Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu ani odpad ani 5 hvězdiček. Tohle je čistý průměr, který nemá čím nadchnout, ale ani nemá čím urazit. Kdybych ho měl porovnat s Grave encounters, tak by asi Tunnel o chlup prohrál. Přece jenom Grave encounters má docela hororové gule. Tady je výrazně méně lekaček i krve, ale zase na mě působil Tunnel realističněji. 50% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

Reklama

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Kolega mi přinesl nepopsané DVD jakože s Djangem (tím Nespoutaným) a když jsem kotouč strčil do stroje tak prý „The Tunnel horror 2011“ a já hovado jsem se na to podíval a až do konce. Celý ten film vypadá jako Klíče od pevnosti Boyard se zmutovaným otcem Furou. Vlastně se chci jen omluvit milovníkům žánru, že tady kazím hodnocení. Zvlášť proto, že skutečnost, kterou tento kvazireportážní film podle skutečných událostí z r. 2007 a výpovědí reálných reportérů objasňuje, je velmi zajímavá: V Austrálii je veliké město jménem Sidney a pod ním rozsáhlá síť podzemní dráhy. A z ní vede ještě podzemnější labyrint zakázaných chodeb, obývaných někdy bezdomovci toho města. A úplně nejpodzemněji se to sbíhá k obrovskému jezeru, které tam dávní obyvatelé města Sidney vybudovali pro strejčka příhodu jako zásobník pitnej vody. A do toho jezera tajemná zrůda odnáší lidi, které v těch chodbách ukořistí a zbaví je očí, aby je pak, slepce, snědla. Důkaz, že pohádky jsou pravda pravdoucí a inspirace pro odvážné brněnské novináře. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut je opravdu o ničem, jakmile se děj přesune do podzemí, začíná se dostavovat docela dost nepříjemný pocit, že tohle bude fakt síla. A vskutku, děj začne zrychlovat, začíná se dostavovat panika a o podivné situace rozhodně není nouze. Hodně mě dostala scéna kdy si něco jen tak půjčí kameru. Finále není k zahození, celkově musím uznat, že mě Australané nahnali strach a v nejbližší době nevlezu ani do našeho sklepa. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera přišel na řadu další z dlouhé řady filmů natočených ruční kamerou, ze kterých už začínám být značně unavený. Většina z nich za moc nestojí, víc než polovina je „podle skutečné události“, což je jen marketingový tah, který ovšem pořád funguje a tvůrci tak rýžují další peníze. Tomuto australskému snímku jsem dal šanci hlavně proto, že jsem si tentokrát o něm přečetl pár komentářů (což normálně nedělám, protože nechci být ochuzen o prožitek a vlastní dojmy) a zjistil, že se tak trochu liší od svých „kolegů“. Přece jenom nebývá moc zvykem, aby následně záběry ještě „live“ okomentovali zúčastnění. Ovšem po první polovině jsem měl nehoráznou chuť to vypnout a střelit tomu rovnou odpad. Zdlouhavé seznamování s ústřední čtveřicí mě neskutečně uspávalo, půlhodiny se nic zajímavého nedělo a ani jedna postava mi zprvu nebyla ani trochu sympatická. Já chtěl ovšem vědět, cože se to skrývá v podzemí a tak jsem znuděně civěl na monitor. Čas běžel, jeden nezáživný dialog střídal druhý, kvalita kamerových záběrů byla dost chabá, ale potom konečně došlo ke zlepšení. Zavládla panika, strach z neznámého, úprk temnými chodbami – no konečně se dostavila alespoň trošku zajímavá atmosféra. A já pořád čekal, co nebo kdo se skrývá v té tmě. Trošku mě ovšem tvůrci nasrali, protože pořádného vysvětlení jsem se za celou dobu nedočkal. Je sice pěkné, že to nechali na divákově představivosti a důvtipu, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu ochuzení. Přitom závěr příjemně gradoval, leč žádné velkolepé finále se nekonalo. Takže pojďme to shrnout: Jelikož já patřím k té skupině, která podobně laděné filmy moc nemusí (Blair Witch považuju za ubohost, PA jsem doteď neviděl a i těch několik dalších filmů mě moc nenadchlo, snad kromě REC), nebude mé hodnocení moc velké. Hodně dlouho jsem se u toho nudil, kamera hrozná (až na pár výjimek), postavy mě nějak zvlášť nezaujaly, atmosféra začala fungovat až ke konci filmu, v hlavě mi zůstalo několik otazníků a těch pár dobrých okamžiků nezachrání ani průměrné hodnocení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama