Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film ve skutečnosti vůbec netuší kam by se měl žánrově zařadit. Claire Foy hraje Lisbeth zase trošku jinak a zbylé herce jsem vlastně ani neznal. Není to surové, odvážné ani napínavé jako jednička (2x) nebo dvojka, ale přesto jsem se nenudil. Jestli se ještě někdy v budoucnu se sérií Milénium setkáme, toť otázka. PS: Dovednosti, kterými disponuje Lisbeth a hlavně načasování jejich akcí je často až neuvěřitelně přesné a to na sekundy prosím pěkně. 55% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Fajn scénář, jenže co naplat, když Claire Foy ani omylem neoplývá charismou Noomi Rapace a Rooney Mara. Filmová adaptace (švédská i americká) Milénia těžila především ze skvělého obsazení a také z výrazného vizuálního stylu. Když sledujete Dívku v pavoučí síti, tak to chtě nechtě srovnávat prostě budete a na poli režie a hereckého obsazení je to prostě jen slabší odvar předchozích filmů. Což zamrzí, protože příběh je hodně zajímavý. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lidově řečeno - Jason Bourne hadr. Lizi je nejen (skoro) neprůstřelná elitní hackerka, ale už také jako dobře cvičená agentka, až téměř superhrdinka. Téměř jsem mávl rukou nad některými nesmysly ve filmu a nechal jsem se unášet na vlnách akce k očekávanému vrcholu. Tam mě nepotěšila nepřehledná bitka, velice potěšil zásah (tedy zásahy) zvenčí a navíc si ještě holky dvakrát pokecaly, abychom věděli všechno. Z původní série a tajemna se vyklubala velká akční jízda, ale z tohoto pohledu byl film uspokojivý. Fanoušky Stiega Larssona možná potěšil méně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vytýkat filmu/postavě Lisbeth přílišnou exaltovanost, vyumělkovanost, přehnanost, prostě nereálnost má tu samou váhu a logiku, jako kdybychom to vytýkali třeba bondovkám/Bondovi nebo bourneovkám/Bourneovi. Tahle nápaditá a zběsile odsýpající jízda nadupaná akcí a spoustou skvělých hi-tech vyfikundací nechce prezentovat realitu, ale má za cíl diváka pobavit/zabavit, což dělá prvotřídně. A kdybych už Claire Foy jednou neviděl a tolik se mi tehdy nelíbila (Unsane), tak místopřísežně odpřisáhnu, že je to jedna z nejhnusnějších mužatek jakou jsem kdy ve filmu viděl a že Rapace i Mara byly ve svých rolích lesbické Lisbeth okouzlující femmefatalistické sexbomby. Pátou tentokrát nedám, umírněnější styl předchozích dílů mi přece jenom seděl víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I napotřetí je pavoučí síť upředena z pevného vlákna. A dravý pavouk znovu kouše do hackerských kejklí, kybernetických útoků, vládní korupce a geniálních programátorských kódů od ještě geniálnějšího programátora, co má milovaného potomka. Něco málo se ubralo na ohyzdnosti pověstné Lisbeth Salanderové, stále byste ji ještě na rande asi nepozvali, ovšem už to není vyložené strašidlo. Claire Foy vzorně přebrala štafetu po dávnějších běžkyních Noomi Rapace a Rooney Mara a předvedla zkušený výkon harcovnice, kterou hned tak něco neudolá. Ve Švédsku se stále mluví plynnou angličtinou, odbourala se však temná zákoutí psychologických pochodů, kterými vládl ve své verzi z roku 2011 David Fincher, na něj už narazíme pouze v sekci producentů. Žurnalista Michael Blomqwist už je ztvárněn Švédem Sverrirem Gudnasonem oproti Danielu Craigovi z předminule, tato slavná postava už je však tentokrát odsunuta na samý okraj zájmu. Vše tedy táhnou už jiní příchozí a mnohem lepší - dojde na sestrovražedný souboj, nájemné zabijáky, vyloženě úchylných scén je pomálu, latex se však o slovo i tak přihlásí, v psychologii postav se nové pojetí nijak nebrodí, dvě hodiny jsou zdatně rozvrženy a vyplněny. Vznikl tedy příslušně napínavě a akčně orientovaný celek. Fede Alvarez svoji verzi pojal coby vysokoktanový thriller se skvěle proporční akční složkou, což se celé vyjímá v technicky a vizuálně fešném a bezvadném balení. I napotřetí jsem se nechal agresivním pavoukem příjemně pokousat. 10/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama