Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 2

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (713)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po mnoha stránkách dobrý film, jemuž nahrává hlavně sympatické herecké obsazení, hovořící mnou na poslech milovaným britským přízvukem. Díky tomu z filmu většinu stopáže vyzařuje odpočinková, pozitivní nálada, která mi dost připomínala atmosféricky podobně laděný feel-good-movie Albatros (nehledě na to, že i postava Emilie Clarke mi připomínala postavu Felicity Jones v Albatrosu). Jenže to trvá možná 70 minut. Zbývající půlhodinka je totálně klišovitá, city vydírající, tuctovka, která posílá kvality filmu do plevele, nebo alespoň do kopru. A to se těžko odpouští, ikdyž nepopírám, že bych se klidně mrkla znovu, ikdyž tentokrát už s lehkým skepticismem. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke vie hrať! V podstate s jej nevinnou tváričkou je dosť nemožné hrať iné než naivné, alebo dobrosrdečné postavy, ale verím tomu, že časom to určite viac rozbalí a ešte prekvapí. Pokiaľ ide o príbeh nepopieram, že to bola cukrová vata ako vyšitá s poriadnou dávkou citového vydierania, ale som zrejme správna žena a cez to všetko som sa zase raz nechala uniesť. Páčilo sa mi aj to, že som dosť dlho tápala, ako to celé vlastne dopadne a aj keď koniec nebol podľa mojich predstáv, dokázala som ho pochopiť a možno aj tak trochu súlasiť. Jediné, cez čo sa neprenesiem a prečo dávam o hviezdičku menej sú kožušiny, ktorých tam bolo dosť a ktoré z duše nenávidím. Mrzí ma, že sa dnes ešte nájde niekto, kto si túto krvavú záležitosť dokáže vziať na seba. Znížilo to celkový dobrý dojem, ktorý vo mne herečka vyvolala. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

O tenhle film jsem se začala zajímat od okamžiku, kdy jsem zjistila obsazení a těšila jsem se. A můžu říct, že mě to vůbec nezklamalo, naopak mě příjemně překvapilo, jak to bylo dobré. Není to žádná ždímačka slz, film ubíhá naprosto přirozeně, herci jsou sympatičtí a ty role jim věříte. Soundtrack taky úžasný a Emilia Clarke byla navíc v hlavní roli naprosto úžasná. Jeden z mála romantických filmů, který stojí za shlédnutí a na který během deseti minut nezapomenete. 5* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná ze mne mluví jen sentiment či staré city, které při tomto snímku vypluly na povrch, ale tohle je film přesně pro ty diváky, kteří alespoň jednou za život prožili tu pravou lásku. Všechno zde totiž funguje na výbornou. Od hereckých výkonů, přes citlivě zvolený soundtrack a konče skvělým příběhem - to všechno Vás vtáhne do děje neskutečným způsobem. Upřímně, zhruba ve třech čtvrtinách filmu jsem byl skálopevně rozhodnut filmu "udělit" pouze čtyři hvězdičky, nicméně neotřelý a syrový závěr snímku mě přesvědčil o tom, že i v tomto "vycucaném" žánru se občas najde výjimka, která potvrzuje pravidlo. Skvělá práce! PS: Emilii "Khaleesi" Clarke zde nejde nemilovat! „Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just LIVE.“ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem tu hneď na úvod veľmi úprimný. Patril som medzi ľudí, ktorí mali obavy z toho, ako tento film dopadne, pretože prvé čo ma napadlo bolo - "Aha! Idú robiť romantickú verziu filmu Intouchables" A s týmto som do toho filmu išiel a nebol som z toho moc nadšený. A keď to začalo dostávať pozitívnu odozvu od divákov, akosi som nad tým začal viac premýšľať. A nakoniec som sa rozhodol si k filmu sadnúť s manželkou, pozreli sme si ho, a musím za nás oboch povedať, že sme ostali spokojní. Sú momenty, ktoré sú trošku nedotiahnuté a nasilu, ale celkovo si myslím, že ide o príjemný romantický film. Najmä keď som tohto roku mal možnosť vidieť, že romantické filmy môžu vyzerať oveľa oveľa horšie. Pozitívnymi stránkami filmu sú podľa mňa jeho postavy. Pôsobia uveriteľne, príjemne (väčšina teda) a majú aj sem tam pár dobrých hlášok a momentiek. A najmä to funguje preto, lebo všetci pôsobia maximálne úprimne a uveriteľne. To je veľmi dobré. Rovnako film aj výborne vyzerá. Skvelá práca s kamerou. Krásne natočené. Plus musím povedať, že žiadna romantická verzia "Intouchables" sa tu v reáli nakoniec nekoná a film vyniká aj sám o sebe. Celý čas sme si ho s manželkou užívali, kým neprišlo posledných 20 minút. A zrazu sme tu mali všetko, čo som bol šťastný že nebolo. Nechcem dávať spoilery, ale povedzme si teda aspoň to, že sú tu klasické klišé vety, ktoré poznáme z minulosti a najmä vzťah, ktorý vôbec nebol nutný. A trošku to začalo kaziť dojem. Plus k tomu ešte tá veľmi manipulatívna muzika do toho tiež veľmi nepomáhala. Ale na druhú stranu tu bolo veľa momentiek, ktoré rozhodne stáli za to. Ako narodeniny Louise alebo svadba Willovej ex-priateľky. Tam je veľa peknej atmosféry a celé to funguje. Celkovo som rád, že som film videl a myslím, že na romantický večer je to jeden z lepších filmov na výber. Takže ak máte radi romantické filmy, myslím si, že tento za pozretie stojí. Hodnotenie: B ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel ve městě Pembroke a na hradě Pembroke ve Walesu. Exteriéry domu, kde bydlela hrdinka Lou (Emilia Clarke), se natáčely v Harrow v Londýně. (PogoJoe)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu od Jojo Moyes z roku 2012. (SONY_)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama