Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že pro mě se jedná o příjemné překvapení. Fincherovu verzi jsem neviděla a vidět neplánuju, protože to považuju za kopii originálu, která musela vzniknout, aby Amíci nemuseli číst titulky. Tady se naštěstí jedná o úplně nový příběh. Zpracování sice nejde moc do hloubky, film ale rychle odsýpá a dočkáme se spousty kvalitní akce. Za závěr se sniperem pak přidávám čtvrtou hvězdu, protože takhle dobré akční finále jsem neviděla ani nepamatuju. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Třetí verze filmového Milénia jako slušná kriminálka docela funguje i bez předchozí znalosti, avšak tam kde řemeslná stránka a Claire Foy v hlavní roli tuhle kapitolu zachraňují, filmu podráží nohy dějová linka a její ne vždy zrovna šikovná realizace, která ne zřídkakdy působí až přehnaně vykonstruovaně a uměle. Pokud od tohoto filmu nečekáte velké věci ale jen v rámci možností slušnou kriminálku v severském duchu, pak směle do toho. Nic víc toho ale v sobě Dívka v pavoučí síti neskrývá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lesbický Temný rytíř na Ducati, sluha Alfréd Blomkvist, Robin z NSA a Lucius Fox obmotaný kabely. Proti nim Poison Ivan a…jedna příběhová berle z materiálu zvaného osudovost. Přenesení Lisbeth Salander do téměř komiksového světa je volbou, která rezignovala na vrstevnatost a narušování šablon a popularitu mezi fandy série určitě nezíská. Na druhou stranu, jsou tu Alvarezovy tvůrčí schopnosti, které jí zajistí, že neskončí nějakým diváckým opovržením a dokáže jednorázově pobavit. Ať tak, či onak, vzhledem k tržbám se dá předpokládat, že tetovaná dívka bude mít od všemožných členovců na čas pokoj.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TADY KLIENTA, KTERÝ ŽÁDÁ NEMOŽNÉ. ZAJÍMÁ TĚ TO?...“ /// Že prej jako když je tohle pokračování Milénia, který už nepsal Larsson, tak je jedno, že tam nebude hrát Noomi Rapace. A Blomkvista prej ať si taky zahraje kdokoliv. Prostě nějaký větší ambice jsou pohřbený už na začátku. Mám s tím problém, protože brát to jako samostatnej film mně dlouho nejde. Teda jde... ale prostě ... nejde. Ne, že by Claire Foy drak na zádech neslušel... ale ... prostě síla zvyku. Ale natočený to není špatně! Škoda, že ze mě nedostali na konci víc emocí, protože to je v podstatě rodinný drama. Ale i za to si můžou sami, páč pořád koukat na jinej ksicht... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2015 napsal David Lagercrantz, neznám. 2.) Potřebuju někoho mučit a po ruce mám jen vysavač. (Nechat ho uvysávat k smrti?... dobrej tip...) 3.) Thx za titule ,,Parzival a 7Point“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Filmová adaptace knižní severské série Milénium pokračuje. Abych to zestručnil, tak je to velice svižný a zábavný film s rychlým tempem, že se divák ani snad nezačne nudit. Především je třeba mít přečtené knížky a shlédnuté filmy. Původní švédská trilogie je rozhodně nejlepší a první příběh Milénia, které zremakoval D.Fincher se také celkem povedl. Tohoto pokračování jsem se docela bál. Už i příběh při čtení knížky (již 4.díl) byl o dost slabší. No, celkově mě tento snímek dost bavil. Jen se v tom už nesmí hledat úplná podobnost a duch této severské série. Je to víc akčnější, američtější a to pravé kouzlo se už bohužel vytratilo. Ale největšími 2 klady jsou postava Lisbeth Salanderové (sice je zde z ní ještě větší superhrdinka), ale ta herečka to perfektně ztvárnila. Druhým kladem je skvělá režie F.Alvareze. Dodal tomu skvělou atmosférou spojenou se solidním soundtrackem. Takže tyhle 2 klady dokázali dost zastínit poměrně větší množství nedostatků. Třeba postava M.Blomkvista zde byla strašně odfláklá. Ten herec působil sice jako sympaťák, ale nedokázal to sehrát. I příběhově ta jeho novinářská zapálenost byla pryč. Stejně jako děj, který byl takový moc bez nápadu. Souboje a akce – to vše bylo ale velmi zručně natočeno. A finále bylo docela urychlené a pro hrdiny moc snadné. Ale když se nad tím střízlivě zamyslím, tak po dalším shlédnutí, to už tolik hrotit nebudu. Čekal jsem to horší a naštěstí jsem dostal další solidní filmový přírůstek do téhle série. Snad se ještě dočkáme nějakého pokračování nebo klidně i nějaké další nové verze. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama