Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (690)

T2 

všechny recenze uživatele

Rambo v plnej sile proti v tej dobe najväčšiemu súperovi Ameriky, keď ešte ako tak doznievala v reály studená vojna a samozrejmí strach z nej, aj keď je dej odohrávajúca sa na území Vietnamu, takže nesmú tam chýbať aspoň na určitom priestore Rusáci ale netreba sa zamýšľať nad dejom a treba si užiť túto krvavú jatku aká sa nám v dnešnej dobe asi len ťažko dostane. Stallone svojou vnútornou charizmou drží tohto hrdinu stále na úrovni. Prekvapením je spolupráca Jamesa Camerona na tomto scenári, aj keď v konečnom dôsledku bola komerčne úspešná. presnejšie hodnotenie 70% ║Rozpočet$44milionovTržby USA $150,415,432Tržby Celosvetovo $300,400,432 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mně vážou hodně nostalgické vzpomínky na moje dětství, kdy za bolševika "zakázaný" Rambo byl pro mně a mé kamarády mýtus, film, který pokoutně koloval na špatně simultánně dabovaných kazetách. Nezapomenu, jak jsme u kamaráda na to koukali a já si pak připadal jako ten největší disident pod sluncem, nebo přímo jako Rambo :o)) Když jsem to opět viděl po letech, musel jsem se smát, jak je to naivní, ale pořád svižná akčňárna a milá vzpomínka na divná 80. léta, plná špatného vkusu :o) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Doba se změnila. - Jak pro koho. Původní Rambo byl temný snímek o zákoutí poničené duše válečného hrdiny z Vietnamu, prošpikován skvělými dialogy a působivou akcí. Dvojka je naopak syrový akční film z pera Sylvestera Stalloneho a Jamese Camerona, který však také divákům nabízí důležité poselství. Akce je dokonalá, Sly výborný a snímek je i po letech stále vynikající. S První krví dějově naprosto nesrovnatelné, přesto však hodnotím vysoko, hlavně díky odvážné míře tzv. oddychové zábavy a ryzí akci. Stallone na vrcholu. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Stallone si očividně potřeboval po prvním díle trochu vylepšit skóre (přeci jen 1 mrtvý je na film, kvůli kterému ho všichni považují za akčního poloboha, poněkud málo) a tak se nám rozhodnul starouše Johnnyho konečně ukázat v plné kráse. A že za to vzal pěkně z vostra! Na nějaké hraní se tady opravdu moc nehraje (Sly si po celou dobu vystačí s jedním ksichtem a Crenna v podstě jen celý film popíjí kafe) a na řadu tak přichází to nejdůležitější - střílení šikomookých a Rusáků. Atmosféra - oni jsou ti zlí a zaslouží si to - tady funguje opravdu dokonale a z každého šípu v lebce či kulce mezi oči tak máte upřímnou radost. Nepřátel tady umře snad víc, než v jakémkoliv jiném Stalloneho filmu, Sly se nám dokonce zamiluje (tomuhle se fakt říká láska na první pohled) a navíc ještě stihne ukázat, jaká jsou americká vláda parchanti. Že by nejlepší akční film všech dob? No, v první pětce by rozhodně neměl chybět! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, Rambo dvojka sa mi lúbila viac, ako jednotka, ale furt to je na jedno kopyto. A tak isto, ako v prvej časti, tak ani tu som sa nedočkal, kedy sa plukovník Trautman, stvoriteľ Ramba - mašiny na zabíjanie, konečne vytasí s nejakými ťahmi, no a opäť nič. Ved' ten chlap je tam úplne nahovno! Uvidíme, ako sa veci vyvinú v trojke, ale kedy sa do nej pustím, to vie len pánboh... ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Rambo II byl prvním filmem, který byl v Americe uveden do více než 2 000 kin najednou. (Divočák)
  • James Cameron napsal scénář k filmu společně se scénářem k Vetřelcům (1986). Ve stejnou dobu napsal i další verze scénáře k Terminátorovi (1984), jehož natáčení se opozdilo. Na každém scénáři pracoval u jiného stolu, aby od sebe projekty oddělil. (Divočák)

Reklama

Reklama