Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mi líbilo, jak v samotném závěru jeden z hlavních hrdinů dokonale definoval tento snímek slovy "Tohle je blbost!". K tomu není moc co dalšího dodávat. Lépe bych to neřekl. Nijak závratně se mi nezamlouval ani díl první. Tohle bylo snad ještě o stupínek horší. Přesto bude moje hodnocení stejné. Na celém snímku mě nejvíce neiritoval ani tak totálně debilní příběh, nýbrž spíše herečka Kim Director, respektive postava, kterou měla ztvárňovat a především poté její neuvěřitelně odporný vzhled ve stylu Gothic, jestli ten nesmysl pojmenovávám správně. A vůbec, sympatie ode mne nesklidí žádný ze zúčastněných herců. Tohle byl nefalšovaný amaterismus. Něco takového bych si osobně netroufl prezentovat ani jako studentský film. Je to opravdu zpraseno v každém ohledu. Na film jsem koukal, jakožto na předskokana k Blair Witch numero tres, která nás v roce 2017 bude údajně čekat. Už se na ni netěším. Ošklivá hvězda! ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2 - Tentokrát už v režii Joe Berlingera. Poprvé viděno na VHS z videopůjčovny a dvojka zase byla skvělá, tohle hodnocení tady je fakt k smíchu. To si tenhle díl nezaslouží. Nasrat! Ale to už je na tomhle webu zvykem ;) Já se u toho dobře bavil a strach jsem taky docela měl. Tenhle díl už neni klasickej Found Footage ale normálně natočenej filmek a to mi vůbec nevadilo. Naopak líbí se mi že film je zase natočenej v jinym stylu a ono to fungovalo skvěle. Strach a napětí tenhle díl má a atmosféra se mi taky dost líbila. Největší psycho příjde ale na závěr filmu, to mě hodně překvapilo. Samozřejmě že na legendární jedničku tohle už nemá, ale dvojka se mi líbí pořád stejně, nenudil jsem se u toho ani sekundu. Děj to fakt nemá špatnej. Pro mě je tohle pořád skvělej díl a dobrej horor. Pro spoustu lidí totální propadák, pro mě rozhodně ne. Jasných pět hvězd bez diskuze ;) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nelogický, prekombinovaný kus niečoho ( alebo ničoho ? ), čo sa dá nazvať pokusom o horor. Schopnosť vyvolať stiesnený a panický strach, ako pri predchádzajúcom snímku zostal pravdepodobne v tamojšom lese a film sa svojím snažením dosiahnuť plnohodnotného diela vyznieva trápne a groteskne. Tá druhá hviezdička je za odvahu. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihl bych těch pár odkazů na první díl a konečné zjištění toho, co se vlastně postavám v tomto ,,druhém" díle stalo. No vlastně se celkem stydím (kvůli tak dokonalé jedničce) za to, že tohle nese stejný název. Vcelku je to prostě dost podprůměrná, zamotaná, nudná a rádobystrašidelná vykrádačka. Nedoporučuju ! Můžete si zkazit zážitky a dojem z prvního dílu... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, tak todle bychom měli. Třináct let po natočení jsem se konečně vodhodlal a pustil si Blair Witch 2. Takže - kvalit jedničky toto nemohlo dosáhnout, to bylo jistý už před samotným natočením. Je ale jasný, že tady nešlo vo zachování kvality, ale o prachy, money, lowe, chechtáky, chápeš woe? A to se tedy povedlo - tvůrci vyrejžovali 30 mega vejvar (před zdlaněním), což je solidní úspěch. Horší ale je, že za jejich kasovním úspěchem je schovaná velká, fakt velká hromada nasranejch diváků, z nichž dobrá polovina by chtěla vrátit vstupné (nebo tentononc, prostě prachy za koupi DýVíDý apod.). Přiznávám, že já nic nechci, protože jsem v tomdle konkrétním případě nic neutratil. Takže ten vejvar by se notně zmenšil, kdyby lidi věděli, do jakýho podfuku dobrovolně lezou. A podfuk todle teda byl - nudný, utahaný herci (snad až na Ericu, ta měla hezkej kukuč), přihlouplej scénář, prošpikovanej tolika nelogičnostma, že by z toho vyžily ještě dva horory, k tomu zatraceně málo mrtvejch a ty tragický pokusy vo dokumentaristiku (včetně posranýho post-end-titles závěru) rači nekomentuju - to bych musel heslo "Blér vič" změnit na "Blej víc". Jinak xichtem mě zaujala i slečna Kim Gott-Hicová, která měla fakt luxusní mejkap (a to přitom bez něj vypadá celkem koukatelně). Krom toho ještě stojej za zmínku některý songy ze soundtracku, díky kterejm má u mě tendle film aspoň dvě hvězdy. Zbytek fakt nestojí ani za psí štěk (ani za ten reálnej, ani za ten z home-alarmu). P.S.: Snad nevadí ten českej slang, chtěl jsem si vyzkoušet, jestli jsem ještě nezapomněl jednu ze dvou cizích řečí, který malinko umím. :-P ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)
  • Původní záměr režiséra Joa Berlingera bylo ztvárnit snímek s nadsázkou a humorem. Pozdější změna na pozici marketingové ředitelky produkční společnosti Artisan ale znamenala také změnu v pojetí filmu a Berlinger musel rezignovaně upustit od satiry a vytvořit snímek plný krve. Špatné přijetí hororu pak Berlingerovi způsobilo mnoho osobních a psychických problémů. (nakiniki)
  • Natáčení snímku probíhalo v Baltimore v Marylandu, ruiny domu Rustina Parra byly postaveny z polystyrénu a scény z tohoto místa byly natočeny v Gwynns Falls Leakin park (Maryland), scény z nemocnice se natáčely v opuštěném sanatoriu (opět Maryland). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama