle mizery to bude sakra bolet. Obyčejný život mu, zdá se, není souzený. Záleží mu ale na dívce, kterou prakticky vychoval, jenže její naivita a jedna nerozvážnost ji dostanou nejen za hranice Mexika, ale hlavně ke skupině, která jí podobné nutí k prostituci. Rozvážnější první hodinka, čti melodramatická linka, mi nevadila. Když Sly bouchne do zdi, jde z něj strach. Když se vrátí do sídla mafie, nebere si servítky. Ví, proč to dělá, jelikož doma na ranči nachystal velké množství vynalézavých nástrah a pastí, které tu a tam někoho rozkrájí. A to zejména v podzemním labyrintu chodeb (který si pak sám nelogicky zdemoluje). Ovšem téhle poctivé ruční práci chybí samopal a prostě momenty, které dělají Ramba Rambem. Tam šikovně umístěná tyč, tam přichystaná mačeta nebo obyčejné hřebíky jsou fajn, ale ikonického veterána z Vietnamu máme rádi jinak. Zatímco čtyřka představovala důstojný návrat k tomu, co v téhle látce milujeme, navíc s neuvěřitelnou surovostí, v tomhle loučení (!) mohl poslední tři čtyři obchodníky s bílým masem nahánět někde v přilehlém lese. A pěkně postaru. Prostinký námět ruší i jeho staré válečné běsy. Stačí přeci pohled na zavile se tvářícího hrdinu a monology, které by z jiných úst vyznívaly směšně, a je nám všechno jasné. Jen jsem si pětku představoval krapet jinak. Sly je každopádně absolutní legenda. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Udělat z Rambovy rozlučky mix 96 hodin a Sám doma zní hodně šíleně, ale nakonec to kupodivu funguje docela obstojně! Zápletka i motivace dávají smysl, dvojice záporáků je ok, děj i tempo solidně gradují, akce je po vzoru jedničky spíš zemitá než absurdně velkolepá (brutalita a krev samozřejmě nechybí) a Sly je i po sedmdesátce pořád frajer, jenž budí respekt i soucit. Vzniknout Poslední krev nemusela, ale její existence mě vlastně nikterak neuráží. Každopádně od toho ale nečekejte podobné dech beroucí zjevení, jakým byla před jedenácti lety kulervoucí čtyřka. 60 % ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • Film sa natáčal od 2. 10. 2018 do 4. 12. 2018. Natáčalo sa na Kanárskych ostrovoch, v meste Santa Cruz de Tenerife a taktiež aj v Bulharsku a Španielsku. (sissi18)
  • Scénář se upravoval ještě během natáčení. (jasongun)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama