Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som bol tak povediac na tomto filme závislý :) Inak povedané, akčná klasika, ktorá sprevádzala isté roky môjho detského života. Ešte za čias, keď som mal bezstarostný život som sa nevyznal do takých slov, akým je SPECNAZ. Bolo mi to proste cuzdie, ale stačilo mi, že som videl nejaké dve-tri akčné scénky a na konci filmu silný samopal a bol som paf :D Dolph Lundgren nepatrí medzi mojích obľúbených hercov, ale siláka, ktorý pretrpel aj mučenie v podobe ihiel, ktoré mu prepichovali cez slabiny a nevidal pri tom ani hlások :D Červený obal VHSky si užil svoje no :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si z tohohle Lundgrenova typického akčního béčka 80. let pamatoval jen ten úžasný monstr kulomet a dvě závěrečné scény (granát, vrtulník). Nyní (2012) už asi vím proč - on ten film totiž o mnoho víc pamětihodného nenabízí... :-( Leda snad ještě pouštní automobilovou honičku, ale ta zaujme nejvíce tím, že od začátku do konce při ní hraje řízný rockenrol. ;-) 50 % ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malej a jediný co jsem si pamatoval bylo, že Dolpha bodnul škorpión někde na poušti, víc nic, takže jiný řešení, než to vidět znova prostě nebylo. A teď když sem to po letech viděl, tak musim říct, že se jedná fakt o správný akční béčko s enormně drsně se tvářícím Lundgrenem, kterej snad překonává i sám sebe z Rockyho IV, což už je teda co říct, navíc Dolphovou rukou, potažmo kulometem a v jednom případě i největším dělem, co se snad kdy dostalo jakýkoliv akční ikoně do ruky, sundá několik desítek rusáků a jednou ranou i vrtulník. Takže nakonec jediná chyba týhle akční masáže je fakt, že je v příběhu zhruba 30ti minutová nudná mezihra, kdy se z Lundgrena stává "hodnej" a nevyhne se to stupidním dialogům, ale jinak super ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s kitanom. Tento film stale perfektne funguje aj po rokoch. Posledny Rambo má síce oveľa posobivejsie finale, ale ako celok je podla mna Red Scorpion lepsi. Pacia sa mi aj neakcne sceny v ktorych sledujeme postupnu zmenu hlavneho hrdinu a samotna akcia je dostatocne velkolepa a pestra. Zaporaci su dostatocne hnusni, zabavna postavicka, ktoru hra M. Emmet Walsh vtipna a Lundgren v plnej forme neskutocne cool. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Lundgrenův single akčňák! Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá status "smrtící mašina". V druhé půlce Rudý škorpion ale bohužel trochu zvolní, akce ubude a Dolph místo lidí radši loví prasata a kření se na křováky. V posledních dvanácti minutách se sice akční sekvence vrátí, i tak se ale prostě nemůžete zbavit dojmu, že by si ty ruští parchanti za to, co za svinstva celý film chudákům černochům prováděli, zasloužili daleko větší kapky. Škoda, mohlo to být klidně o * navíc. Lundgren by si to za svého Nikolaje rozhodně zasloužil . ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu Generál Vortek (T. P. McKenna) uvede, že aktivní vojenskou účast v Mombace SSSR předalo do rukou Kuby a Československa. Ve verzi s původním zněním je to zdůrazněno několika odkazy na "Czech bastards" a ve scéně, kdy do vězení přivádějí Deweyho (M. Emmet Walsh), zazní dokonce čeština. Slyšet je konkrétně: "Kuš dědku," a "Ukaž co máš v kapsách." Ostatní náležitosti jako uniformy, helmy a vojenské značení však nemají s Československem nic společného. (KM Phoenix)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama