Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žiadna nostalgia milé deti. Braddocka som dal až teraz je okrem jeho Mitch Buchannonovsky lesklej hrude, bullet-time výskoku z vody s M60 v pahýloch a Tuckerovej modrej hawaiskej košele, sa není veľmi na čo dívať. Áno Chuck je Fun Rádio, ale akýkoľvek náznak trashoidnej zábavnosti likviduje Joseph "I like it long" Zito a jeho nneekoooonneeččnnéééé scénky. Návrat do Bradocka hotela by každý normálny človek natočil do 5-6 záberov a do minúty, Zito ich tam narve 10x toľko. A takto sa ako sopeľ umelo preťahuje celý film. Zlatý John Rambo, zlatý John Matrix. 25% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Chuck je bůh. A Vietnamci to nevědí, protože jinak by ho jen těžko pustili do své země když tam přijede dělat pozorovatele na jakousi konferenci o poválečném usmíření, na které prohlásí že už žádné americké zajatce nevězní. Protože Chuck je bůh a něco takového ho nasere, takže se uprostřed konference prostě sebere, odskočí si s kulometem do džungle, a na tu konferenci ony vězně přivede dřív než si ostatní všimnou že vůbec odešel. Protože Chuck je bůh a umí asimilovat i borgy, takže nějací rákosníci si na něj prostě nepřijdou. Jenže vzato kolem a kolem, jen Chuckův zarostlý hrudník celý film na nohou neudrží a ten tak ve srovnání s podobným (podobně blbým) pokračováním Ramba neobstojí. A už vůbec neobstojí před tematicky podobnou asijskou superpeckou jménem Eastern Condors. 5/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je pozvaný na konferenciu do Vietnamu, kde sa zapiera prítomnosť vojnových zajatcov, ale veterán tomu neuverí, zistí ich polohu a rozhodne sa ich zachrániť. Spracovanie nie je zlé, dá sa povedať, že sa stále niečo deje, ale aj tak celý čas cítiť, že to mohlo by aj lepšie, lebo viaceré scény sú také pomalšie alebo ich potenciál nie je moc využitý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Zo svojho bojového umenia Norris moc neukáže, občas niekoho rýchlejšie zneškodní nejakým chvatom alebo klasicky, ale žiadny karate súboj tu nie je. Film sa skôr zameriava na veľkolepejšie scény, kde nechýbajú desiatky mŕtvych alebo výbuchy, pričom tento typ akcie sa nachádza hlavne v poslednej tretine filmu a pozerá sa na to dobre, ale chýba mi tu väčšia nápaditosť a rozmanitosť. Norris prakticky len strieľa z diaľky nepriateľov, používanie rôznych typov zbraní alebo zabíjanie zblízka sa v týchto veľkolepejších scénach nenájde. Nie je tu žiadna skutočne zapamätaniahodná scéna, na všetky sa dobre pozerá, ale nie je to nič výnimočné. Herecké obsadenie je obyčajné, okrem Norrisa už nikto viac nezaujme. Réžia ma vôbec neoslovila, tá je len prinajlepšom priemerná, ale technická stránka je slušná. Tento film sa mi páči, baví aj po viacnásobnom pozretí, ale napríklad podobný Rambo 2 je po všetkých stránkach lepší a aj z tejto Norrisovej trilógie je práve táto jednotka najslabšia. 71% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

První a (mimo Delta force, Braddocka a nějaká camea) i poslední Chuckovina, kterou jsem v mládí zaznamenal. Jak se dívám na Norrisovu filmografii, asi jsem měl dokonce štěstí na ty lepší kousky. Takže, Chuck Norris zůstane nejlepší na světě ne jako herec, ale jako ten, který napočítal do nekonečna (dvakrát). PS "Chucku, kolik jsi udělal kliků?" "všechny". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak, konecne som si pozrel tento legendarny Chuckov opus magnum. V detstve ma minul a kedze ma Chuck nikdy nezaujal, tak som ani v dospelosti nemal chut napozerat jeho starsie filmy. Ale pred druhymi Expendables nastala vhodna chvila preskumat jeho najslavnejsiu trilogiu. No a hned na zaciatok musim povedat, ze prvy diel je velkym sklamanim. Autori precenili svoje schopnosti. Stavili na seriozny pribeh o Chuckovom patrani po vojnovych zajatcoch, ale na to nemali v rukach kvalitny scenar a Chuck potrebne herecke nadanie. Fanusikovia tohto chlpateho karatistu si do urcitej miery vystacia s jeho charizmou, ale ta na mna nikdy nefungovala. Takze po kratkej uvodnej akcnej ochutnavke musime utrpne sledovat nezaujimave Chuckove patranie a pripravu na vybusne finale. Co sa týka vypravnosti, tak tento starucky akcniak za 2.5 mega posobi drahsie ako napriklad stvrty Rambo. Hlavny rozdiel je ale v kvalite prevedenej akcie. Akcia v tomto filme pôsobi neskutocne fadne a nudne, co ma dost prekvapilo, lebo Zitov Červený škorpión ma akcne sceny natocene spickovo. Dokonca ani ikonicke Chuckove vynorenie z vody ma nenadchlo. A ani tych par kratuckych bitiek, ktore tu Chuck absolvuje za vela nestoja. Nedavam to za vinu Chuckovi, ale mizernym choreografom. Jedine co pôsobi nadriemerne, je par pôsobivych výbuchov bambusovych straznych veži. Z pribehu ma paradoxne najviac zaujala linia, ktora je v tomto diely uplne opomenuta a to obdobie, ktore stravila Chuckova postava v zajateckom tabore. Nastastie sa jej venuje druhy a podstatne kvalitnejsi diel. Vysledkom je nudny film so slabými akcnymi scenami, ktorý nestoji ani za jedno pozretie a nebyť v tej dobe neskutocne popularnej temy, tak by som nechapal, preco sa prave tento film stal legendou. 3/10. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) osvobozuje válečné zajatce, jenž jsou poté vyzvednuti vrtulníkem, absolvoval Chuck závěs na žebříku, který visel z vrtulníku, bez jištění. Měl být zvednut jenom do půl metru, Pilot se ovšem vznesl na 300 metrů. (vojtaruzek)
  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)
  • První a druh díl MIA se kvůli ušetření nákladů natáčely společně. Producentům ale druhý díl přišel lepší než první a proto přehodili jejich číslování a pustili dvojku do distribuce jako první. Proto se "dvojka" odehrává vlastně před "jedničkou". (Divočák)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama