Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $39,881Tržby Celosvetovo $1,006,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $962,355 //počet predaných kusov 55,660Tržby za predaj DVD v USA $2,434,754 //počet predaných kusov 146,056║ na moje prekvapenie to starci v zbrani dobre zvládli, akcia v medziach ale dobre ušlo to má to niečo do seba, príbeh v pohode, aj keď je to banalita ale neotrávi, lovenie lukmi potešilo /60%/ ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Filmu zdar! Vypadá to, že na zatím průměrného režiséra se posadilo unavené štěstí.. Teprve druhý Daughertyho celovečerní scénář se mu povedlo rozehrát v opravdu silné a propracované, duchovní drama! Přízvuk Johna Travolty je vypiplaný stejně jako vous; Robert, který uvízl v rolích nevrlých tchánů a flanelových košil, vystřihnul výkon, jaký od Lovce jelenů nepamatujeme! Slovo, které můžeme ve spojitosti s tímto malým velkým BELGICKÝM filmem skloňovat ve všech pádech, je "koncert". Koncert dvou veteránů pole filmového a ve filmu válečného; koncert Chrise Younga, jenž tuto intimní "zpověď" v chrámu panenské přírody posouvá na nezapomenutelný zážitek.. Mějte se i vy filmově.. ;-) Woo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JE OTÁZKOU CTI LOVCE, ŽE CHRÁNÍ SVOU KOŘIST, LOVÍ SPORTOVNĚ A CTÍ STVOŘITELE V JEHO STVOŘENÍCH...... /// Kdo je lepší – srbskej nebo americkej veterán? Vono nakonec nejde ani tak vo to, kdo je důstojnější protivník, jako spíš o vyprávění, ve kterým hlavní roli hraje vyprchávání světla z vočí (nejen těch zvířecích). Chybou zřejmě bude, že na rozdíl vod všech těch dobrodružno-thrillerovejch survivalů, tenhle sází spíš na takový ty kecy plný filosofování vo válce, který pak vedou k pokání. Nemůžu říct, že by mě to nebavilo či snad nudilo, ale BACHA(!), mě takový to vokecávání vobčas baví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Travoltu si užiju i když debilně šprechtí srbským přízvukem. 2.) Páč na festival do Varů nemůže Honza dovýst špatnej film! (Nebo snad …?) 3.) Jsem plukovník český armády a válčil jsem v Jugošce. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby to dostal do ruky David Mamet, udělá z toho alespoň trochu solidní drama. Ale takto pojato jde o kýč. Příroda, Bůh, válečné násilí omezeno na patetické glosy a komentáře jak z National Geographic. Tolik prostřelených míst by ve zdraví nedal ani mladý člověk, takže i zde film selhává. Ano, tvůrci chtěli říct, válka je zlá, zabíjení je zlé, jsme přece lidi, napijme se spolu a na život. Jestlipak ale ten film pouštěli cílové skupině? Tedy americkým výrobcům zbraní a kongresu? A co oni na to? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama