Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 511)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

PADESÁT ODSTÍNŮ ŠEDI by se spíše mělo jmenovat PADESÁT ODSTÍNŮ HNĚDI, protože se na projektu zesralo vše, co mohlo. Snažil jsem se k tomu fenoménu přistupovat nepředpojatě, jenže ať člověk přijde s jakýmkoliv sebevstřícnějším rámcem pro posouzení snímku, vždy dojde k závěru, že jde o selhání obřích rozměrů. Více v kritické reflexi. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jackson natočil Pána Prstenů a předvedl, že se dá kniha zfilmovat kvalitně. Někdo stvořil hrůzu jménem Legend of the seeker a předvedl, že se dá Terry Goodking neopakovatelně sprznit a z geniálního díla vznikne filmová megasračka. Sam Taylor udělal z knižního braku film normální úrovně. Jamie sice není hezoun, Dakota hraje stylem nesmím-zvednout-hlas-ani-o-jeden-decibel, ale je to podle knihy a dopadlo to asi nejlíp jak mohlo. Pravděpodobně jsem viděla nějakou podivnou cenzurovanou verzi ale stačilo mi to. Z Odstínů je nejlepší soundtrack - pár skladeb je opravdu velmi! kvalitních a už si je poslouchám v mobilu. Film vidět znovu nemusím ale vezmu-li to po filmové stránce, průměr. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Když několik let o něco zakopávám při každém vstupu do knihkupectví, dříve nebo později mě to přijde strašit. Nejlépe v podobě předvídatelné romantiky, která se přibližně ve třetině transformuje do paradoxního ostudného čehosi. Paradoxního z toho důvodu, že kdo někdy byť jen okrajově v intimních hrátkách experimentoval, má toho pravděpodobně za pár večerů na kontě o dost víc než v sobě skrývá celá smlouva pana Greye. A ostudného čistě proto, protože hlavní hrdinkou je nemožná Ana v podání rovněž nemožné Dakoty Johnson. To Jamie Dornan, jakkoli má úlohu takřka neuhratelnou, dokáže veškeré šílenosti, které se do scénáře z předlohy procpaly, odříkat ve sveřepém výrazu s až překvapivou ctí. Jen mě zkrátka mrzí, jak obrovský humbuk se kolem tak fatálně zbytečné podívané objevoval, objevuje a u dalších dílů opět objevovat bude. Pokud by v Christianově herně opravdu ležel jen ten Xbox, bylo by nám všem mnohem líp. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety byla knižní předloha snímku literárním hitem. Čistému vše čisté, než mi můj otec napsal mailem svůj dojem z knihy (mj. zmínil, že péro se mu u toho ani nezachvělo, tatínek je otevřený člověk a servítky si nebere), myslela jsem, že to je kniha o technice kresby a jen jsem se divila tomu, kolik lidí v MHD to čte. Na film bych nešla, nebýt kamarádky Melorky, která to chtěla vidět. Ona v Anglii, já v Praze, sladily jsme čas a vyrazily. Čekala jsem zoufale upachtěnou nudu, červenou knihovnu, brutální S/M scény a milostný vztah jak na houpačce. Dostalo se mi pohledu na intimní partie ženské s ohavným ksichtem, poprsím a pekelným účesem, zato s hezkým zadkem, nohama a náhrdelníkem. Autorka si zjevně plete dominanci s despotismem, submisivitu se stupiditou, role v sadomasochismu a pokud si takhle plete všechno se vším, polévku nejspíš servíruje do nočníku. Skutečnost, že absolventka oboru anglická literatura si slovo submisivní musí googlit, je stejně na hlavu postavená, jako že dominantní muž poletí za partnerkou jen proto, že mu nezvedla telefon. Tajemství a mnohovrstevnost pana Greye nevyplývají z ničeho, na čem vybudoval své impérium (v 27?), z toho není patrné, ale pokud počítám, že školu ukončil v řádném studijním programu, budoval to impérium čtyři roky. Za takovou dobu můžete svůj obchůdek s tkaničkami prohlásit za opravdu dobře zavedený. Sexuální scéna "tenkrát poprvé" působila velmi věrohodně, škoda jen, že si pan Grey zozepnul košili a spadly mu i kalhoty, mě tahle filmová zkratka rozesmála. Ne poprvé a ne naposled jsem byla jediná v sále, kdo se smál. Přejme Anastasii jejího prince na bílém koni. Ženy zkušené vědí, že úskalí bílého koně je v tom, že překáží v obýváku a nemá ohledy ke koberci paní domácí. Není to film podprůměrný z důvodů, které jsem čekala, ale z jiných. Ještě že to nenatočili ve 3D, ale to přijde, hádám, s dalším dílem. Co se mě týče, mnoho odstínů šedi má mít činčilí kožíšek a ne chlap, který není ani tak mnohovrstevný, jako magor. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera konečně viděl (více méně z nudy a částečně ze zvědavosti) se svojí drahou polovičkou tento opěvovaný film. Předesílám, že knihu jsme nečetl a netvrdím, že je špatná. Jen asi nejsem cílovou skupinou. Na konci jsem se zamýšlel nad tím proč se film stal takovým fenoménem a udělal jsem si an to vlastní názor. Už dříve jsem někde četl, že naše drahé polovičky myslí častěji na sex než muži a i ve fantaziích jsou mnohem více ,,zvrhlejší'' než pánové tvorstva. Zdaleka nejsou tak jemné, stydlivé a romantické jak někdy muži marně myslí. Netvrdím, že to tak je, ale četl jsem to i s nějakým průzkumem co byl dělán kdesi v Americe na širokém věkovém spektru žen. Toto téma tedy zdá se udeřilo hřebík na hlavičku. Možná to byl i skvělý bysnysový záměr. Takové téma tu totiž ještě nebylo resp. nebylo předloženo širé veřejnosti. A tak tu máme lásku mezi mladou dívkou (nechápu proč nevybrali někoho hezčího, pokud to ovšem nebyl záměr aby Johnsonová vypadala jako ta normální z lidu) a bohatého bejčka. Ten má vše o čem asi ženy sní. Na nahém břichu se mu rýsuje trilobit, co má v kalhotách naštěstí neukazovali .-), je mladý, vzdělaný, s dobrým vystupováním,úspěšný podnikatel - miliardář s mrakodrapem, řídí vrtulník, větroň, jezdí se sportovními auty jichž má plnou garáž, tváří se nedobytně, má své tajné tajemství a vypadá sexy. Do tohoto výčtu se asi ve svých snech musí trefit nejedna dáma, protože pánové ruku na srdce tomuto hřebci lze těžko konkurovat :-)... Mně tam chyběla již jen jízda na statném hřebci v příboji, plavání s delfíny při západu slunce a krmení malého tygříka flaštičkou s mlékem. A to erotično a tajemno, to nevyřčené, zvrácené a zakázané reprezentuje ona herna v jeho bytě s bičíky, pouty a letištěm s rudým přehozem.... Jak říkám nejsem cílová skupina. Dakota se mi nelíbila, bejček mně nezaujal ani jeho úchylky.. Hrátky s kostkou ledu na rozpáleném pupíku jsme tu už měli v roce 1986! už 9 a půt týdne. Sám Christian mi připomněl býčka z remake Velmi nebezpečných známostí a pamatuji se, že i přes jeho zvrhlost ženy a dívky v mém okolí tehdy vzdychali... Zkrátka pánové, pokud si myslíte, že je vaše drahá polovička např. romantická a stydlivka, asi by jste se divili o čem všem ve své hlavě má fantazie... Jinak si kasovní úspěch knihy a filmu neumím vysvětlit. Já dávám za 2 naplácání na zadeček a raději zůstanu u svých válečných kousků. * * ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • Kancelářské sídlo Christiana Greye (Jamie Dornan) stojí ve skutečnosti ve městě Vancouver, v ulici Georgia Street. (herr_carter)
  • Když hledá Kate (Eloise Mumford) na internetu fotky Christiana (Jamie Dornan), lze zahlédnout dvě fotky přímo z filmu, na kterých je Christian v kavárně a v železářství u Claytonů. (Tomas.Chvala)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama