Reklama

Reklama

Ice Guardians

Dokumentární / Sportovní
Kanada / Irsko / USA, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Dokonca už prvý historicky zdokumentovaný hokejový zápas sa skončil bitkou. Pästné súboje, toľko stigmatizovaný prvok, tak k tomuto športu neodmysliteľne patria rovnako ako góly či asistencie. Režisér Brett Harvey prostredníctvom rozhovorov s viacerými známymi bitkármi NHL, ale tiež napríklad s lekármi či psychológmi, prináša komplexný pohľad na minulosť, prítomnosť a možnú budúcnosť tohto hokejového "remesla". (GTS_PUNK)

(více)

Recenze (14)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přesvědčené odpůrce hokejových bitek dokument asi nepřesvědčí, ale tohle je spíš dělané pro fandy, kteří tyhle boxerské vložky milují a těžce nesou, že se od nich v NHL ustupuje. Spousta rozhovorů s legendami jako jsou Fedoruk, Chelios či Brett Hull, náhledy do historie, statistiky, pohledy fanoušků, rodin a nechybějí samozřejmě ani sestřihy z bitek napříč věky. Jeden z nejkomplexnějších sportovních dokumentů vůbec a pro hokejové fanoušky pochopitelně povinnost. 90% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo se apsoň trochu zajímá o NHL a zná 90.léta tak určitě zaslechl jména jako Kocur, Probert, Twist, Odjick, Mcsorley atd...Bez nich by hvězdy nebyly tam, kde byly, ostatně to tam bylo i řečeno. Ale zpět k tématu, je to skvělý dokument, který ukazuje jaká byla úloha těchto hráčů a jakou daň si takové místo v týmu může vybrat a proč vlastně byli potřeba. Dokonce se dokument zabývá i tím, co je ve hře horší a jestli rvačky opravdu způsobují tolik zranění a problémů a veškeré názory a další témata a bylo to skvělé. Osobně mám raději 90.tky v Nhl a tihle enforcers byli opravdu lidi na svým místě a mne rvačky chybí, hlavně si taky myslím, že oni za spoustu zranění nemůžou a dokonce tomu i svým způsobem zabraňovali, přece jen kdo by taky sáhl na Gretzkyho a chtěl se rvát se Semenkem nebo Mcsorleyem. No nic, jdu si zapnout aspoň staré NHL a přenést se do této doby, kdy byly bitky a takoví borci. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přes rok jsem se těšil a je to ukázkový dokument o výjimečnosti rvaní se v NHL a zároveň vysoké pravděpodobnosti, že o něj (jako přecitlivělá, zoufale korektní, zženštilá společnost) brzy přijdeme. Přítomná je nejen řada hvězd a legend, ale i expertů z různých brandží, provádí to komplexně historií, současností, opodstatněním, kódem a morálkou, kontroverzí, zdravotními dopady, změnou všeho. Malinko mi vadilo jen vyznění v neprospěch hitů, což je další moje oblíbená složka hry, ale dávalo smysl. Zbytečný se rozepisovat, kdo rád hokej, nebo prostě jen zajímavá témata zpracovaná v souvislostech, zábavně a se srdcem, koukejte to kurva přehrát. Sám jsem se teď přes zimu šel mrknout na 5 zápasu v zámoří a upřímně, neviděl jedinou bitku a 3 z nich byla nevzrušivá nuda i po herní stránce. A jak jsem tenhle komentář začal psát, regulerně slzy v očích. "There’s two times when people stand up in a hockey game..." (související: BROAD STREET BULLIES, LAST GLADIATORS, SLAP SHOT, GOON) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ako Európanovi, ktorý považuje za vrchol hokeja hru s čo najmenším počtom faulov a prerušení, mi ľudia, ktorí hrajú hokej preto, aby zo zubárov urobili boháčov, prídu ako poloblázni, čo by urýchlene mali zmeniť zamestnanie alebo sa dať liečiť. Osobne poznám ľudí, z ktorých 1 hit na ľade urobil doživotných invalidov! A napríklad v ženskom hokeji je časť faulov, čo sú u mužov OK, zakázaná, aby tie ženy ešte mohli vôbec otehotnieť. Rusko- kanadský štýl "koľko zubov si vybil, toľkokrát si hokejistom", je našťastie na ústupe. Možno práve kvôli "môjmu pacifizmu" sa mi posledných 5 rokov páči viac curling ako hokej. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Přeci jen, bylo to přínosné. Člověk se dozvěděl něco úplně nového o historii NHL a jak to vlastně v tom všem chodí. Určitou problematikou je samo o sobě zpracování. To má v sobě více kapitol než knihy Dana Browna a k tomu se plácáte v určitých emočních bahnech a prázdných řečech, které vám vlastně říkají jak je to vše kruté, zároveň přirozené, ale nebezpečné. Samo o sobě jde o něco zajímavého, ale zpracování je na mě moc nefaktické, nestabilní, proházené a různé prostě. K tomu není asi více moc co dodat. Je to věčná škoda. Asi hlavně protože ani nevíme jakým způsobem se to vyvinulo v rámci enforces hokejistů do budoucna. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama