Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižná a velmi povedená komedie, která téměř po celou dobu drží kvalitativní laťku vysoko nad průměrem. Going in Style má tento úspěch založen především na ústřední trojici tvořenou Morganem Freemanem, Michaelem Cainem a Alanem Arkinem. Chemie mezi nimi je takřka neuvěřitelná, pročež u jejich scén či gagů budete "řvát" smíchy, což se umocní zejména u scény v obchodě, kde si staříci zkouší první "loupež". Je velká škoda, že režisér Zach "Scrubs" Braff neudrží skvěle načrtané tempo a styl až do konce, jelikož pár minut po finální loupeží začne snímek lehce "uvadat" a nebezpečně se propadat do hlubin filmového průměru. Nebýt tohoto atributu, nebál bych se snímek Going in Style označit za jednu z nejlepších a nejpovedenějších komediálních záležitostí tohoto roku. Ale nebojte, i přesto všechno se jedná o skvělou a zábavnou podívanou, pročež si, stejně jako já, tuto trojici matadorů zcela zamiluje. Skvělá práce! „Worst comes to the worst, we get caught, we get a bed, three meals a day, and better health care than we got now.“ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si po všech těch akčních a "přestřelených" filmech dát i něco, u čeho se člověk zasměje pár normálním vtipům, a kde se dočkáte výborného příběhu s neobvykle vymyšlenou zápletkou. Hlavní herecké trio je jasnou zárukou kvality a především dokazuje, že do starého železa ještě ale vůbec nepatří. Bez této trojice bych si film teď nedokázal představit, nemělo by to potřebnou jiskru navíc. Jak jsem již řekl, tak se zde najde i pár momentů k pousmání (scéna v supermarketu je boží, stejně tak i jednotlivé výslechy po loupeži). Je nadmíru samozřejmé, že nápad vyloupení banky triem mužů v penzi je dost nadnesený, ale proč ne. Dnes je tolik potrhlých témat, že tady tento mi přijde ještě v mezích normálu. Hudební ozvučení mě dost překvapilo, protože bylo perfektně zvolené a dost dobře znějící. Konec mě dostal, protože z toho nakonec všichni tři vzešli beztrestně (ale takto vše předem připravené v zásadě bez chybičky je na potlesk, notabene jak tvářil detektiv, když mu všichni tři říkali své alibi na dobu během vyloupení banky a on jim nemohl nic dokázat). Skvělý film, který je sice jednoduchý, ale někdy je jednodušší lepší než cokoli jiného. Za mě dávám 78 % ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Len by ma zaujímalo, ako sa pri sledovaní musí cítiť dôchodca, ktorý sa potýka s podobným pálčivým problémom, ako hrdinovia tohto snímku. Ponoriť sa do toho a rozpitvať to do dôsledku, bude desať odpadov! málo. S rovnakým námetom sa núkalo ísť inou cestou, kráčať v objatí iného žánru. To by bola katarzia... Ale veď dobre, nech sa páči - Hollywood. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prakticky nikomu se to nelíbilo a má to 73%. Caine, Morgan a Arkin chtějí vykrást banku a příště zkusí třeba zase proniknout do nejlepší hokejové ligy světa. Komu stačí podobné úvahy k úsměvu po celou stopáž snímku, tomu upřímně závidím. Protože snímek je přesně o tom jestli důchodci mohou vyloupit peněžní ústav. Takže samotný námět je tím jediným vtipným momentem na celém Going in Style. 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na komedii to funguje dost dobře. Je to příjemné, pobaví to, dobře se mi na to dívalo, na svůj žánr to bylo dobře zahrané a slušně zahrané, ústřední postavy jsou sympatické a dokonce se to naštěstí vyhnulo i citovému vydírání, fekálnímu humoru a jiným klišé, které americké komedie většinou mají - dokonce tu byl slušně zparodovaný i ten "trend" nechat v komedii aspoň jednu postavu umřít. Pár výhrad bych sice měl, ale jinak jsem spokojený skutečně hodně. Dostal jsem víc, než v co jsem čekal a toho si nesmírně vážím. Navíc na tuhle komedii skutečně jen tak nezapomenu a rád a s chutí si ji někdy pustím znova. Silné 4* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl mít film americkou premiéru 6. května 2016. Nakonec ji ale studio Warner Bros. přesunulo až na 7. dubna 2017. (PaTeXx)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama