Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (440)

Happens 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie si drží ponurou severskou atmosféru, přičemž zpočátku film dbá spíše barev, hudby, nálad lyriky, což se pak zvrátí ve stále se gradující napětí protkané vraždami. Záporák až příliš moc připomíná Edwarda Nortona (Primal fear), ale v úchylnější verzi. Jsem rád, že u těch dětí režisér nebyl tak explicitní, jak to dokázal u mladistvých v předchozích dílech. Jestli hledáte napínavou severskou detektivku. Film je jasná volba. Pro ostatní je tu mastercard. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A ako sa hovorí "do tretice všetko najlepšie", tak v prípade "Flaskepost fra P" je podľa mňa zatiaľ z celej trilógie najlepším filmom. V prvom rade tu máme film, ktorý behom pár chvíľ prekonal všetky moje očakávania a zbúral všetko, čo by som dokázal ohodnotiť ako odhadnuteľné. Povedzme si najprv pár vecí. Carl Mørck je stále rovnako vynikajúci ako predtým, no začínam mať pocit, že čoraz viac začína na neho situácia padať a veľa vecí si kladie za vinu. A nikde to nie je vidno viac ako v tomto filme. Assad je stále jeho vtipným a dobráckym kolegom, ktorý by pre svojho parťáka urobil všetko. A nakoniec tu máme nášho zloducha, ktorý je podľa mňa jeden z najkomplexnejších a najhrozivejších zloduchov, akých som mal kedy možnosť vidieť. A jeho motivácia je absolútne silná a pochopiteľná. A robí to z neho asi najsilnejšieho súpera, s akým kedy Carl bojoval a dostane ho skutočne absolútne na dno. Je tu ohromné množstvo vynikajúcich scénok. Vo vlaku, v nemocnici, podzemných garážiach alebo aj záverečné dialógy v chatke mrazia a dávajú tomu silného ducha. Plus scénka s pohrebom patrí medzi najsilnejšie v celom filme. Okrem toho sú tu aj veľké momenty, kde máme strach, či to Carl vôbec prežije. Alebo či to iné postavy vo filme prežijú. A každú jednu stratu alebo bolesť s nimi cítite, pretože im plne rozumiete a hlavne chcete, aby sa z toho dostali. Lenže náš zloduch to tak nechce. A tento má v rukách asi ešte viac kariet než naši predošlí zloduchovia. A to dodáva tomu asi najsilnejšiu filmovú atmosféru tohto roku. Ešte viac ako The Conjuring 2. A to je naozaj čo povedať. Takže ľudia nebudem to zakrývať, ale "Flaskepost fra P" je podľa mňa jeden z najsilnejších filmov, aké som kedy videl. Ktorý ma udržal v napätí, udrel na city, no súčasne na správnych miestach aj pobavil. Určite sa na to choďte pozrieť. Nebudete ľutovať. Žiadny americký thriller vám neprinesie to, čo tento film. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost dobře nechápu, jak se tvůrcům podařilo spáchat předchozím dílem takový omyl. Tento díl byl opět vynikající. Dominovala mu luxusní atmosféra a opíral se o dost zajímavé téma, nikoli zásadně originální. Hodný strejda Pål Sverre Hagen si bral na převýchovu děti svědků Jehovových, aby u dětí dohnal to, co rodiče zanedbali. Po dlouhé době jsem viděl thriller s opravdu luxusním psycho záporákem. Ke všemu byl dosti sexy. Dokonce i spolusledovatelka se mi přiznala, že by se jím s chutí nechala unést a lehce týrat, kdybych ji netýral já. Jediné, co mě na snímku malinko zarmoutilo, bylo závěrečné rozuzlení nesoucí se v rytmu: "Celou dobu stačilo zajít za sestrou!" Každopádně se jednalo o velice našlapané finále. Z mého pohledu jednoznačně nejlepší díl trilogie. Pål Sverre Hagena bych rád ještě někdy viděl. Bravurně napsaná a výtečně zahraná role. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je dosud nejpovedenější díl z knižní série o Oddělení Q, nemohl jsem se od knihy odtrhnout a doslova jsem lítal nad řádky. Jako knižní i filmový fanoušek jsem si dobře uvědomoval, jak těžké musí být přenést třetí díl z knihy na filmové plátno. A moje obavy se naplnily - měl jsem pocit, že sleduji úplně jiný příběh anebo že filmaři vyzobali potenciálně napínavé pasáže a poslepovali je do filmu. Výsledek je katastrofa a jednu hvězdičku dávám za to, že se vlastně potvrdilo, že Vzkaz v láhvi je nezfilmovatelný, proto je nutné ocenit snahu. Na druhou stranu se s tím dalo poprat o dost lépe. Pevně věřím, že Složka č. 64 bude filmová bomba, ta je na zfilmování naopak jako stvořená, už vidím ten příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Olsenovy série se zatím podařilo zfilmovat nejlépe. Rozhodl jsem se, že budu předstírat, že jsem knihu nečetl a díky tomu jsem si užil kvalitní krimithriller z prostředí komunity náboženských fanatiků s temnou atmosférou a přesvědčivým záporákem. Naprosto skvělý je Nikolaj Lie Kaas v roli detektiva Morcka, který dokáže vynikajícím způsobem zahrát člověka, s nímž si život několikrát denně vytře zadek. I když jsem díky knize věděl, jak film dopadne, dostalo se mi patřičné dávky napětí a těším se, jak bude vypadat Složka 64. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama