Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pätica spolupracovníkov z deratizérskej spoločnosti prichádza do opusteného sanatória, aby pred plánovanou demoláciou vyčistila tamojšie priestory od škodlivín. Keď už sa zdá, že sú v budove s viac ako 300 miestnosťami úplne sami, narazia na podivného správcu, ktorý nepôsobí zrovna priateľským dojmom. Aby toho nebolo málo, po pár hodinách práce nájdu pri jednom zo schodíšť ťažko zraneného muža, ktorý následne umiera. Na jeho tele jeden z pracovníkov nachádza zvláštne jazvy, ktoré nedávajú žiadny zmysel. Kto bol tento neznámy muž? Šlo snáď o miestneho bezdomovca? Alebo je pravda omnoho komplikovanejšia? Už čoskoro sa všetci presvedčia, že dané priestory už zďaleka nie sú nemocnicou, v ktorej sa v minulosti pomáhalo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (57)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie ako prvá časť, na ktorú Dark Woods 2 nadväzuje asi len spomienkou na rybník a nacistu, ktorý do neho vletel. Inak nám tvorcovia predhodili nové postavy a úplne odlišné prostredie. Celkovo dianie v sanatóriu nie je nejak bližšie vysvetlené, takže vôbec nerozumieme prečo všetkým deratizérom robia tí nemenovaní týpci zo sanatória zle. Atmosféra by miestami aj bola, ale všetko padá na slabej logike a nulovej vysvetlenosti deja. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nadšenie hororových z prvého Villmarku zas tak úplne nezdieľam. Ja som zo všetkých tých štvor - päť hviezdičkových hodnotení čakal snáď nórske Ills, a ... tak nejak upodozrievam pána režiséra, že len natáčal tmu, a atmosféra mu tam vyšla sama. Možno sa mýlim, možno si ho raz pozriem znovu a pochopím, ale teraz - po zhliadnutí ďalších dvoch jeho filmov - mám pocit, že som Øiemu nekrivdil. Hlúpe, málo strašidelné, bez poriadneho záporáka, zameniteľné za ľubovoľný nemecký slasher ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Azbest, plísně, rtuti sud... neznals bolest doposud. Tuberácká demolice? Sova houká: Nikdy více!" Náhodou, tenhle norský eintopf z rezavé vojenské konzervy, nalezené v nemocniční kantýně tuberáckého sanatoria, byl kupodivu poživatelný, sice mírně klišoidně zatuchlý, ale zasytil, aniž otrávil. A kdyby mezi čerstvým demoličním masem, z nuceného výseku na lékařských jatkách, byl alespoň jeden sympatický kousek, kterému/které bych mohl držet palce při boji o přežití, zaklapal bych spokojeně zobákem (právě vytaženým z díry v hlavě plesnivé norské sykepleier) a střílečkou hřebíků bych tomu přímo do čela nastřelil i čtvrtou hvězdu. Závěr na pohodu, mnou očekávaný, něžně melancholický. Aneb čiň slepé čertici dobře, injekční pidlou do zad se ti odmění. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ale tohle je oproti jedničce kvalitativní sešup o dobré dvě třídy. Navíc to s ní nemá absolutně nic společnýho, jelikož se původně malý, ale působivý lesní horor proměnil na tuctovou vyvražďovačku. To, že les vystřídalo ne zcela opuštěné sanatorium, ještě beru. Co však hlava nebere, tak je absence jakékoliv atmosféry, protože onen rozsáhlý labyrint se k tomu vyloženě nabízel. Navíc to dost smrdí citelnou snahou zalíbit se širší divácké obci: tentokrát žádné hrátky s kamerou či se světlem a stínem, tady se jde poměrně rychle na věc a divák se o původu záporáků dovídá už po pár minutách. Ale nebudu to dál zbytečně okecávat, tohle prostě bolelo. (40%) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Villmark Frit Villt wanna be. Sanatorium je dostatečně výživné místo k vyřádění, bohužel Pål Øie je vykleštěn a nemá odvahu se odvázat, dostáváme tedy hodinovou nudu, poté následuje 30 minut nahánění, ale chybí tomu údernost i síla. Místy se režisérovi daří kouzlit atmosféra, záporák má fajn vzhled, ale bohužel velmi špatné vražedné náčiní, které nás zřejmě připravilo o šťavnaté gore. Zajímavější než první díl, ale pořád nůďo. Alespoň je to hezky natočeno. 55% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v hlavním městě Maďarska Budapešti, Lusteru a okolí Kaupangeru v Norsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama