Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

verbal 

všechny recenze uživatele

Osvědčený úchylný Kožoxicht před kamerou, osvědčený úchylný páreček žabožroutů za kamerou, tak co se v nových trampotách nejslavnějšího lidorubce posralo, že je z toho nakonec jen slabá, téměř nebrutální a skoro neúchylná vidlácká slátanina o tom, kterak sympaťák z polepšovny k motorovce přišel? Tak především se posrala produkce, když scénáristicky svěřila osvědčenou makabrózní klasiku do rukou nějakého nezdravě ambiciózního pyjonýra (ne, není tam chyba), co má za sebou pouhopouhé dva semidebilní kraťasy a patrně tak semestr psychologie, a ten uplácal místo dalšího řádně krvavého, obskurního a tísnivého Texaského řetězopílení přiblblý a anemický Texaský útěk z pasťáku, kombinovaný se sondou do duše narušeného pubescenta, kterou mu tam patrně zaváděli přes prdel. A to divák, usedající k televizi v řeznické zástěře, s kombinačkama, vrtačkou, letlampou, sekáčkem a loskokošným koťátkem na klíně v očekávání důstojného vzrušujícího pokračování, rozhodně vidět nechtěl. Nene! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

K nový Kožený tváři jsem přistupoval s předsudky, to přiznávám, páč Hooperův originál beru jako jeden z nejlepších hororů všech dob. Jenže co s chudákem Leatherfacem udělala ta dvojka žabožroutů, to se jen tak nevidí. Jasně, snaha o originalitu a po všech těch dílech a remacích snaha o to natočit to jinak a blablabla. Jenže tohle s Texaským masakrem nemá ani zbla společného! Sám mladej Sawyer je tu jaksi jakoby navíc, celej příběh se točí okolo dvojice, která mi ale byla naprosto a úplně u prdele. Ne, tohle je prostě bullshit, kterej se s (povedeným) remakem z roku 2003 nemůže srovnávat, o geniálním originálu ani nemluvě. A to závěrečný rozuzlení, že Ispoiler!I Sawyer není Sawyer?? Meh... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se tvůrcům podařili bezchybně zachytit pouze druhotné faktory, přičemž to důležité zde od začátku pokulhává. Například zde byl mistrně zachycen guláš v hlavě jednotlivých chovanců léčebny a spolu s tím postupný propad k šílenství hlavní postavy. Naopak zlomový bod, ve které se Leatherface definitivně obrátí ke zlu je zapříčiněn snad tím nejabsurdnějším představitelným zvratem. Zcela hloupým poutem chlapců, kteří spolu vlastně nemají nic společného. Mimo to, dílo provázel vcelku ubohý příběh, bez dostatečně charismatických herců a jasně vytyčeného cíle. Syrovost tohoto díla je zároveň jeho předností i prokletím. Neboť v jednu chvíli to funguje skvěle a v dalším záběru již otáčíte oči v sloup. Mimo delikátní záběry, jedinečné vykreslení představitelného lidského zla a šílenství totiž film nic jiného nenabídne a od začátku se pohybuje pouze mezi 2-3 hvězdami. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nepatřil k mým extra oblíbencům, ale dvojice francouzských řezníků mě hodně lákala. Herci byli v pohodě, když došlo na masakry, tak oba tvůrci dostáli své pověsti, špinavá texaská atmosféra měla něco do sebe a tempo si film držel také solidní. Vlastně tu bylo téměř všechno dobře, ale jako celek mě to ne a ne tak úplně oslovit. Nevím čím to, ale na víc jak 65% to nevytáhnu. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno