Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (237)

easaque 

všechny recenze uživatele

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je to smutný film a není to v žádném případě klasická komedie, na které jsme od Louise de Funèse zvyklí (což bylo asi záměrem), ale já osobně se musím přiznat, že jsem celý tento film tak nějak nepochopil. Nepobral. Možná na něj ještě nejsem dost zralý, možná mi zážitek zkazil příšerný Krampolův dabing, ale to nic nemění na tom, že mé pocity po jeho zhlédnutí by se daly charakterizovat dvěma slovy - trapné a nudné. Jestli to měl být smutný a poetický příběh, proč tam proboha byly ty trapné vtipy? Podivná splácanina všeho možného... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve svém předposledním filmu Louis de Funés jímavě hraje starého, toršku potrhlého mužíčka, jehož (spolu s kamarádem - skvěle nahrávající Jean Carmet) pití vína, polévka a tento svět, řítící se někam úplně pryč, přivede až k uvažování o odletu na jinou planetu. Tragicky směšné. Pěkné. P.S. Louis už zde hraje jinak a i Jiří Lábus mistrovsky posouvá "hlasové herectví" také někam dál, je rozhodně lepší než Krampol, který to s tou drsností v hlase a vykrádáním Filipovského přehání tak, že mu není skoro vůbec rozumnět!!! Ovšem Louisova osobnost zastínila všechny aspekty českého znění. Bože, ten film je tak smutný. Tak krásně smutný... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pamätám si že som tento film videl, keď som bol úplne malý (možno 5-6 rokov). Vlastne si z neho pamätám len názov a že v ňom hral Funés a že tam prdeli. Už v úvode filmu som zistil, že Funésa nadaboval Lábus, čo kazilo akúsi prirodzenosť pri pozeraní. Samotný film je celkom tupá blbosť so slaboduchým humorom akurát pre deti, keď som mal 5-6 rokov. 65% je do cela dosť na toto dielo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je celkem zvláštní, že jsem nic s de Funèsem už hodně dlouho neviděl, když jsem ho kdysi hodně dávno měl v oblíbených hercích. Popravdě už ani filmy s ním tolik nevyhledávám a kromě Zelňačky mám v Chci vidět ještě jeden, ale bůhvíjak se na něj zatím nechystám. Nicméně tohle mě hodně zaujalo námětem, tak jsem doufal, že se příjemně pobavím. A ono moc ne. Ten začátek mě dost vyděsil, protože koukat na film s dvěma dědky, kteří závodí v prdění, se mi fakt nechtělo. Ten fekální humor tam sice zůstal i tak, ale naštěstí se v tom všem našlo i pár vtipných míst, u kterých jsem se zasmál, ale pořád toho nevtipného nebo trapného bylo krapet víc. Místy to působí příjemně, ale jako celek se to zbytečně a dost vleklo, proto radši zůstanu u silných dvou, než abych dal slabé tři. Ušlo to, ale stejně jsem čekal o dost víc. SPOILER A to vzkříšení mrtvé ženy mi přišlo spíš jako vata. KONEC SPOILERU Každopádně jsem ale zvědavý, jak vypadá ten český remake, jestli bude lepší nebo horší... Lepší 2* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama