Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 3

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (515)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší Kino návštěva letoška. Tohle je obrovský zklamání. Jsem fanoušek Pottera, dokonce i jedničky a dvojky FZ( která je ostatními hejtována), ale tohle mě absolutně nebavilo. Já osobně jsem rád za každé větší Fantasy, kde jsou monstra, čarodějové, velkolepé trikové atrakce, jelikož ten žánr mám rád a nedostává se nám příliš často a Fantastické zvířata rozhodně mají potenciál tohle vše naplnit, ale spíš než na velkolepý Fantasy nářez jsem měl pocit, že sleduji velkolepé rodinné Drama s mírnými Fantasy prvky a to jsem si určitě neobjednal. Davidu Yatesovi se celý svět rozpadá pod nohama a pořádně neví, co vlastně chce točit, ale je to unylé, nezáživné, zdlouhavé, překombinované a vlastně i dost otravné. Mikkelsen jako náhrada za Deppa bohužel nefunkční, Jude Law snad jediná dobrá postava a bavil mě i tajemný Ezra Miller, zbytek postav včětně hlavního hrdiny je nezajímavá i zbytečná. Potěšilo pár odkazů i návrat do Bradavic společně s ústřední znělkou, to nostalgicky na emoce zahrát umělo a jsou zde překvapivě jen 3 akční scény ( velkolepé, hezké, ale krátké a je jich málo) při 140 minutové stopáži a blockbuster měřítku dát akční výplň 15 minut je fakt špatný nápad. Kéž by ve filmu fungoval alespoň humor, ale je dětinský a těch pár zvratů příliš nezaujme. Já osobně se nudil a čekal na konec a moc si nedokážu představit, že plný sál dětí se u filmu bavil ( Politické volby je asi moc zajímat nebudou). Přišlo mi s podivem, že hlavní hrdina za celý film nic moc nepředvedl, vlastně mi přišlo, že je spíš vedlejší postavou a to asi účel být nemělo. No bylo to neuspokojivé. Příběh 3/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 4/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nic se nestalo. Všichni bez závažnějších problémů propluli nástrahami no a nějak to prostě dopadlo. Rowlingová umí vyprávět jen už prostě nemá o čem, respektive si pořád něco šetří do dalších dvou dílů. Kdy budou kouzelníci kličkovat mezi tanky na bojištích druhé světové války? Yates navíc nenabízí žádnou invenci a jede pořád tu samou písničku od pátého Pottera. Největší Brumbálovo tajemství je pouze potvrzením dávných spekulací a Law nemá moc s čím pracovat. Mikkelsen nemá skoro co hrát a většinu času jen mazlí čínského kolouška. Zbylý ansámbl pochoduje z místa na místo pardon, se přemisťuje podle Brumbálova tajného plánu, který je tak tajný, že ho nechápe nikdo, včetně diváka. Ani ten Dan Fogler už nedokáže zabavit. Do čtyřky dejte tanky vs kouzelníky a nového režiséra, jinak to netočte. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Viděno v kině. Bez nějakého hlubšího rozepisování je to fajn nostalgická podívaná ze světa Harryho Pottera a každý velký fanoušek by tento film měl alespoň trochu ocenit. Chápu, že to každému asi nesedne nebo bude mít pocit zbytečnosti, ale co už. První fantastická zvířata jsou za mě úžasné, druhý díl je už trochu dějově slabší, ale stále je to obstojná zábava a totéž můžu říci i o téhle trojce. Příběh je prostý, ale celý ten konflikt s Grindelwaldem se mi líbil. Mikkelsen tu postavu hraje mnohem lépe než Depp. Totéž můžu říci i o představiteli Brumbála. Ostatní herci včetně Mloka nebo Kowalskyho nezklamou. A ani ta absence jedné hlavní ženské postavy mi tu moc nechyběla. Film má spoustu odkazů na Harryho, včetně ptáka Fénixe, smutného vyprávění co se stalo Arianě, dvojitý výlet do Bradavic (i do komnaty nejvyšší potřeby) apod. Film je dlouhý, ale já se nenudil. Třeba ta atmosféra v Německu byla docela temná. Finální souboj Brumbál vs Grindelwald je pojat spíš tak pateticky, ale určitě jsem si nestěžoval. Co bych tedy vytkl? Moc toho není, ale třeba to pravé kouzlo, resp používání kouzel už nepůsobí tak úderně. Např kletba Cruciatus se moc ve finále nepovedla, ale tak dobře. Efekty jsou sice už od Yatese ohrané, ale dostačující. Nejvíc se mi asi líbil úvod. Konverzace dvou velkých kouzelníků a následná scéna s mlokem, jak ho poté odnáší to zvíře do oblaků – to bylo super. A hudba? Určitě nezklamala a i se odrazilo pár známých skladeb z HP. Takže, určitě bych uvítal další díl, jen bych věnoval ten HLAVNÍ SOUBOJ Brumbála s Grindelwaldem už méně prostoru. Takto to bylo využité až až. Z kina jsem odcházel spokojený (na Pottera se to teda nechytá), ale jinak si nemůžu stěžovat s ohledem na to jaké jsou většinou horší recenze. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám ten svět Harryho Pottera vpitej poměrně hluboko v krvi, takže je fakt těžký neužívat si prakticky jakýkoli návrat mezi čaroděje a čarodějky, zejména když je hrají takhle zajímaví herci (mimochodem Jessica Williams jako nová profesorka obrany proti černé magii je víc jak solidní náhrada za Zoe Kravitz). Stejně tak si od Fénixova řádu ujíždím na Yatesově vizuálním podání, a bránit ho před kritikou budu klidně i tady. Jenže k čemu to všechno je, když za hrdinu téhle série pořád máme toho nejzoufalejšího protagonistu široko daleko, děj tří filmů by se v klidu vešel do jednoho, a ty scénáře, co jim Rowlingová posílá, prostě postrádají napětí, gradaci i emoce, které z původní ságy udělaly takový hit v prvé řadě. Zbytečnost Ezry Millera jako postavy i jako člověka ve filmovém průmyslu je pak úplně separátní problém. Je to fakt zmar, protože v jádru by mohly Brumbálova tajemství být klidně nejlepším dílem série, místo toho tu ale sedím a říkám si, jak se mohla jedna z mých nejoblíbenějších sérii tak strašně zasekat, že jsem si k nejnovějšímu pokračování sednul doma nějaké tři měsíce po premiéře. Bída. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kauza Johnny Depp hnula celou trilogií Fantastických zvířat a myslím si, že teď už jí tvůrci ani neodpářou z celé série. A ve výsledku trpí nejenom tvůrci, ale i fanoušci, kteří světem Harryho Pottera žijí. Třetí díl Fantastických zvířat je totiž úplně o ničem. A je vlastně úplně jedno, že záměnu Grindewalda za jinak výborného Madse tu vůbec nevysvětlují a že Mads tu hraje vlastně trošku jinou roli, než hrál Johnny. Ten film je prostě po příběhové stránce úplně prázdnej a o ničem. Nejvíc si to uvědomíte v momentě, kdy zhruba uprostřed filmu má dojít k akci na nějaké hostině, kde nejenom, že se ve výsledku nic nestane, ale ještě to nedává vůbec žádnou logiku. I ten status fantastických zvířat je tu trestuhodně nevyužit, nesetkáte se tu pořádně ani s vtipnou scénou a jediný, trošku povedený, je až závěr, do kterého se doslova protrápíte. Za mě tedy obrovské zklamání a je opravdu otázkou, jestli musí dojít k nějakému pokračování. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Propagace filmu na TV obrazovkách vyšla marketingové oddělení Warner Bros. na 21 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Stvoření ve vězení vznikla spojením pavouků a štírů. (KGBelik)
  • V Bhútánu lze zpozorovat různě vyobrazené ornamenty čchi-linů. (Grindelwald)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama