Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 2
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Super film.sniper zo Sýrie bol borec škoda že sa nemohol viac predviesť aj keď dobre ich tam pozvrtal tich Američanov..a bolo to aj riadne drsné to má príjemne prekvapilo

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, GigaPudding

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Napíšu ti to zkráceně: lidé musí dělat pořádek ve státě opic (na planetě opic).. Mustafa je určitě jeden z těch chytřejších, ale stále je to opice.. kdykoliv ti vrazí nůž do zad.. jako zvíře.. lidé jsou určitě vyspělejší, ale Mustafa je stále jen zvíře, a proto jeho životopis je respektive irelevantní..

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Rád bych viděl opačnou verzi z pohledu Iráckého /syrského snipera Mustafy. Jeho pohled, jeho důvod jít do války, jeho osobní příběh. Jak on vidí agresi amerických vojsk a bezdůvodné zabíjení jeho sousedů a krajanů.

Moc lidí si neuvědomí, co vlastně táhne matku, aby dala svému dítěti granát, kterým má zničit agresory, kteří jim "plení" město, kde vyrůstali třeba celý život.

Docela se divím, že Eastwood nenatočil něco podobného. Ale asi by to nebylo přijato, 11. září je moc čerstvá historie plná patriotismu, narozdíl od dvojice filmů Vlajky našich otců a Dopisy z Iwo Jimy, zobrazující oba pohledy (přestože amerikanizované) z období druhé světové války...

na příspěvěk reagoval rounen

Uživatel belien smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Bože, zase to tady ten VYPATLANEC zasírá....nemůže to někdo už konečně zastřelit? :-/

Uživatel Oneill85 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Oneill85 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Oneill85 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Oneill85 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Oneill85 smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

aaa ruská proganda u amerického filmu, tak a kolik lásky a míru rusáci světu přinesli, když už se tady bavíte na tohle téma ?

na příspěvěk reagoval Oneill85

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

qxkamo

Trefné. Mám tiež presne názor, že keby USA nemala tu svoju imperialistickú politiku, tak by žiaden ich vojak nezomrel. Ale ako hovoríš u filmu sa na to snažím nemyslieť, inak by som si ten film vobec neužil. :-)

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Film je nutne hodnotit bez osobnych animozit voci tomu, co zobrazuje. Takze tento film neodporucam pozerat protiamerickemu divakovi, pretoze spacha ritualnu samovrazdu. Dovodom je az prilisna americka propaganda vezuca sa celym filmom. Viem vsak pochopit snipera, ktoreho presvedcenie je take, ake je. Na druhej strane, antiamericky divak si urcite kladie otazku, na aku r.t sa tam USA trepe a potom vyrevuje, ze im zabijaju vojakov. Preto pozerat zasadne ako na film a nesnazit sa premyslat, ze tak nejako to asi aj realne funguje.
Inac, tu babiku som si vsimol hned :)).

na příspěvěk reagoval BMW12

 (hodnocení, recenze)

Bez té ironie prosím. Není to vůbec vtipný.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Film o americkom buranovi pre amerických buranov. Ale prekvapuje ma s akou istotou este Eastwood dokaze rezirovat.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

Celý film se díváme na zmrda co vraždí lidi a na konci ani neukážou jak ho konečně někdo sejme.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Marty102

Marty102 (hodnocení, recenze)

Tak zbytečný 2 hodiny života, který mi jen potvrdily, že amíci jsou kupa buranů a tupců, kterým leze celej svět do ..... 

Fell_Beast

Fell_Beast (hodnocení, recenze)

Vidis, to jsem ani nevedel - kazdopadne to neni officialne potvrzeno, takze porad plati rekord z roku 2009. Jmeno toho strelce z roku 2012 take nezjisti, nebot strileli dva strelci ve stejnou chvili. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama