Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že som veľký fanúšik serie P.A. - toto bolo viac ako zlé. Sklamaných bude veľmi veľa fanúšikov hororu. Je tu toľko negatív, že nemá zmysel ich vymenovávať. Čo hodnotím, ale najviac negatívne je záver. Smiešny, pateticky, trápny natoľko, že pobavil nejedného diváka v kine. Pre mňa osobne táto séria skapala treťou častou. A ani neviem či by som chcel aby sa to niekto snažil napraviť ďalším "vydareným" pokračovaním - 20%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kto bude vyhodnocovať obrazy nonstop spustených záznamových prostriedkov, sledujúcich ulice aj interiéry? Otázku vyvolal film zostavený z chronologicky usporiadaných pohľadov z notebookových kamier do vnútra izieb, na dvor domu a do bydliska susedov. Des je dlho prítomný len v nezreteľných náznakoch. Neskôr padajú nože aj lustre. Samotné video záznamy trochu popudzujú mladú blondínu a jej frajera, no nik im nevenuje pozornosť a oni sami len prelustrujú internet a skonštatujú, že niečo zvláštne sa v dome deje. A že možno ide o prastarý démonický obrad. Uvedenému zisteniu predchádza cca 80 minút ťažkopádneho stopovania prítomnosti nadprirodzena. Vraciam sa preto k otázke úvodu: ak radikálne skrátený zostrih udalostí niekoľkých dní a nocí z vnútra jedného domu a jednej rodiny nedokážu nijako relevantne spracovať tí, čo kamery nastražili, nijako neodvrátia pôsobenie záhrobného zla, ako a kto vyhodnotí čo i len trošilinku relevantne kamerové záznamy snímajúce celé dni a roky ulice, námestia, firmy, banky? Nie je to celé len sledovacie placebo? ()

Reklama

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička nasadila vysokou laťku, na kterou dvojka neměla ani zdaleka a které se trojka zdatně přiblížila, ovšem tohle se k té laťce nepokusilo ani vyskočit. Nechápu, jak to mohli takhle zvorat, když když se jim podařilo najít slušnou zápletku s dítětem od sousedů, čímž se odlišili od předchozích dílů a velmi sympatické postavy, hlavně Alex. Celou dobu to nebylo moc strašidelné, tak jsem si říkal, že nevadí, že finále mi napraví chuť a ono skončilo dříve než začalo. Smrti naprosto nic moc a hlavně finále po nastavované hodině a půl trvalo asi 2 minuty, kdy se jen Alex motala dokola a chtěla něco najít, pak se tam objeví nějaký čarodějnický borky, Katie udělá baf a je to... Aspoň kapka originality by tohle zachránila na průměr, ale finále to pro mě pohřbilo nejhlouběji, jak to šlo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak dvojka nebo trojka. Teprve až tohle je ten pravej horor! Dobrou hodinu a čtvrt jsem zíral na patnáctiletou blondýnku, která místo toho, aby po večerech masturbovala pod peřinou, radši toká přes sociální sítě. Občas nahlídne do obýváku a kuchyně, aby jí překvapil třesoucí se lustr nebo přesunutý nábytek, ale to nás, veterány, pouze donutí si během filmu ostříhat nehty na nohou a pomazlit se s přítulkyní. No a když se začne konečně něco málo dít, totálně to pohřbí závěrečný titulky. A to jako vážně? Záhada, jak něco takhle trapnýho dokáže vydělávat sta miliony. Nad touhle mašinérií zkrátka lámu hůl, zatímco ostatní už se samozřejmě těší na pětku a šestku, kde se prý začne vařit polívka v mrazáku. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

(Po nedávnom rozčarovaní zo slovenského prítoku do žánru "found footage" , som sa nakoniec rozhodol ísť aj do tohoto domu) Nemám rád pozliepané žuvačkové "žvatlance". A PARANORMAL ACTIVITY 4 mi taký "žvatlanec" presne pripomína. Prvý diel série považujem za čisto priemernú záležitosť a zbytočne nafúknutú tmavú bublinu, 2. a 3. som nevidel, až teraz som sa dostal rovno k aktuálnej štvorke. Aktuálnosťou je predvídateľné zlepovanie typických hororových klišé, čo by vôbec nevadilo, keby sa dali hodnotiť ako fungujúce elementy tvoriace pevný celok (viz. ZLO, REC) - celý film vyznieva ako absolútne zbytočný nemotorný pokus o strašenie pomocou skoro zakaždým zlyhávajúcich rutinných postupov (to "najlepšie" je obsiahnuté v traileroch). Ako som už spomenul, z predchádzajúcich troch dielov som videl len jeden, tak nemôžem posúdiť, koľko "kvalít" trojky malo možnosť pomaly vyprchávať v štvorke, ale veľa ich najskôr aj tak nebolo. Počas sčitovania všetkých faktov zisťujem, že úplne postačí podať to touto formou - NEZÁŽIVNÉ. Na výsosť nepotrebné skúšanie predlžovania života filmového organizmu nachádzajúceho sa v klinickej smrti. (Sklamaný nie som, len sa mi potvrdila pravdivosť intuície) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Přibližně první dvě minuty filmu, ve kterých je mimo jiné scéna z filmu Paranormal Activity (2007), kdy je proti kameře vymrštěno zakrvácené tělo ženy, byly omylem promítány v kině Cineworld v Nottinghamu, kam několik desítek dětí s rodiči přišlo na film Madagaskar 3 (2012). Kino se návštěvníkům omluvilo, vrátilo jim vstupné a darovalo volné lístky na další promítání. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama