Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ten příběh dost vykuchali a překroutili. Těšil jsem se na Claire Foy, ale zatímco Rooney Mara i Noomi Rapace na roli Lisbeth skvěle pasovaly, Claire se na ni tolik nehodí, působí moc hodným dojmem, herecky ploše. Představitel Mikaela je moc mladej, nemá pořádný charisma a jeho postava je ve filmu totálně nevýrazná. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je Lisbeth Salanderová nejzajímavější evropskou hrdinkou poslední dekády? Možná je a možná není. Nicméně sledovat tolik let všechny pokusy o adaptace jejích příběhů, to je docela utrpení. Noomi Rapace měla k dispozici trilogii i seriál, Rooney Mara bohužel jen americký remake prvního dílu a teď tu se čtvrtým (!) dílem přichází Claire Foy. Skutečnost, že Hollywood nemá dvojku a trojku je docela legrační. Mě osobně ještě víc baví, že v době Noomi Rapace byla Claire Foy známá jen jako Dickensova Amy Dorritová, což opravdu nevytváří nijak konzistentní práci s kariérou. Co bude příště? Bude nějaké příště? A bude v pátém dílu hrát opět nějaká jiná herečka, která dnes teprve vytváří klasiku v seriálu na BBC? Bylo by to kouzelné, protože takhle už dávno stejně nevěřím na ty plusy, které Milénium mohlo nabídnout. A přitom potenciál té látky je tak velký. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po Fincherovom filme som skúsil ešte túto verziu práve preto, že je to vraj skôr tupý akčniak ako nejaká komplikovaná detektívka. Ale je to až príliš tupé. Vďaka Fincherovmu filmu som bol aspoň v obraze ohľadom vzťahov medzi postavami, ale tentokrát postavy vôbec nefungujú. Herecké obsadenie je oveľa horšie. Akcia tuctová. Hlavná hrdinka sa správa ako taký mix Punishera a Bournea, ale ani na jedného z tých hrdinov sa nechytá. Táto séria nie je pre mňa. 4/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TADY KLIENTA, KTERÝ ŽÁDÁ NEMOŽNÉ. ZAJÍMÁ TĚ TO?...“ /// Že prej jako když je tohle pokračování Milénia, který už nepsal Larsson, tak je jedno, že tam nebude hrát Noomi Rapace. A Blomkvista prej ať si taky zahraje kdokoliv. Prostě nějaký větší ambice jsou pohřbený už na začátku. Mám s tím problém, protože brát to jako samostatnej film mně dlouho nejde. Teda jde... ale prostě ... nejde. Ne, že by Claire Foy drak na zádech neslušel... ale ... prostě síla zvyku. Ale natočený to není špatně! Škoda, že ze mě nedostali na konci víc emocí, protože to je v podstatě rodinný drama. Ale i za to si můžou sami, páč pořád koukat na jinej ksicht... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2015 napsal David Lagercrantz, neznám. 2.) Potřebuju někoho mučit a po ruce mám jen vysavač. (Nechat ho uvysávat k smrti?... dobrej tip...) 3.) Thx za titule ,,Parzival a 7Point“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Popravdě to vypadá, jako by to točili seveřané. Klasická sněžná nádhera, která se vyskutuje kolem Stockholmu a i uvnitř něj má ohromnou atmosféru. Příběh je napínavý tak, že vás to drží ve střehu a jste zvědaví, co přijde dál. Hlavní hrdinka je skvělá a oblíbíte si jí asi hned, stejně jako všechny postavy. Až se divím, že mi nikdo nevadil. Za mě vážně skvělé. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama