Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Ale jo, chvilkama fakt špičkovej zážitek, chvilkama to trochu skřípe. Občasná neschopnost dánský policie je až fyzicky bolestná, ale to je bohužel častej nešvar detektivek, často scénáři nezbejvá nic jinýho, pokud nechce příběh předčasně ukončit. Takový slabší 4 * .

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Na mě tedy moc "silná káva". Násilí na dětech je hnus nejvyššího kalibru, takže i když je to jen film, nedokážu dát vysoké hodnocení. 

na příspěvěk reagoval Allien.9

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Vecernicek

"Bez dodávky kyslíku jsou neurony schopné přežít za běžných teplot lidského těla pouze okolo 5ti minut. Pokud je mozek podchlazen (což ty děcka byly), doba přežití se prodlužuje. Nižší než obvyklá tělesná teplota totiž způsobí zpomalení metabolismu, což vede ke snížení nároků na kyslík." Nevzpomenu si teď na rekordmana, určitě to na Googlu najdeš, ale byl pod vodou mnohem déle a přežil. - A jestli myslíš Rose, v knihách taky žádný trojúhelník není. :-)

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Mě se ten film nelíbil. Absolutně tam nedostala prostor ta zrzka, se kterou tam mohli úplácet nějakej milostnej policejní trojúhelník, ale nakonec z ní udělali v kostele postiženou. A ten konec s tím naháněním a obžíváním utopených mrtvol, byla totální kravina. Nechápu to vysoké hodnocení. Za co?

na příspěvěk reagoval Allien.9

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Po dvou velice solidních filmech jsem si říkal, že do třetice všeho dobrého... Bohužel, nestalo se. Snad Journal 64 se alespoň přiblíží prvním dvěma...

Tonach

Tonach (hodnocení, recenze)

Sjel jsem všechny 3 díl během dne a půl, perfektní dvojka která prostě baví ! :)

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

děti neunášejí nějaké křesťanské sekty, to dělá jiné náboženství a nejsou to ani muslimové

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Miagy

Nemyslím, že to byla tráva, ale nějaký rákos - vždy furt Asad šplouchal, když šel v té "trávě".

Miagy

Miagy (hodnocení, recenze)

Caute, mam otazku, nerozumiem zaveru - ked Asad nahanal vraha, ktory sa najprv schoval pod molo, potom boli zrazu vo vysokej trave a potom zase vo vode. Nebolo to nejak zle zostrihane? Co myslite..

na příspěvěk reagoval MartinezZ

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Vzdyt to je uplna sracka ten predchozi dil teda mnohem lepsi, tady zase Policie v roli dementu co maji problem si vytrit zadky a ty akcni sceny se mi k tomu vubec nehodi, cekal jsem to mnohem komernejsi a chytrejsi,

Kmyn

Kmyn (hodnocení, recenze)

Evickar

taky jsem od Jussiho četl víc knih - moje teta je překládá z dánštiny. víc se mi líbila Složka 64, ale těšim se i na tenhle film

Uživatel J*E*A*N*N*E smazal svůj příspěvek.

Uživatel Pilda17 smazal svůj příspěvek.

Evickar

Evickar (hodnocení, recenze)

Vzkaz v láhvi má přes 500 stran, já jsem kromě Zabijáků četla od Adlera-Olsena všechny knihy. Rozhodně doporučuji, nejlepší je ale Složka 64 a Marco, to se opravdu nemůžu dočkat na zfilmování! Nesba jsem vůbec nečetla a ani mě neláká. Pracuji v knihkupectví, tak trochu vím, o čem mluvím :-)

na příspěvěk reagoval movieband, Kmyn

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

eLeR

Já detektivky četl už na základní škole, kde převládala Agatha Christie a Arthur Conan Doyle. Detektivní žánr mě hodně zajímá a přitahuje, navíc se sám snažím inspirovat u některých tvůrců, skládat různé prvky do příběhu, které čtenář\divák odkouká z filmů, knížek a do toho se snažím přidat něco vlastního. Na Olsenovi je zvláštní, s jakým konceptem sepisuje děj. Kdy má kapitoly, kupříkladu v Ženě v kleci, rozčleněné na roky, kdy se vrací do minulosti (2002-kde popisuje, co se událo) a do současnosti (2007-kde je popis průběhu vyšetřování a popis samotného vývoje postav) a do toho všeho do současného vyprávění (2007) vkládá další retrospekce - situace z života vyšetřovatele Carla, které už dokážou působit vcelku nepřehledně v samotné čtivosti knihy díky, svým způsobem, špatné zakomponovanosti do příběhu. Ale to jde spíš o stylizaci textu a samotnou úpravu a přehlednost.

Uživatel movieband smazal svůj příspěvek.

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

movieband

No to ti neodpoviem. Ja som prvé dve časti videla len ako filmy. Neskôr sa mi dostala do rúk táto kniha (knižnica), takže tú som si prečítala. Číta sa to dobre, takže ak ťa tento žáner baví, tak neváhaj. Kupuj a čítaj. :-)

na příspěvěk reagoval movieband, movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

eLeR

Je třetí kniha rozsáhlejší, než Žena v kleci, která má 405 stran? Filmy si nechávám až posléze, nedíval sem se ještě ani na jednu ukázku z předešlých dvou dílů a ani na teaser, který vyšel k třetí části. Mě samotnému se první díl oddělení Q (Žena v kleci) dostal do ruk v knihkupectví včera, kde jsem si původně šel pro něco od Nesba. Chtěl sem buďto Sněhuláka nebo Pentagram - obě nebyly na skladě, ale 10.1. si pro ně mám přijít, tak jsem se tam prohraboval dál. Nakonec sem narazil na Olsenovu Ženu v kleci, pročetl pár stránek, a jsem na sté straně. Pravda je, že je to trochu roztahané, ale je to hodně čtivé a poutavé, samotného by mě zajímalo, s čím Olsen přijde. Co vím jistě je, že chci víc a další díly si do knihovny pořídím 100%.

na příspěvěk reagoval eLeR

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Kniha vašu pozornosť drží celý čas, príbeh je rozpracovaný do viacerých strán, ktoré sa postupne spájajú. Ako je to typické pre Olsena, tak už v polovici viete kto je ten zlý a sledujete aj jeho kroky, ale o to zaujímavejšie to je. Som zvedavá, čo vyberú do filmu, lebo v knihe je toho strašne veľa.

na příspěvěk reagoval movieband

Reklama

Reklama