Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (64)

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

totální fiasko.To není o tom,že chci aby bylo všechno oukej podle prvních tří dílů Oddělení Q.Jde o zpracování.Věčně zuřivě přežvykující Morck .Kdy už to vě mě vzbudilo podezření že mu scénář neudělil pár řádků ve scénáři pro stávající záběr,tak ho nechali přežvykovat jako tura ve stáji?.Nevýrazný Assad a o Rose se ani nezmíním....Tvůrci zřejmě vsadili na úspěch předešlých scénářů a stylem "vono to ňák dopadne "sesmolili toto dílko.A navrch posadili Romy z Čech.Fakt reklama..Mám doma čtyři knihy Oddělení Q do té poslední jsem investovala nemalý peníz, ale Marca doma nemám.Vzbudilo ve mě podezření téma.A tak jsem ji raději vynechala. Mizerná kamera,která jakoby pronásleduje herce do záběru.To není dokument ale film!Neskutečně protahované záběry na obličeje kdy se dočkáme jen toho že Morck polomrkne.Ve finále všechno špatně od začátku!Do posledního písmenka souhlasím s Arsenal83 koment 5.10.2021 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme dánský film s našimi romskými herci. Děj filmu byl vlastně takový nijaký a naši Romové ještě víc. A to jsem zjistila až teď při recenzi, že je to pokračování série oddělení Q, které normálně žeru. Takže tohle se moc nepovedlo a ukázalo to akorát, že nastavovaná kaše za každou cenu je prostě nepoživatelná. Za mě 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen je dobrý herec, o tom žádná, ale Nikolaj Lie Kaas dával roli Carla výraznější charakterové rysy, klíčové pro drajv filmu. A “nový Asad” je naprosto nevýrazný side-kick, takže buddie chemie mezi nimi, tak podstatná pro tuto detektivní sérii, je takřka fuč. Ještě větší problém je ovšem - a to i kdybychom film vnímali nezávisle na předešlých dílech - v samotném zpracování. Marco effekten je mdle a staticky zrežírovaný, dialogy přeplněnému ději chybí dynamika, neumí ztrhnout a akční scény (pokud je tak vůbec můžeme nazvat) působí jako z průměrného českého TV seriálu (nejmarkantnější je to v honičce na staveništi). Motiv s českými Romy coby šedou zónou příběhu bude už z principu v našich končinách kontroverzně vnímaný, ale i odhlédnouc od lokálních spojitostí působí rozpačitě. Bohužel, pokud se s příštím dílem něco výrazně nezmění, tato zajímavá série skončila předešlou Složkou 64. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

V krátkém čase mi na monitoru opět přistálo cosi shnilého ze státu dánského, avšak tentokrát k mému mnohem a mnohem většímu poděšení, neboť zhlédnutí Chanov deffek(ál)ten působilo po čtyřech Qčkových sQostech asi jako nechat si na závěr opulentní žranice sestávající přinejhorším ze stejků z argentinské svíčkové naservírovat z kremační pece vytaženou doutnající podrážku socialistické vojenské kanady (s přílohou z neprané fusekle původního majitele). Dobrou třetinu děje spočívající ve vskutku neobyčejně nudné naháněné Pohlodkovic fakana Červenákovskou přesilou (ačkoliv někoho to třeba zaujme, nicméně já když chci vidět něco podobného, mohu po sedmé večer jednoduše čumět z okna) totiž zřejmě natočil nějaký ochotný člen kástingu na mobilní telefon při toulkách nočním Žižkovem a Karlínem, když tamo sháněl představitele hlavních rolí, v čemž byl želperun úspěšný, anžto naprosto sQělý šarpej Kaas, kterého s ohledem na rovněž výjimečně Qalitní ztvárnění aspika v Rytířích spravedlnosti podezírám, že si při přípravě na své první Qákání v Ženě v kleci v rámci Stanislavského metody nechal obden píchat MMR vakcínu, až asi toho Aspergera fakt uhnal, byl nahrazen nesympatickým nehereckým dědkem za zatáhnutí rumové sekery U vystřelenýho oka a z neméně charamantního původního Assada zde zbyl pouze jakýsi Ass zverbovaný nejspíš mezi bezďáky z Šervůdu před hlavákem na dvoulitrovku Baronovy zahrady, resp. dvoulitrovku patrně již zpola vypitou, jelikož první půlku zjevně koštovali scénárista s režisérem, pročež i ve zbytku stopáže lze popatřiti toliko na značně nenapínavou a předvídatelnou story, neb tvůrci nám po cimrmanovsku již na začátku fakticky prosradili konec detektivky (a navíc všichni víme, že Franta neumí držet úhel). Krátce řečeno – byla to taková dost hnusná tečka za tou naší detektivní sérií. Aspoň pro mě teda. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama