Reklama

Reklama

The Secret Life: Jeffrey Dahmer

všechny plakáty

Recenze (3)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu a v úvodních titulcích tvůrci přiznávají, že základní dějová linka se drží známých fakt (a doopravdy drží), ale průběh jednotlivých vražd a všelijaké detaily byly „trochu“ upraveny. V tomto směru jim tedy nemůžeme nic vyčítat. Z Dahmera se stal sebevědomý a dobře stavěný drsňák, který sice ze začátku nechce vraždit, ale postupně si to užívá do největší sytosti. V zásadě je to volovina, ale na filmu, který si napsal a hlavní roli zahrál Carl Crew, je zajímavé to, že vznikl ještě za Dahmerova života, a to jen dva roky po jeho dopadení. Sice je na začátku zdůrazněné, že Jeffrey je zavrženíhodná lidská bestie, ale přesto je zahraný a ztvárněný docela jako sympaťák (což by mohlo být ale v jistém směru dobře – divák to nemá tak jednoduché, jen je tady zahraný do jiné sympatické stránky, než jak tomu bylo ve skutečnosti). Ještě by se toho dalo napsat dost o nezdravé „fascinaci“ sériovými vrahy, jejichž popularita stoupá s jejich zvráceností. V případě Dahmera o tom svědčí i počet filmů i dokumentů věnujících se jeho životu. Ale o tom podrobněji zase jindy. Celkově k filmu – jak jsem napsal výše, chcete-li realistické a fakticky přesné filmy o Dahmerově příběhu (a především jeho postavě včetně vystupování a motivací), poohlídněte se raději jinde. Pokud chcete vidět jen nízkorozpočtový krvák inspirovaný Jeffereyho životem, je tohle ta pravá volba. No, a pokud chcete vidět opravdu dobrý nízkorozpočtový kousek o známých zrůdách, doporučuji Van Bebberova Mansona. P.S. Jako bonus se v roli Dahmera v jedné scéně objeví učitelka tělocviku ze Scary Movie X. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

No rozhodně lepší film než ten z roku 2002 - Protože to byla fakt hrozná nuda. Tenhle film je mnohem víc reálnější a zajímavý že se natočil ještě když byl pravej Jeffrey Dahmer ve vězení. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice technicky slabší a s klíčovými momenty dahmerovy "kariéry" to nakládá dost volně, ale něco do sebe to má.. Především vpašování jemného, černého humoru do takto tragického příběhu je dost sympatický přístup.. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno