Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (65)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme dánský film s našimi romskými herci. Děj filmu byl vlastně takový nijaký a naši Romové ještě víc. A to jsem zjistila až teď při recenzi, že je to pokračování série oddělení Q, které normálně žeru. Takže tohle se moc nepovedlo a ukázalo to akorát, že nastavovaná kaše za každou cenu je prostě nepoživatelná. Za mě 60% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Knížky o oddělení Q zbožňuju. Z filmů už jsem tak odvázaná nebyla, ale objevila jsem díky nim několik dánských herců v čele s fantastickým Nikolajem. Pátý díl kvůli přeobsazení VŠECH postav už dopředu čelil kritice z řad fanoušků, a to včetně mě. Do kina jsem tak vyrazila s prakticky nulovým očekáváním... a naštěstí se katastrofa nekonala. Pravdou totiž je, že zatímco v knihách má osobní rovina jednotlivých detektivů poměrně velkou úlohu, ve filmu hraje spíše vedlejší part. Oddělení Q se tentokrát snaží zjistit, co má společného mladý romský uprchlík z České republiky (změna oproti předloze) se zmizením úředníka podezřelého ze zneužívání mladistvých. Ve filmu skutečně uvidíte české romské herce, hlavní zápornou roli dokonce ztvárnil Zdeněk Godla! Když si zvyknete na kontrast dánštiny s českými nadávkami (protože nic jiného od našich herců prakticky neuslyšíte), čeká vás docela slušná podívaná. Pokud jste ale viděli předchozí filmy, jistě si uvědomíte, jak jsou noví Carl s Asadem oproti geniální původní dvojici nevýrazní. Stejně jako celý film. Slušný, ale bohužel zapomenutelný. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nepochopila, proč se po třetím (!!!) filmu rozhodli pro kompletní přeobsazení. Oficiální vyjádření hovořilo o nespokojenosti autora předlohy se zobrazením postav. OK, to bych dejme tomu i pochopila, ale mohl by mi někdo ukázat, v čem je ten avizovaný rozdíl?!? Nový Carl je stále stejný zoufalec, nový Asad je stále poměrně atraktivní a na jeho back story se z vysoka kašle a nová Rose se předloze dokonce vzdálila, takže jediné, čeho ve finále docílili, je vizuální znesympatičtění postav a zabití úžasné někdy-jsi-neskutečnej-kokot-ale-stejně-tě-miluju-kámo chemie. Co se týče kritizované kamery, tak potvrzuji, že je opravdu špatná (příliš roztřesená, s mizerným zoomem a s ještě mizernějšími střihy) a za zmínku tak stojí pouze ústřední hudební motiv a sem tam nějaká trochu povedenější scéna. 2,5*. R.I.P., moje milovaná dánská série. :-( ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by přeobsazení Nikolaje Lie Kaase Ulrichem Thomsenem bylo krokem vedle. V jeho podání dostává postava detektiva Carla Mørcka maličko uvážlivější charakter, což k danému námětu celkem sedí. Kámen úrazu bude spíš v poněkud mdlém scénáři. Po režijní stránce však nemám vážnější výhrady i hudba se mi docela zamlouvá. (60%) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že oddělení Q je totálně pohřbeno. Po čtyřech výborných thrillerech přichází tenhle průšvih. Okleštění příběhu chápu, protože knižní předloha je celkem rozsáhlá a komplikovaná na množství postav, ale udělat z toho totální nudu s nesympatickým Thomsenem a zcela zazděným Youssefem, bylo moc. Celkově se to ani trochu nepodobá tomu, co nastavily předchozí díly a co jsme asi všichni měli rádi. Ale jsme aspoň známí ve světě, díky našim romským spoluobčanům. Bravo a třikrát hurá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama